Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2911204 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Затоа и јас сеуште размислувам на ѓорчевската Калибра V6 ..наместо да се задолжувам за подобро, поскапо ауто.
Не дека и таа нема да ја чувам..али плинот би и го ставил за 48 часа после купување и вози Мишко без пари.
Кожа има..клима има...бандажи ко моите...пазена..мазена...
Абе Цуца..
 :P

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Гледам сабајлечки ми го рокнал нркој ретробизорот. Ем на платен паркинг ем секогаш сум гледал да има место за сите. Јбг

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Пешаци полжави, баш како овој.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Па ти не можеш да разликуваш баба од газела :D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
Ме нервираат сите коли на сељачишта паркирани на тротоар на Рузвелтова од Партизанска до Иво Лола.

Вчера дечиња од школо ги носеа некаде по тротоар сите за раце фатени, кое се сопнало од стубчињата, кое паднало качувајќи се на тротоар, кое не може да помине кај Концепт па брише кола..... Греота дечињана.

Па маму ви еем, толку неписмени да не оставате простор за пешаци на тротоар, а колата да ви биде пред коњопој, па коњ да беше повеќе осет ќе имаше.... На два три пати кога идам пешки се расправам со идијоти, ама некој ден ќе се најде некој насилен, че треба по судови да се влечеме...

ДА се разбереме и јас паркирам на тротоар и на улица, ама секогаш, значи секогаш, гледам да има место за нормално да поминат пешаци и нормално да не кочам сообраќај...

Ако не се лажам во Хрватска е законот да смееш да паркираш на тротоар ама да оставиш 1м слободен простор!

Цитат
– Ako vozilo koje je na nogostupu ne onemogućuje prolaz pješaka i nije udaljeno od zida manje od metra, onda vam komunalni redar ili policijski službenik ne smije narediti uklanjanje vozila.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Мислам дека и кај нас има некакво такво правило. @Banzai?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Ме нервираат сите коли на сељачишта паркирани на тротоар на Рузвелтова од Партизанска до Иво Лола.

Вчера дечиња од школо ги носеа некаде по тротоар сите за раце фатени, кое се сопнало од стубчињата, кое паднало качувајќи се на тротоар, кое не може да помине кај Концепт па брише кола..... Греота дечињана.

Па маму ви еем, толку неписмени да не оставате простор за пешаци на тротоар, а колата да ви биде пред коњопој, па коњ да беше повеќе осет ќе имаше.... На два три пати кога идам пешки се расправам со идијоти, ама некој ден ќе се најде некој насилен, че треба по судови да се влечеме...

ДА се разбереме и јас паркирам на тротоар и на улица, ама секогаш, значи секогаш, гледам да има место за нормално да поминат пешаци и нормално да не кочам сообраќај...

Ако не се лажам во Хрватска е законот да смееш да паркираш на тротоар ама да оставиш 1м слободен простор!

Цитат
– Ako vozilo koje je na nogostupu ne onemogućuje prolaz pješaka i nije udaljeno od zida manje od metra, onda vam komunalni redar ili policijski službenik ne smije narediti uklanjanje vozila.
Заѕвони пријави. Мора да си пријавува. Постојано и за се. Ако не пријавува никој (а не пријавува) значи не му смета.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци

Цитат

Цело време газат пешаци на таа улица, од паркирани коли луѓе не можат да преминат улица нит возачи можат да ги видат
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
Жмигавци на кружен тек....... жмигавци...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
1.6 метри треба да има простор за пешаци по закон. Од друга страна баш на тротоар е обележан платен паркинг, демек така треба, не само тука туку и пред парк згадине што се(мада во тој ред се и тие). Ги проширија улиците ама ги стеснаа тротоарите.. 
Тоа што центарот за осет еволутивно ни закржлавил друга работа...

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231

Цитат
Заѕвони пријави. Мора да си пријавува. Постојано и за се. Ако не пријавува никој (а не пријавува) значи не му смета.

Пишав некаде низ темиве дека сретнав пајак паркиран 20м подоле од Концепт и на мое прашање зашто не ги собираат колите што апла блокираат тротоари и пола се на улица, момчето од пајак служба одговори: „Има улици каде што ни полиција не смее да пишува казни“ !!!
Го замолив да ми каже кои се тие улици да си знам и јас да се паркирам, ама не ми одговори.

Еве другар се јавува постојано за возилата пред воденица, оние од страна на воденица паркирани и никад не дошол пајак.... изгледа џабе ги зимаат кога после ќе треба да ја вратат на исто место и да се извинат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Пробај, не боли да пријавиш. Најлошо што може да направиш е да не пријавиш.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Пробај, не боли да пријавиш. Најлошо што може да направиш е да не пријавиш.
Да де, пријавувај, нека има во полиција твој број на телефон, име, презиме и адреса. Слооободно пријавувај.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Ко да немаат и онака
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Ко да немаат и онака

Имаат само нек им боде у очи.
Абе излези со штрафцигер, помини ги по еднаш, па нек се паркираат