Не дека нешто ме изнервира, али темава ми се гледа ко најприкладна.
Имено пред некој ден зимајќи фамилија на пут до дома Бутел > Чаир > Бит Пазар > Центар имав прилика да се пробам со три генерации на Голф..
Првиот беше со Голф 5 и се пуштивме од семафорите Кино Бутел према Чаир, падна првиот фелер ваген доста брзо, сигурно беше најслабиот дизел, после некоја минута на семафорите кај Мавровка лево од мене беше паркирана црвена 3 ка со тежок бодикит, силна музика ( неразбирлива за мене ), тргнаа дечкиве агресивно, толку ми требаше, опнав еднаш до 7000 обртаи и нормално повторно прв до наредните семафори кај џамбо, дечките и покрај лошиот вкус за тјунинг и музика ме поздравија со осмех и дигнати палци. Но сетоа тоа го следел типац со бел голф кец кој негде карши џамбо тргна да ме тица притоа испуштајќи чудни звуци, ја веќе бев со шалтерот во 4 та на некој си 2500 обртаја, крузинг шо би рекол Симо, возам така но испровоциран почињам да стискам на гас ( бај д веј сум у средна лента) но голфчево ме поминува од десна крајна лента, такозвана абтобус лента, и ме сече притоа поминувајќи ми пред браник и се избаци во крајна лева лента, ова се деси буквално кај стариот радар, е тогаш следуваше од 4-та у 3-та пуна гас и катапулт, мислам дека дечкото уште стои кај првиот дигитален радар у Скопје...
Дали беше коинциденција, дали луѓево ме прочитале на форумов, незна што е, али некако многу ми се виде за еден ден