Ne znam zosto me teras da se povtoruvam ako ubavo si procital pogore?!

No ajde da ti povtoram, mozebi sum bil nejasen vo odredena misla!

Lani sampionat na kruzni pateki NEMASE!
Brdo se vozea dve trki od koj na ednata imavte 7 ili 8 Makedonski natprevaruvaci!
Vodno kako najatraktivna trka ne pamtam dali nekogas imala tolku niska posetenost!
Za trki vo Makedonija pak ke ti povtoram, jas licno nemam moznost postojano da vozam nadvor, glavno od finansiski aspekt, a ne deka toa ne go sakam!
Imav nekoi sponzori koi kolku/tolku mi pokrivaa trosoci dodeka imase nekokov si mizeren kalenar, no barem go imase, a sega i niv gi nema, koj saka da frla pari za na nekogo kolata da mu skapuva vo garaza ili pak da vozi Tara i nikoj za toa da ne znae?!
Ovaa godina pak nemate kalendar, lazete maloumnici na sekoj cekor, pravite se za da sprecite eden megjuklubski natprevar, koj na eden nacin bi ni bil trening za na Vodno da receme i taka dve godini ne utepavte i ednite i drugite!
I AFM i ovaa "kontrabanda" vo koja kategoricno odbivam deka sum clen ste isti da mi prostis govna! Si gi gledate vasite interesi, se "borite" za nas vozacite, a jas se kladam deka utre i kontrabanda da ja prevzeme AFM isto ke mirisa i pak ke ne zaboravat stom si go namestat gazeto vo foteljata.
Ako imas da kazes nesto za klubot, toa mozes da mu se obratis na pretsedatelot, jas kazav deka sum zadovolen i toa e moe licno mislenje, ako imas argumenti slobodno prezentiraj mi koi klub podobro raboti vo momentov, pa mozebi ke prejdam tamu, nisto cudno.

Za kupot i interesnta klasa ne ja gledam jas tuka mojata konkurencija, vsusnost taa klasa sto postoese po pravilnicite od 2009 godina i po koi mojata kola e spremna ja nema nikade vo reginov, osven ako jas nesto sum slep, pa nemam videno...
I da zaboraviv da spomna za trkava vo Kicevo, na po losh event ne sum ucestuval nikogas, duri i eden dragster na Palas bese podobro organiziran i za taa zabeleska si potpolno vo pravo!
Uste ednas sakam da ti povtoram deka ne e vo red da me stavas vo ist kosh so drugite, ako si imate licni previranja so Popevski i se mrazite, a samo poradi toa sto vozam vo nekoviot klub sum trvdoglav i samobendisan, mislam deka toa ne ti e vo red! Jas kazav i pogore, AFM ako napravi barem dva mizerni sampionata so po tri trki, a "kontabanda" ostane samo na lagite koi gi prezentirase izminatata godina, jas javno izjavuvam deka ke eden losh zbor nema da kazam ponatamu i ke ucestvuvam na site trki koi se organizirani vo MAKEDONIJA, stavete ako sakate uste deset trki koi se nadvor, pa koj ima moznosti neka odi da gi vozi, tie trki nadvor ne se od moj licen interes!
I neka ti bide pojasno, jas ne sum politicar, nitu sudija, nuti klosar od ulica, edinstveno vo ovoj sport sum kako VOZAC i me interesira samo vozenjeto koe mozam da si go dozvolam, ne mi treba nikoj od dvete strani da mi soli pamet! Jas kazav i za kontrabanda, ako prvive dve trki ne se odrzat kako sto e najaveno, jas nema da vozam ni na edna nivna ostanata trka. Imam namera da si ja spakuvam kolata, imam rodnini nadvor, odnosno vo Belgrad i ke vozam tamu, mozebi nemam pari za slikovi, no barem nesto ke vozam!
Sportski pozdrav!