Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2904861 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #21465 на: 06 Октомври 2021, 13:38:15 pm »
Јас имам две слични случки, ама со точакџии.

Вртам лево од Партизанска кон Румунска. Меѓу мене и колата пред мене во правец од Центар кон Карпош проаѓа на црвено една петарда на точак. Закочив во место, да не го удрам. Среќа немаше никој позади мене.

Возам во десна лента по Партизанска во правец Центар кон Карпош, со намера да завртам десно пред Сити Мол. 9 вечер, веќе темница. Талент на точак, без светло, без ништо, вози во спротивна насока, по булевар, во десната лента.

Ете, така.

@R2D2 - Си имал среќа, шуќур.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #21466 на: 06 Октомври 2021, 15:54:23 pm »
Што ми се случи сега.
На семафор, од 7ца аеродром, вртам на лево, на булевар. Чекам на семафор, прв, пред мене се пика моторче.
Се пали зелено, моторчето тргнува, мене ми гаси колата, пали и тргнувам одма (1-2 секунди каснење), а идиот од лево, поминува на црвено, со огромна брзина меѓу мене и моторот...
Да не ми згаснеше колата, а незнам зошто згасна, ќе ме собереше мене идиотот...
Да видов таблици ќе го гонев за обид за убиство, со умисла!
На таа раскрсница се е можно. Со октавија плава да не беше?

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #21467 на: 06 Октомври 2021, 16:30:25 pm »
@Molec да. Еднаш годишно го користам тој семафор :) Каското го земав од Сава, старото има уште 10 дена, за малку ќе го искористев за тоталка (или некој друг место мене :) )
Незнам колку треба некој да е шупелка во главата, за да помине на црвено, со голема брзина (сигурно било кај него црвено повеќе секунди), на булевар со 6 ленти, сред пладне, со пешаци, велосипедисти...
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #21468 на: 06 Октомври 2021, 17:01:47 pm »
Редовно го користам тој семафор, таму мораш да пазиш од сите можни страни и насоки. Од островчето, од булеварот, тротоарот, патеката за точаци, паркингот, таксистите...уште од воздух фали да улета некој.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #21469 на: 06 Октомври 2021, 17:43:52 pm »
тија од дрвата не се гледаат семафорите. Погоре раскрсницата е уште полоша, а кај блок не знам дали е раскрсница или некој прајт експеримент да видит лугјево до кога кје издржат.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #21470 на: 06 Октомври 2021, 20:13:53 pm »
Некој селанец со бмв го удрил денес татко ми со моторот, паднал од мотор, додека мафијашов избегал.
Ова не е ни прв а уште помалку последен случај, кога господата со бмв ња летаат по  80/100 во град.

Пред некој ден еден паркиран на среде улица повеќе од 20мин (без жмигавци нормално). Мине џандар од иста националност, му вика ке дојдам сеа и уште 10 мин остана. Да бев јас ке ми викнеа и Алфи.

Секојдневие поточно. За ништо не не бива буквално во ова чудо од "држава"...

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #21471 на: 06 Октомври 2021, 21:19:40 pm »
Денес во Топанско поле, си го земав Фордот од редовен сервис, и пар мочковци зелени со нов Камик возат во спротивна насока за да заобиколат колона возила што чекаат на семафорот кај Мида. И јас доаѓам и уште од далеку ми бленда, као тргај се јас сум фраер. И дојдов пред нив, застанав, он ми мафта со рака од внатре. Јас уклучив 4 жмигафци и нешто глумам као ми изгасна колата, се наведнувам на страна као се чудам што е работава, се правам глуп. Си даде жмигавец фраерот, некој од овците во колоната го пушти да се упика и доаѓа покрај мене, ме погледнува онака сељачки чаирски, јас се правам глуп као извини дечко ми изгаси колата....

Море матер да ви ебам се по список. Со такви само се справуваш на негово ниво.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #21472 на: 06 Октомври 2021, 21:46:09 pm »
Што не се залета во право си.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #21473 на: 06 Октомври 2021, 21:48:05 pm »
Уште еднаш, да го потврдиме конклузата:

- За низ Чаир, Пантера, ја ли Сепултура - шо ти е потазе. И погласно.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
« Одговори #21474 на: 06 Октомври 2021, 21:56:06 pm »
Уште еднаш, да го потврдиме конклузата:

- За низ Чаир, Пантера, ја ли Сепултура - шо ти е потазе. И погласно.

Јас практикувам кога минувам низ Чаир, Топанско, Бутел овие песни да си ги пуштам со отворен прозор:

и некако убаво се чувствувам, духовно исполнето. :D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #21475 на: 06 Октомври 2021, 23:03:43 pm »
Сине. Че да погИнеш.
Министерство за транс, поп и виски.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #21476 на: 07 Октомври 2021, 11:57:48 am »
Сине. Че да погИнеш.
и да погинеш.... колку можеш ќе се спасиш.

Што не се залета во право си.

Да, ама како што заклучив, на глупак му се правиш глуп и го принудуваш да се снаоѓа и да не биде по негово. Иако личиш на глуп, си победил во случајот и не испаднало по негово.

Присутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
« Одговори #21477 на: 07 Октомври 2021, 12:30:23 pm »
Се додека кај нас не се воведе посебан категорија за насилно и опасно возење, ем да се санкционира голем број на вакви со директно приведување, кривично гонење, одземање на возило, трајна забрана и психијатриска евалуација, нема да победат нормалните колку и да се прават луди.

Ама па кај нас после ова ниво на насилство следното е се вади пуцаљка полесно од што вадат палома од џеб.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
« Одговори #21478 на: 07 Октомври 2021, 13:07:01 pm »
Сине. Че да погИнеш.

Демократија, че го слушам што сакам, он како го слуша Љуљ чучек, а? :D

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 612
« Одговори #21479 на: 07 Октомври 2021, 13:20:19 pm »
Денес во Топанско поле, си го земав Фордот од редовен сервис, и пар мочковци зелени со нов Камик возат во спротивна насока за да заобиколат колона возила што чекаат на семафорот кај Мида. И јас доаѓам и уште од далеку ми бленда, као тргај се јас сум фраер. И дојдов пред нив, застанав, он ми мафта со рака од внатре. Јас уклучив 4 жмигафци и нешто глумам као ми изгасна колата, се наведнувам на страна као се чудам што е работава, се правам глуп. Си даде жмигавец фраерот, некој од овците во колоната го пушти да се упика и доаѓа покрај мене, ме погледнува онака сељачки чаирски, јас се правам глуп као извини дечко ми изгаси колата....

Море матер да ви ебам се по список. Со такви само се справуваш на негово ниво.
Јас сум од таму (живеам во близина на Point Retail паркот) и за жал веќе имам отрпнато од вакви идиоти напатени. Врвот на дејствијата е кога се враќаат гастербајтерите за време на празниците нивни, е тогаш што сѐ се случува, мислам можам цела книга да напишам. Ако ништо барем ме исчеличи за скопскиов сообраќај, сега ептееееееен треба да се деси нешто за да се изнервирам во сообраќај.