Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3036423 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #1845 на: 15 Август 2012, 21:12:17 pm »
Симо лани ќе убиев мало дете од таква ситуација, на семафорот кај УКИМ свети за лево зелено а за право наредени во 2те ленти по 2-3 коли. Јас среќа што доста намалив брзина на пешачки претрчуваат маж жена и мало дете, кога ги видов одма почнав да кочам а мажов во паника ја грабна жена му на страна а детето го остави незнам како и со кој памет. Застанав на 30 цм од детето и се гледавме во очи едно 10 секунди. Излегов од кола да му е*ам жената што ја спаси ама кога ги видов ми падна жал. Неможеше да збори човекот.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44587
  • Il Moderatore
« Одговори #1846 на: 15 Август 2012, 21:15:07 pm »
Е па тоа е, ќе застанеш, ама си згрешил што не си му кажал два шамара и на него и на жена му што слуша муж, па и го ставаат детето во многу ризична ситуација!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22226
« Одговори #1847 на: 15 Август 2012, 21:17:35 pm »
На такви говеда што поминуваат на црвено - не се застанува. И јас секој ден ја возам партизанска. Нема милост.

;D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1848 на: 15 Август 2012, 21:20:58 pm »
Е па тоа е, ќе застанеш, ама си згрешил што не си му кажал два шамара и на него и на жена му што слуша муж, па и го ставаат детето во многу ризична ситуација!
Искрено излегов од кола со таква намера, дури и луѓето од страна беа наоштрени ама толку ми се пресекоа нозе и сакав што побрзо да се тргнам само од местото.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1849 на: 15 Август 2012, 21:23:10 pm »
Баш така Стратро! Зомбија! Не гледаат семафор да им ибем... Оргиинал зомби!
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16765
  • Keep it 100
« Одговори #1850 на: 15 Август 2012, 21:39:18 pm »
Ќе бушиш гуми маме ти е*ам! Епа така ти треба!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11844
  • Архитект
« Одговори #1851 на: 15 Август 2012, 21:57:37 pm »
Мене еве и вчера и изминатите неколку дена ме нервираат пешацине на партизанска, оти возам по нејзе заради зелениот бран, и пешациве паметни се праат, излагаат до средна лента и чекаат да ги пропуштиш.
Вчера конкретно, застанав кај универзална, имав нешто работа на кратко, и после влагам во кола, гледам зелено семафорот што е за пешаците, и имаше неколку коли, ги пропуштив и се уклучив на средна лента, ама ја дур сменам прва, втора, тие колите се поодлепија, и ги глеам пешациве тргаат да преминуваат и ме фати инат, нагазив до крај гаста на опелот, па да видиш дали ке поминат или ке се вратат и ке чекаат.

Еве јас пред 2 дена поминав пред Универзална на црвено и при тоа, еден за време на поминувањето застана со кола, за да не ме прегази.
Што е проблемот?
Остави ја колата и излези на тоа жешко во 1- 2 саат, кога пиле нема на Партизанска ( нема ни коли ниту пешачи) и дојди чекај 5-6 мин за некој ретардиран семафор, шо нема никаква функција и е поставен од некој дебили што имаат четврт мозок.

За тоа време, што ми беше зовриен мозокот од топлото
+ ептен се брзав
Ако ми излезеше некој од кола или полицаец и да ми кажеше дека поминувам на црвено, ќе беше прегазен од мене во инстантенен момент.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1852 на: 15 Август 2012, 22:01:05 pm »
Супер, ај сега сите со коли да си поминуваме на црвено, зошто ни` зоврел мозокот од топло!

Едит: И плус се брзаме сите на работа, од работа, за работа....
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #1853 на: 15 Август 2012, 22:02:30 pm »
Не викам јас да поминуваш на раскрсници на црвено. Само на тие дебилните семафори на Партизанска за пешачи. Кои тотално немаат врска.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1854 на: 15 Август 2012, 22:03:56 pm »
Јас од инат не пуштам пешаци, баш зошт за кур не ги бива семафорите. Нека ги бутнат ако им сметаат у пм. За сите боље.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #1855 на: 15 Август 2012, 22:05:18 pm »
Јас сакам да ги бутнам, ама на многу видно место се.
Башка во 1-2 не пијам алкохол по обичај.

Ај можи сега ќе поминам низ партизанска.
Ако има нешто, ќе видите на вести.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1856 на: 15 Август 2012, 22:06:01 pm »
Семафор е семафор, колку и да е дебилен. Нема никаде напиашно “дозволено е поминување на дебилни семафори и на црвено “ :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #1857 на: 15 Август 2012, 22:10:31 pm »
Во оваа држава изгледа има таков закон, ама не го даваат на сите.

;D ;D ;D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7630
« Одговори #1858 на: 15 Август 2012, 22:14:50 pm »
Kade ima semafor za peshaci koj sveti crveno 5-6 minuti?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1859 на: 15 Август 2012, 22:35:48 pm »
Симо лани ќе убиев мало дете од таква ситуација, на семафорот кај УКИМ свети за лево зелено а за право наредени во 2те ленти по 2-3 коли. Јас среќа што доста намалив брзина на пешачки претрчуваат маж жена и мало дете, кога ги видов одма почнав да кочам а мажов во паника ја грабна жена му на страна а детето го остави незнам како и со кој памет. Застанав на 30 цм од детето и се гледавме во очи едно 10 секунди. Излегов од кола да му е*ам жената што ја спаси ама кога ги видов ми падна жал. Неможеше да збори човекот.

па нормално бе брат... спасувај жената, батлаи детето... со жената ке напраиш друго дете, ем кеиф појќе пати, ем беспари... со детето нема да напраиш друга жена...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време