Автор Тема: Renault Megane 2 Sedan 1.5dci  (Прочитано 8316 пати)

Отсутен princo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
Renault Megane 2 Sedan 1.5dci
« на: 29 Февруари 2012, 01:35:06 am »
еве го и мојот лепотан  :)
нема нешто посебно на него ама ја таква си ја сакам стандард
значи Renault Megane од 2008 година 1.5 dci 86 коња со пакет на опрема "extreme"(тоа му е стандард: клима,абс, ова она.. и плус кожа на волан и мењач и спортски седишта онака вдлабнати и една лепенка екстрим на задна врата шо сите мислат дека ја сум ја ставил  :) ).
најглупо ми беше шо у пакетот немаше бандажи па овие јас си ги купив али оригинал renault се како што се гледа, и што радиото беше "фабричко" некое сони што уствари не е тоа оригалот на меганите, па и тоа си го земав дополнитено со команди на волан, и што немаше навалачка на раце па и тоа го сменив компплет цела централна конзола пошто сакав се да си биде оригинал како од фабрика, и плус имам ставено паркинг сензори(кои на сликата ги нема пошто е постара).и неколку ситници што не ми текнува како на пр. лед диоди внатре и сл.
е оваа пролет-лето конечно ќе си ги затемнам стаклата со клима фолии и ќе ги затемнам штоповите(само незнам уште каде пошто на форумов гледам ги има моите потенцијални кандитати-мајстори па се мислам)

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 262
Одг: Renault Megane 2 Sedan 1.5dci
« Одговори #1 на: 29 Февруари 2012, 01:40:12 am »
Супер е меганов !!! Како нов.Само грдо е што нема електронско подесување на ретровизори при толку голема опрема...Колку му е максимална,како оди со забрзување,знам дека троши многу малце ама колку е тоа малце ти кажи :)

Отсутен princo

• Почетник
  • *
« Одговори #2 на: 29 Февруари 2012, 01:55:24 am »
и мене ме нервира што нема електрика на ретровизори ама ептен не ми се испати да ставам за тоа задоволство. максимално јас го имам пуштено 210 по блага удолница инаку 190 си фура, а забрзување немам мерено освен ако мислиш по проспект ама ја тоа не поштувам. исто и за потрошњата кажувам од мое искуство, општо познато е дека е доста економичен мотор па ја се навикнав да не ја гасам коа застанувам за кратко(зимно време заради парно, летно заради клима). минимално на отворен пат имам извадено 3,8-4,0 ептен лагано а стандард културно отворено 4,5 а со клима и 5. градска просек 6. е сеа да ви кажам искрено ако ја газиш и колку и да е економична си сака, на пример со цигла-гас како шо често знам на отворено знае и 7 да  ми лапне.

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #3 на: 29 Февруари 2012, 01:59:05 am »
Топ Меган! Со здравје да го возиш. :)
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #4 на: 29 Февруари 2012, 02:10:39 am »
Dobro izgleda.... Mnogu bezgrižni kilometri. A dopolnitelnata oprema nema KRAJ..... Stavi ova stavi ona I pak ke ti fali nešto...... Upm!

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6850
  • French diamond
« Одговори #5 на: 29 Февруари 2012, 02:36:49 am »
Екстра количе. Со здравје да си го возиш  ;)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #6 на: 29 Февруари 2012, 02:45:01 am »
Добредојде !!!

Уште многу економични километри ! :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #7 на: 29 Февруари 2012, 03:21:26 am »
Колку км имаш поминато,дефекти,некои несакани работи,пофалби,сподели нешто повеќе...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #8 на: 29 Февруари 2012, 04:13:31 am »
Добредојде златно моторче има оваа кола, посебно со цените на горивава.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #9 на: 29 Февруари 2012, 07:32:54 am »
Добар бандаш, дефинитвно најдобар Меган Седан што сум видел.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #10 на: 29 Февруари 2012, 08:33:00 am »
Добродојде колега,одлично возило,прекрасно моторче,премногу економично.Уште многу безгрижни километри да си поминеш.

Пази само на нафта,не ја гаси одма после подолга вожња,филтер за нафта менувај почесто и нема да имаш никаков проблем.Си сака пазење и чување колава,не сака малтретирање.

Најискрено би ти препорачал да му направиш еден ремап на моторчето,ќе го направиш многу поживо,не е ова кола за трки ама и те како ќе ти вршат работа тие 20кс.

Имај пријатен престој на форумов,можеш да научиш многу корисни работи!

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #11 на: 29 Февруари 2012, 09:24:25 am »
Добредојде на форумов

Количето ти е екстра,а и планот со затемнувањето прозори,штоповите не ги буцкај
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен princo

• Почетник
  • *
« Одговори #12 на: 29 Февруари 2012, 10:59:18 am »
@MecheTo имам поминато 55000 км и освен редовен сервис (исклучиво у овластен) имав една мистерична појава на бучава на предните лагери,па ги сменив и ставив скф. знам дека беше рано и чудно ама сега знам што ставив па ќе видиме натаму како ќе биде во тој поглед.
другото е екстра, најмногу ме бендисува меката вожња и секако економичноста а најмногу ме нервира сега зимно време пуцкањето на пластиката на ладно што е познато кај меганите.

@Bu$av Megane добренајдов, се мислам околу ремапот, прво се запалив си реков ставам, па сеа викам нека иде како што е добро е, незнам можеби пак ќе се предомислам, поготово летово со клима баш фалат тие 20кс ама ај да прочитам уште некое мислење.
а во врска со нафтата се трудам да ставам квалитетна колку што има кај нас. кога ја земав колата како пресен дизелаш ставав исклучиво биодизел мислејќи дека е поскапо па и подобро, па така поминав 30000. е после кога почнав да се распрашувам по луѓе и сервиси заглавив во лавиринтот. секој со своја приказна, и јас менував лукоил,макпетрол,био,екто,ултра, и нензам више. секој пат е различно и двапати да ставам био инаку се понаша, исто и со ектото ми има затрокирано у место еднаш и сеа се откажав од него а пред тоа само такво ставав. најмногу тестирам и соредувам во зима кога е ладно наутро кога ќе запалам кога работи ммирно моторот велам еве добра нафта, а од друга нафта наутро 1 минута менува звуци моторот што некои викаат нормално било ама мене не ми е. ова зимо биото најдобро се покажа во тој поглед, ама следно ставање ќе ми биде ултра јет  :).

@на останатите ви благодарам

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7278
« Одговори #13 на: 29 Февруари 2012, 11:23:08 am »
Убаво количе ...

Интересна игра на зборови со опремата, основен модел, а и дале име Extreme ... Секој нормален човек ке помисли дека е нешто Нај Нај...

Ми се бендисува бојата ....
« Последно менување: 29 Февруари 2012, 11:38:49 am Tommy »

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 262
« Одговори #14 на: 29 Февруари 2012, 11:31:20 am »
па јас како што гледам има мноогу опрем рачки ретровизори и браници во боја на каросерија аирбег клима радио цд цд серво магленки електрика на стакла бор компјутер и многу др...