Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 3578163 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #13710 на: 16 Ноември 2016, 15:22:10 pm »
Ме изнервира што земале да ја китат Илинденска сред работен ден.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #13711 на: 16 Ноември 2016, 15:40:45 pm »
Ме изнервира колега од факултет со кој цела ден се објаснуваме за едно радио кое секаде во Сетек, во Нептун, во Техномаркет кошта околу 4000ден. а истото радио во Аутолидер во Чаир кошта 7500ден. Ова во Аутолидер било поквалитетно, дизајнот бил можда ист али внатре било поквалитетно тоа, појако, со повеќе опции.  :-X  >:(

http://setec.mk/Tv-Audio-Video/HI-FI-Audi-Video-products-for-car-use/JVC-KD-R474EY60296

Ова е само мал дел, многу производи исти буквално што ги имам сретнато во Аутолидер се значително поскапи за разлика од друго место, е според колегата ваму во Аутолидер се поквалитетни.  ;D
Ова многу ми е смешно. :) Сите се 22W јас колку што знам, и тоа е максимум што може да бидат овие ваквиве. Ама не, едно било појако од друго. А внатре истите чипчиња или слични. :)

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729
« Одговори #13712 на: 16 Ноември 2016, 15:53:57 pm »
Се согласувам Дени, ама цената беше предмет на дискусија во овој случај. Не е оправдлива толкавата разлика според мене.
Ама оди објасни му на колегата, во Аутолидер дека е поскапо е поквалитетно, имало причина зошто е поскапо.  ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22380
« Одговори #13713 на: 16 Ноември 2016, 16:31:05 pm »
Ме изнервира колега од факултет со кој цела ден се објаснуваме за едно радио кое секаде во Сетек, во Нептун, во Техномаркет кошта околу 4000ден. а истото радио во Аутолидер во Чаир кошта 7500ден. Ова во Аутолидер било поквалитетно, дизајнот бил можда ист али внатре било поквалитетно тоа, појако, со повеќе опции.  :-X  >:(

http://setec.mk/Tv-Audio-Video/HI-FI-Audi-Video-products-for-car-use/JVC-KD-R474EY60296

Ова е само мал дел, многу производи исти буквално што ги имам сретнато во Аутолидер се значително поскапи за разлика од друго место, е според колегата ваму во Аутолидер се поквалитетни.  ;D

Македонска  работа.

Huawei P9 телефон Телеком (кои се застапници за брендот ) на жена ми и го дадоа поскапо отколку Сетек.
....и тоа пази заради продолжување на 2 годишен договор...

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3507
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #13714 на: 16 Ноември 2016, 18:03:56 pm »
Си го купуваш мирот. Им поддаваш некој денар и одма ќе се откачат, одат на друга кола...

дали и го купуваш мирот на ќерка ти/ жена ти/ сестра ти/ итн итн кога тој деликвент ќе ги нападне (најголем број од нападите и малтретирањата се од таква популација)? А нација која незнае да ги брани своите деца не е нација!
Од такви не се купува мир, Ако денес се 10 за 15 години ќе бидат 60 и натаму растот им е како популацијата на зајците.
Од такви само со екстремни, но наполно оправдани, мерки може да се спасиме.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34540
  • Таков е животот... јебига
Одг:
« Одговори #13715 на: 16 Ноември 2016, 18:06:53 pm »
Konc. logori da napravime. Nikola's ultimate solution

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #13716 на: 16 Ноември 2016, 20:42:15 pm »

Богатството на Дебарското езеро, пола езеро пластични флаши ...

Ќе бистриме политика на глобално и локално ниво а уште не сме положиле за општа култура ..

Стока народ !

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
« Одговори #13717 на: 16 Ноември 2016, 21:30:36 pm »
Ќе бистриме политика на глобално и локално ниво а уште не сме положиле за општа култура ..

Стока народ !

QFT!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #13718 на: 16 Ноември 2016, 21:49:50 pm »
Решение за спас од нервози со малограѓанштина е само бегање од тука, оваа стока не се оправа уште 20 000 години.

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #13719 на: 16 Ноември 2016, 22:33:43 pm »
celo vreme ve citam so temata za ciganite nekoj e vo pravo za nekoi raboti a pa nekoi se voopsto nema vrska sto pisuva kolku samo da se dokaze deka i on imal slucka so niv kako i sekade vo svetot i vo Makedonija ima prosjaci samo kaj nas gi ima po semafori nekade po evropa po banofi nekade po ulici zasto nikogas ne ste bile realni da pisete kolku i Makedonci gi ima vo GTC setat so kniski demek za lekovi bile i po ulici im trebalo za leb a ustvari tie bile narkomami ili nekoi teski alkoholicari gi ima po bolnici vo drzavna gi imam sretnato vo gradska bolnica demek im trebalo za rengen snimki itn samo nema veze kaj nas vo makedonija ciganot sekade i sekogas e diskriminiran vi go pisuvam ovaa najrealno da mi bidete vo koza da videte kako nekoj se odnesuva so mene samo zaradi bojata i sto sum rom a siguren sum deka ne e nisto podobar od mene ali eve da se brukalo deka sum rom ali prosjacite gi imalo i ke gi ima sekogas sega nie sme po semafori nekoj po ulici od druga nacionalnost a za rabota nema sansi  nekoj da me ubedi deka sme bile mrzlivi nie gi rabotime najteskite raboti za nekojs mizerna plata primer po peralni leto zima za 10 000 denari i red drugi raboti so 10 000 denari sto bi mozele vie da napravite primer licen od mene pred nekoj den on se vrabotil i plata pocetna 13 000 denari im trebalo uste eden covek vo toj sektor i on mi se javuva odam na intervju mene mi vika pocetna plata 10 500 sto mislite zasto  zatoa sto on bil albanec a jas sum bil rom vo ist sektor potpolno istata rabota pak ke pisam deka poedinci da epten mizerno ziveat sto i mene mi e zal kako bedno ziveat zasto nemat uslovi da se vraboteni zaradi X pricini ali deka sme vredni deka najteskite raboti nie romite gi rabotime toa e fakt imam i razlog zasto e taka ama za toa vo druga prilika

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #13720 на: 16 Ноември 2016, 22:51:47 pm »
Така е Суки.
Само како примери: Кај Јаја паша после надвожњакот на битпазар, таа што проси е албанка, Кај Железничка тој со бастумчето стариот, тој е македонец, Кај Црвен крст што као даваат знаменца „јас сум глувонем дај 100 денари за знаменцево“, тие се македонци, по кафичи што доаѓаат и оставаат икона и ливче „јас сум глувонем остај 100че за иконава“ тие се македонци....

На крајот, многу поголеми и повеќе криминалци има од другите националности што живеат кај нас. Да, знаат ромите по некој точак да „мафнат“, или од двор да соберат по некое железо, да украде акумулатор.. тоа е одлика на сиромаштија а не на криминал. Тежок криминал треба на други места у државава.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #13721 на: 16 Ноември 2016, 22:55:05 pm »
Факт е дека во одредени ситуации и места постои дискриминација, и тоа не е во ред.
Муабетот поназад се однесуваше на сите криминалци, просјаци и бездомници. Значи исто колку за Ромите исто толку и за Македонците, исто толку и за Албанците, итн, итн за СИТЕ криминалци, просјаци и бездомници.

Ти Суки како чесен граѓанин на оваа држава не влегуваш ниту во описот криминалец, ниту си просјак или бездомник. Значи ништо од кажаното НЕ се однесува на тебе.
Се надевам дека ме разбра, а ако ме разбра би те замолил да му објасниш на Симо како е можно сите да значи СИТЕ, а не само еден етникум. Фала на разбирањето. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #13722 на: 16 Ноември 2016, 23:00:01 pm »
Така е Суки, објасни ми како прво почнуваме од Циганите муабет, па после пробуваме да го релативизираме ставот на цела сиромаштија. Ко искусни политичиари :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #13723 на: 16 Ноември 2016, 23:02:18 pm »
Sto da ti objasnuva on, eve jas na brzinka.
Stariot kaj zeleznicka pruza raka, zenive stari pruzat raka. Nikoj ne ti se obesue na kola nitu ti diga brisaci kako tie sto ti zdusno gi branis. Tolku.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #13724 на: 16 Ноември 2016, 23:03:10 pm »
Мене никад никој не ми кренал брисач ниту ми напраил поголема беља од замачкан прозор. 25 години низ градов.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!