Автор Тема: Амортизери, Спирали, Суспензија  (Прочитано 493151 пати)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
Одг: Амортизери, Спирали, Суспензија
« Одговори #1995 на: 15 Април 2019, 23:40:25 pm »
Нема потреба да ги репарираш туку стави си обични.. Чичкоми имаше такви и се пумпаа рачно позади имаше вентил... Ионака никогаш не го искористи тоа па си намести обични..
Za zamena so obicni nekoi prepravki trebalo mi rekoa da se napravat jas sepak sakam ovie da gi zadrzam ...

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1996 на: 18 Април 2019, 10:49:31 am »
Сеа на технички тестираат амортизери: преден лев 80% десен 70%, заден лев 81% десен 71%. Вика нормално е десните да се послаби тротоари ово оно. Нема шанси да ви е точна машинава, задните се нови. А дечки фабрички и заменски не е исто. Од кај знаеш предните дека се фабрички 245 000 км има поминато колава. И на крај му викам ај да ја свртиме наопаку да тестираме ;D

Гола вода тоа бате ...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1997 на: 18 Април 2019, 13:22:01 pm »
Каде беше на технички?

У случај да не го прочита моето искуство

Идам на технички вчера во АМСМ Чаир, му напоменувам да прегледа убаво се. На крај ми покажува дека сите амортизери се над 90%. Ја бев о.О зошто лани во Аутомакедонија кога правев беа задните околу 50%.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1998 на: 19 Април 2019, 08:56:16 am »
Сојуз на Возачи ..

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1999 на: 20 Април 2019, 11:51:34 am »
Идам на технички вчера во АМСМ Чаир, му напоменувам да прегледа убаво се. На крај ми покажува дека сите амортизери се над 90%. Ја бев о.О зошто лани во Аутомакедонија кога правев беа задните околу 50%.

Имал некој слично искуство со АМСМ Чаир?

Сеа се вратив од ПСС Зајчев рид. Исто, над 90%. о.О

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #2000 на: 24 Април 2019, 13:22:39 pm »
Некој искуство со Optimal, Starmann или Amgro (полски) амортизери ? Сите со по 2 години гаранција и слична цена.
Ми ги нудат и Monroe за по 500 денари плус од амортизер, ама не бев задоволен од нив, ги имав нови на Лагуната.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #2001 на: 24 Април 2019, 15:44:41 pm »
На клиото имам Starmann, ете се 2 години презадоволен сум... Баш убава вожња има башка го вози кој ќе стаса па досега немало проблем.. Сега беше на технички и сите беа околу 80%

За споредба на бмвто има monroe (не беа обични него имаше уште нешто допишано)  наместени пред 2ипол години и тоа со спорт спирали сега кажуваат околу 70%..
« Последно менување: 24 Април 2019, 15:56:29 pm Бузуки »

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
« Одговори #2002 на: 24 Април 2019, 15:47:16 pm »
Што е толку скепсата околу Монро?

Се сомневате во квалитетот, како бренд, или се плашите од фалсификувана роба?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #2003 на: 24 Април 2019, 17:29:15 pm »
Sakam zadniot del da go potkrenam 1 do 2sm pa gledav na you tube i kaj cicko alija edni silikonski cuda sto se mestat na spiralite pozadi kostaat nekoj 10-12 eura. Ima nekoj iskustvo so takvi i dali gi ima kaj nas da ne naracuvam od gore.
€ 9,70  11%OFF | Ceyes 2Pcs Car Styling Avtobafery Suspension Shock Absorber Spring Bumper Power Auto-Buffers Accessories AutoBuffer Cushion Car
https://s.click.aliexpress.com/e/bZ6qAwrq

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #2004 на: 24 Април 2019, 17:33:46 pm »
Ова во нормална положба нема никаква функција. Едино кога ќе ја товариш па да не ти клекина толку долу... Иначе тука кај нас има поедноставни гумици по 50тина денари се али комшија на вектра имаше по 2 наместено позади, стави приколица па му пукна спиралата..

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #2005 на: 24 Април 2019, 17:49:23 pm »
Gledav po net ovie silikonskite koga se montiraat voziloto se kreva od 1 do 2sm taman kolku sto mi treba.Najverojatno zadnite spirali se vekje oslabeni so ogled na godinite i ovaa rabota ako ja montiram mislam deka kje si dojde sve na fabricka visina. Amortizerite se super na tehnicki lani koga gi merea rekoa deka se odlicni.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #2006 на: 24 Април 2019, 18:18:18 pm »
Gledav po net ovie silikonskite koga se montiraat voziloto se kreva od 1 do 2sm taman kolku sto mi treba.Najverojatno zadnite spirali se vekje oslabeni so ogled na godinite i ovaa rabota ako ja montiram mislam deka kje si dojde sve na fabricka visina. Amortizerite se super na tehnicki lani koga gi merea rekoa deka se odlicni.
А да смениш задни спирали? Да било добро да се ставаат би ги ставале и во овластен така?

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #2007 на: 24 Април 2019, 22:05:24 pm »
Epa mi rekoa da stavam spirali drugi pogotovo od vectra karavan ama polovni koj gi znae vo kakva sostojba se sepak se koli po 20 godini stari tesko da nacekam nesto vo idealna sostojba. E demek od karavanite bile malce povisocki i bi gi dobil posakuvanite 2sm pa kje vidam zatoa i prasav za sovet dali e pofino da idam so silikonskine.
Ima kaj meto nekoj gumi ama tie se onie sto gi kazue Buzuki a ovie demek nema nikakvi nus pojavi osven pridobivka demek ne puka spiralla i nese narusuva stabilnosta na voziloto.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #2008 на: 24 Април 2019, 23:07:08 pm »
Сите спуштаат коли а ти обратно :) чуму?

На татко ми колата има 42 години, товарана, претоварана, 5 години такси возеше, па  пак спиралите на задните тркала си се ок.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2009 на: 25 Април 2019, 07:34:55 am »
за 3-4000ден имаш нови спирали,

а овие гумиците еден пријател сакаше да му порачам да не му клекнува самарата ама уште се двоуми