@MecheTo имам поминато 55000 км и освен редовен сервис (исклучиво у овластен) имав една мистерична појава на бучава на предните лагери,па ги сменив и ставив скф. знам дека беше рано и чудно ама сега знам што ставив па ќе видиме натаму како ќе биде во тој поглед.
другото е екстра, најмногу ме бендисува меката вожња и секако економичноста а најмногу ме нервира сега зимно време пуцкањето на пластиката на ладно што е познато кај меганите.
@Bu$av Megane добренајдов, се мислам околу ремапот, прво се запалив си реков ставам, па сеа викам нека иде како што е добро е, незнам можеби пак ќе се предомислам, поготово летово со клима баш фалат тие 20кс ама ај да прочитам уште некое мислење.
а во врска со нафтата се трудам да ставам квалитетна колку што има кај нас. кога ја земав колата како пресен дизелаш ставав исклучиво биодизел мислејќи дека е поскапо па и подобро, па така поминав 30000. е после кога почнав да се распрашувам по луѓе и сервиси заглавив во лавиринтот. секој со своја приказна, и јас менував лукоил,макпетрол,био,екто,ултра, и нензам више. секој пат е различно и двапати да ставам био инаку се понаша, исто и со ектото ми има затрокирано у место еднаш и сеа се откажав од него а пред тоа само такво ставав. најмногу тестирам и соредувам во зима кога е ладно наутро кога ќе запалам кога работи ммирно моторот велам еве добра нафта, а од друга нафта наутро 1 минута менува звуци моторот што некои викаат нормално било ама мене не ми е. ова зимо биото најдобро се покажа во тој поглед, ама следно ставање ќе ми биде ултра јет
.
@на останатите ви благодарам