Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2591088 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #2715 на: 23 Октомври 2012, 20:06:23 pm »
А пешаците се приказна сама за себе. Значи стои на една страна. Гледа декаколиве се застанати, ги гледа тие од другата страна како тргаат и стои, како бетониран. Проаѓаат овие од спротива и тогаш него му текнува да тргне, ајдееее и него треба да го чекам да помине.

Абе еден ден ќе размачкам некој од нив на пешачкиот таму.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4200
« Одговори #2716 на: 23 Октомври 2012, 23:50:44 pm »
возам вечерва од ману накај веро центар и на семафорот лево вртам за накај железничка,и цела раскрсница беше мокра,изгледа од камиониве што мијат.влегов со 45-50 у кривината,и на пешачкиот премин осетив дека пролизгаа предните тркала,а не додадав гас ко што знам на исправање да правам.е сеа да бев со веспа и со таа брзина да влезев сигурно или на островчето или у тревник ќе завршев.ебате клошарите поликолор што тураат или какво и да е срање

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #2717 на: 23 Октомври 2012, 23:55:41 pm »
Стварно не знам што боја користат, ама кога сум прв на семафори, пролизгува и на суво, на мокро да не правиме муабет, не можам да тргнам, на снег има поголема тракција еба им тоа бојата никаква. Иначе имам слушнато за луѓе кои што паднале од мотор, баш ради такво пролизгување.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #2718 на: 23 Октомври 2012, 23:55:59 pm »
lol
со 50 со веспа на таа кривина отиде директ во веро :D

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #2719 на: 23 Октомври 2012, 23:57:16 pm »
другар се искрши си еба мајката кај мајчин дом,прикочил да намали брзина,а врнело по малце онака педерски,лизгање на пешачкиот и он и веспата гребаници еден куп

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2720 на: 24 Октомври 2012, 00:08:59 am »
тогаш е најлошо,сите мрснотии од патот стануваат лигави и се лизга многу и јас се утепав на такво време ама не на пешачки,на пешачки со 10-15 на саат поминував со веспа и си подлизгуваше

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #2721 на: 24 Октомври 2012, 00:21:51 am »
на суво се осеќа дека лизга со 60 ако поминам со веспата,затоа секогаш меѓу зебрите проаѓам :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2722 на: 24 Октомври 2012, 01:36:02 am »
овие новиве што ги ставија како мрежа пред и после кружниот тек кај католичка,тие црвените линии
ауууу,токио дрифт

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6796
  • French diamond
« Одговори #2723 на: 24 Октомври 2012, 01:50:44 am »
Јас па ич не се нервирам во сообрајќајот... влегвам в кола, басот на 7ка, глас на + неколку пати и си терам. Значи или овие Битолчаните знат да возат, или јас не се замарам ич со тие пред, зад и околу мене.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #2724 на: 24 Октомври 2012, 03:17:21 am »
негокаш стварно неможе а да не се изнервираш

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2725 на: 24 Октомври 2012, 09:49:59 am »
мене ми се има десено ептен фино да се излизгам на бојава бела, малку подврнато, пред железничка точно пред оне салонот.. залетан така фино  (околу 60-70 возев со пикапот) и загледан на страна плус мислите бог знае каде ми беа и во задњи момент загледувам дека уствари на семафорот е црвено и коли стојат. стискам на кочница а со двете леви тркала бев на белата линија-полна бела линија... до толку излизга што и моторот ми се изгаси пошто не стиснав кумплунг... кога пуштив кочница продолжи да се лизга а по дефиниција нели треба пак да запали моторот пошто сеуште е у брзина а возилото се движи... баш дрифт направив, прво во лева лента скроз влегов, а пошто таму имаше кола а и во втора лента имаше кола, па удрив контра и од левата лента (3-та лента на булеварот) прејдов во десна-прва и на крај се свртев за 180 степени на пешачкиот...  излегов уствари со задниот дел накај железничка... и гоооолема среќа што успеав да се протнам меѓу колите и жардињерите без да пипнам некого или нешто... среќа... овие со коливе што стоеа на семафор има едни збунети фаци што да ти кажам... а ја во рок од 2-3 секунди жива вода станав... ладна пот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6796
  • French diamond
« Одговори #2726 на: 26 Октомври 2012, 01:21:09 am »
Сега ме изнервираја шутраци, на кои не му смета долгото светло од Југо пошто кај нив та кратко та долго исто е, и не ги гаси неговите иако јас му блендирам и пуштам долги намерно.... и во такви моменти ме радва то шо имам ксенон кај мене.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #2727 на: 26 Октомври 2012, 09:05:32 am »
Ова зачестена појава е со дугачкиве. Порано не сум гледал, сега секој ден по еден што вози константно со дугачки.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2728 на: 26 Октомври 2012, 09:14:26 am »
Да, да и јас сум забележал. Идиоти со нештелувани фарови најмногу мен нервираат.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #2729 на: 26 Октомври 2012, 09:41:38 am »
А уште поголеми идиоти со извадени сијалици од средно па возат со долги цело време