Ок...денес на релација куча - посо, посо куча избегнав точно 4 сигурни судари со аномалии на човечки род , воедно сопственици на моторни возила и бесцелни потрошачи на ресурси на планетава.
I shit you not...
1.Накај работа , приватњак кај Автокоманда ми пресече средна лента и ме отера во макази во лева бидејќи немав време да закочам.
2. Една минута покасно , кај клучката континентал таксист од лева лента се пика во моја, буквално возејќи странично директ во мене...Се укопав за да направам место за копитото, позади ќе ме залепеше еден, бидејќи неочекувано закочив.
3.Накај дома, кај МТВ во правец на Саем , копито се спушта од споредната улица позади МТВ (откај Макпетрол бензинската) и од десно сече 3 ленти за да се префрли скроз во лева..Јас во средна...пак горев дискови за да има место да се напика копитото...иначе ќе ме собереше....
4....5 минути подоцна, мрсул во црвено Пежо 206 излегува од автобуска станица, збори на телефон и не ме ни виде... ако не му свирнев ќе ме залепеше чисто странично како таксистот од точка 2.
И се ова денес...во 2 релации од по 6.5 км.
Добро бе..кој к*р им е на сите!? И со ротациони светла да сум, пак изгледа џабе ке биде.
Треба да измислат посебна мерна единица за мразење на гадов од град, па да можам нумерички да опишам колку не го можам.