Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2712353 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #11655 на: 02 Септември 2015, 16:54:44 pm »
Ќути си трај си, има и бетер синко ..

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #11656 на: 02 Септември 2015, 17:06:14 pm »
Ќути си трај си, има и бетер синко ..
Ама не на овој континент.
Зини да ти кажу.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #11657 на: 02 Септември 2015, 17:18:31 pm »
Не си бил одамна на Косово ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #11658 на: 02 Септември 2015, 18:47:39 pm »
Или у Босна и Србија

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #11659 на: 02 Септември 2015, 20:30:27 pm »
Фората е да се споредуваме со подобрите и понапредните. :) Ама не сме ние таков "материјал".. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
Одг:
« Одговори #11660 на: 02 Септември 2015, 21:02:29 pm »
Ако се споредуваме со оние кои штампаат пари и водат глобални економии, тек кај ќе ни е крајот.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг:
« Одговори #11661 на: 02 Септември 2015, 22:43:47 pm »
Шо среќа вечерва, имаше истурено дрва на сред пат... Кими возеше пред мене, ги избегнавме и двајцата иако бевме подулетани малку..

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #11662 на: 02 Септември 2015, 23:08:39 pm »
Фората е да се споредуваме со подобрите и понапредните. :) Ама не сме ние таков "материјал".. :)

Ти мешаш баби и жаби :)

Шо среќа вечерва, имаше истурено дрва на сред пат... Кими возеше пред мене, ги избегнавме и двајцата иако бевме подулетани малку..

Па не Кими топа му е работа. Не е он ГрожДан ;D

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #11663 на: 03 Септември 2015, 02:07:19 am »
сега 1 саат порано за на работа, повеќе гориво и нервози. Ај да не поредам се у пм...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17606
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #11664 на: 03 Септември 2015, 10:18:32 am »
Вчера ме изнервира уште еден од низата германски делови на мојата италијанска кола. Прекидачот за стоп светла заглавил на отворено (притисната кочница). Возејќи низ Скопје, еден позади мене се помирил со фактот дека е расипано и престанал да го следи моето возење.
Јас најнормално на светот кочам за да пропуштам пешаци на пешачки, по што слушам позади мене кочење, АБС, ЕСП, ЕСР и сите могучи системи активирани на тој што се улетал. Ми застана на 30 цм од браник. Среќа беше смирен и ми кажа за проблемот, му се извинив ама вриев од нервоза.

Само што застанав го откорнав прекидачот со кабли со све, и од Скопје до дома на кочење си пуштав 4 жмигавци. Стресен ден.

Јебем ти Bosch да ти јебем.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #11665 на: 03 Септември 2015, 11:10:48 am »
Пази ко ќе го монтираш новото, не се баш ко оригиналот и знаат да засерат мотка ..

Отсутен deemeetar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 53
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве из
« Одговори #11666 на: 03 Септември 2015, 11:11:06 am »
Мене ме изнервираја дечишта од малото. Имено на некои генијалци им текнало да турат супер лепак во капачињата од вентилите на гумите. Тргнувам накај струга ( од Охрид ) и на семафор некој фин господин ми спушта прозорец и ми кажува дека гумата ми е подистушена. Му се заблагодарувам одам на бензиска и што гледам, неможам да го отворам капачето. Пробувам и со клешти ама не сака. Одам на вулканизер и ми ги менуваат вентилите и ми кажуваат што е проблемот. 
Не сакам да окарактеризирам некого според расна/национална основа ама сигурен сум дека тоа ми го направија ромите кои се вселија блиску до мене ( владата им направи зграда блиску до мојата ).
Hyundai Elantra 2017 1.6 gls

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 883
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #11667 на: 03 Септември 2015, 11:27:56 am »
Вчера ме изнервира уште еден од низата германски делови на мојата италијанска кола. Прекидачот за стоп светла заглавил на отворено (притисната кочница). Возејќи низ Скопје, еден позади мене се помирил со фактот дека е расипано и престанал да го следи моето возење.
Јас најнормално на светот кочам за да пропуштам пешаци на пешачки, по што слушам позади мене кочење, АБС, ЕСП, ЕСР и сите могучи системи активирани на тој што се улетал. Ми застана на 30 цм од браник. Среќа беше смирен и ми кажа за проблемот, му се извинив ама вриев од нервоза.

Само што застанав го откорнав прекидачот со кабли со све, и од Скопје до дома на кочење си пуштав 4 жмигавци. Стресен ден.

Имаш ABS? Ако да, не ти се вклучи сијаличката?
Како и да е, добро е што кога ќе се расипе прекинувачот, или ако е исклучен кабелот, светат штоповите константно. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #11668 на: 03 Септември 2015, 12:16:08 pm »

Хаха, now this you don't see every day.
Алфистот најде да мрчи за германски делови хахаха, ѕсвер. Имаш пиво од мене за ова.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17606
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #11669 на: 03 Септември 2015, 12:57:57 pm »
Немам АБС и не, ако е исклучен кабелот не светат штоповите.

Џонтра, се од електроника што досега ме извадило од памет било германско. Ниту еден Magneti Marelli или Fiat/Alfa/Lancia OEM дел не ми предизвикал вакви нервози. Со право ги пцујам германците зошто ради нив, Алфа е следена од таква електрикал фејл репутација.