Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2909942 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Тротоар 2.5м, улица 3.5 метри. До остра кривина со висок ѕид.

Да те мочам у државата...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Широки улици и ленти поттикнуваат побрзо возење, кое, според теренот што го опиша, не е препорачливо на таа локација. Според мене, услуга ви прават да не се потепате, т.е. малце природна селекција пред подолг период на мир и тишина без сообраќајки.

Чекајте малце другари.
Требаше слика да направам од мапата.

Нема street walk, еве ја таа точка каде е
https://www.google.com/maps/@41.9721336,21.4355318,149m/data=!3m1!1e3

Кога одиш надолу па десно треба да одиш 2 на саат...
Министерство за транс, поп и виски.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
Точно така. Уште поважно! Широка улица наведува ПАРКИРАЊЕ на неа. А кога улицата е со помали димензии и потпомогната од висок тротоар и столпчиња истата ќе е милиони пати подобра за возење. Отколку со испаркирани коли насекаде по неа.

Најважно за секоја улица е физички да нема место на неа да се застане и паркира. Само така една улица може да е добра.

П.С. џабе тротоар ако нема столпчиња или уште полесно 45цм ивичњаци. Цел ќе е испаркиран и непрооден.

Ова е местото

Најчесто се удирале не овде, туку подолу на острата кривина затоа што племињава одозгора не застануваат пред да свртат десно.

Тротоар овде е најголема глупост од Скопје 2014-та навака...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Ако се удирале треба да се одвојат лентите. Природно ќе им дојде да застанат или да загинат без да причинат штрта на друг.

Инаку решението за сите улици е каде што има дупла полна линија да има бетонска бариера како на Тетово Гостивар. (Микро булевар)

И решен проблем. Особено решен со паркирањето, зошто нема да има место да застане и да се паркира добитокот. А згора на тоа нема директни судари.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
Тука не паркираат, само не внимаваат на таа најлутата кривина.

Во ваков случај, само едносмерна спасува ствар, ама нема како - рид е.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
Супер што им текнало тротоарча да напраат. Барем луѓето колку-толку на раат да може да одат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Симо, македонија си, ќе најдат чаре, не се секирај, нема раат да бидат XD тоа битребало и со полна лента да се раат ама...
Значи ако е висок извичњакот ќе се парлираат само џипови...
Важно коли и сув нема да може.
тоа е дискриминација :) да возеле по прописи немало ни да се лупаат вањда...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Точно така. Уште поважно! Широка улица наведува ПАРКИРАЊЕ на неа. А кога улицата е со помали димензии и потпомогната од висок тротоар и столпчиња истата ќе е милиони пати подобра за возење. Отколку со испаркирани коли насекаде по неа.

Најважно за секоја улица е физички да нема место на неа да се застане и паркира. Само така една улица може да е добра.

П.С. џабе тротоар ако нема столпчиња или уште полесно 45цм ивичњаци. Цел ќе е испаркиран и непрооден.

Ова е местото

Најчесто се удирале не овде, туку подолу на острата кривина затоа што племињава одозгора не застануваат пред да свртат десно.

Тротоар овде е најголема глупост од Скопје 2014-та навака...
Тоа е масло на Богдановски ;D

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
^ castrol ili texaco е?  ;D
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224

У Титово време кај смееше ваков дожд да падне....

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Ова од денес што врнеше?
Ја па мислев ќе ми се заплакне колата на дожд...

Отсутен Stratro

• Легенда

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)

Отсутен Stratro

• Легенда
Ford Raptor 2010 за 15.000к

https://www.youtube.com/watch?v=yK0YUdodxlQ&feature=youtu.be&t=1365

Тренди СУВ зданија покрај Фордов be like:

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
Супер што им текнало тротоарча да напраат. Барем луѓето колку-толку на раат да може да одат.

Батко Симо, не се гледа убаво на сликата, ќе смениш мислење...
Ајде следен пат ќе застанам на страна некаде, па пешки ќе излезам да го снимам (Освен ако не ме заебат баш тогаш да ја дотераат улицава, еве 2 месеци стои вака :D)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
Немаат слободна асфалтирка и ваљак, затоа 2 месеци стои така ;D
Мене ме занима крајниот резултат, кој мислам дека ќе биде побезбедна улица за пешаци, со тротоар за нив. Колите нек се акаат ако се глупи, кој ги е*е.  ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.