Автор Тема: Скопје Круг - т.н. „Палас“ - 07-08.04.2012 (конечен датум)  (Прочитано 30563 пати)

Отсутен Bad-Gamer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 430
  • Тркач! Брм брм!
    • Официјален сајт на АКК „Никола Карев“ - Скопје
Одг: Скопје Круг - т.н. „Палас“ - 07-08.04.2012 (конечен датум)
« Одговори #105 на: 06 Април 2012, 22:08:56 pm »
Ne znam zosto me teras da se povtoruvam ako ubavo si procital pogore?! :) No ajde da ti povtoram, mozebi sum bil nejasen vo odredena misla! ;)

Lani sampionat na kruzni pateki NEMASE!
Brdo se vozea dve trki od koj na ednata imavte 7 ili 8 Makedonski natprevaruvaci!
Vodno kako najatraktivna trka ne pamtam dali nekogas imala tolku niska posetenost!
Za trki vo Makedonija pak ke ti povtoram, jas licno nemam moznost postojano da vozam nadvor, glavno od finansiski aspekt, a ne deka toa ne go sakam!
Imav nekoi sponzori koi kolku/tolku mi pokrivaa trosoci dodeka imase nekokov si mizeren kalenar, no barem go imase, a sega i niv gi nema, koj saka da frla pari za na nekogo kolata da mu skapuva vo garaza ili pak da vozi Tara i nikoj za toa da ne znae?!
Ovaa godina pak nemate kalendar, lazete maloumnici na sekoj cekor, pravite se za da sprecite eden megjuklubski natprevar, koj na eden nacin bi ni bil trening za na Vodno da receme i taka dve godini ne utepavte i ednite i drugite!
I AFM i ovaa "kontrabanda" vo koja kategoricno odbivam deka sum clen ste isti da mi prostis govna! Si gi gledate vasite interesi, se "borite" za nas vozacite, a jas se kladam deka utre i kontrabanda da ja prevzeme AFM isto ke mirisa i pak ke ne zaboravat stom si go namestat gazeto vo foteljata.
Ako imas da kazes nesto za klubot, toa mozes da mu se obratis na pretsedatelot, jas kazav deka sum zadovolen i toa e moe licno mislenje, ako imas argumenti slobodno prezentiraj mi koi klub podobro raboti vo momentov, pa mozebi ke prejdam tamu, nisto cudno. :P
Za kupot i interesnta klasa ne ja gledam jas tuka mojata konkurencija, vsusnost taa klasa sto postoese po pravilnicite od 2009 godina i po koi mojata kola e spremna ja nema nikade vo reginov, osven ako jas nesto sum slep, pa nemam videno...
I da zaboraviv da spomna za trkava vo Kicevo, na po losh event ne sum ucestuval nikogas, duri i eden dragster na Palas bese podobro organiziran i za taa zabeleska si potpolno vo pravo!

Uste ednas sakam da ti povtoram deka ne e vo red da me stavas vo ist kosh so drugite, ako si imate licni previranja so Popevski i se mrazite, a samo poradi toa sto vozam vo nekoviot klub sum trvdoglav i samobendisan, mislam deka toa ne ti e vo red! Jas kazav i pogore, AFM ako napravi barem dva mizerni sampionata so po tri trki, a "kontabanda" ostane samo na lagite koi gi prezentirase izminatata godina, jas javno izjavuvam deka ke eden losh zbor nema da kazam ponatamu i ke ucestvuvam na site trki koi se organizirani vo MAKEDONIJA, stavete ako sakate uste deset trki koi se nadvor, pa koj ima moznosti neka odi da gi vozi, tie trki nadvor ne se od moj licen interes!

I neka ti bide pojasno, jas ne sum politicar, nitu sudija, nuti klosar od ulica, edinstveno vo ovoj sport sum kako VOZAC i me interesira samo vozenjeto koe mozam da si go dozvolam, ne mi treba nikoj od dvete strani da mi soli pamet! Jas kazav i za kontrabanda, ako prvive dve trki ne se odrzat kako sto e najaveno, jas nema da vozam ni na edna nivna ostanata trka. Imam namera da si ja spakuvam kolata, imam rodnini nadvor, odnosno vo Belgrad i ke vozam tamu, mozebi nemam pari za slikovi, no barem nesto ke vozam!

Sportski pozdrav! :)
No more Project Seicento, it is gone forever... :cry:
Race Project Yugo 1150ccm3 - Gr.A so aneks - Nacional Class :)
New Project Clio 2.0 16V Sport is here, going on... :P

Just do it! :P

Отсутен stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 58
« Одговори #106 на: 07 Април 2012, 17:02:33 pm »
Znaci eve javno ti se izvinuvam ako sum te povredil, ali jas koga zboruvav mislev na klubot vash vo celost a ne na poedinci, a ti ako si se prepoznal toa e tvoja rabota. I da te potsetam celo vreme vo tvojot komentar velish kako jas da sum involviran t.e kako jas da sum Ranko ili Pajo?? Jas ti rekov,jas sum obicen gledac i vljubenik vo Avto Moto Sportot no nikako nemozam da gi opravdam i podrzam vasite da ne recam glupi izjavi,"dokazi",prepukuvanja zatoa sto ako se saka da se vozi ima care, no treba da se ima sportsko srce i da se nadminat site problemi!!!
I bas sakam da te vidam na Vodno , da te vidam sto soferiste si!!! Ajde pa moze i da se zapoznaeme pa mozeme i okolu sponzorstvo nesto da napravime!!!!
Sportski pozdrav !

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #107 на: 08 Април 2012, 00:48:16 am »
Извинете вака се убацувам у последен моменат.
Утре ќе има трка зашо времево е срање или ќе се одложи?
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8536
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #108 на: 08 Април 2012, 00:58:09 am »
Кружната трка е преместена за 21-22.04.2012

Моменталниот секретар и раководство на АФМ направија све само да нема трки во Македонија, но вистината излезе на виделина и Агенцијата за млади и спорт го прогласи моменталното раководството на АФМ за против уставно како и сите документи кои се поднесени во МВР за да се спречи трката како неважечки. За жал поради процедурите со документите, нема доволно време да се среди све за трката да се одржи на 07-08.04.2012 како што беше планирано... Ке се премести за 2 недели бидејќи на 14ти е Велигден.

Izvor: Group - Makedonski Avtomobilizam @ FB

Отсутен MJanosh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 52
    • Race Center
« Одговори #109 на: 08 Април 2012, 15:20:02 pm »
Stef, kazano ti e sto pravi momentalnoto rakovodstvo vo AFM i sto napravilo, so kakvi nelegalni aktivnosti se sluzi, isto taka ti e kazano deka Ranko i Pajo pravele dalaveri i falsifikat dokumenti, sudot go utvrdil toa kako i Agencijata za Mladi i Sport.

Od tvojot komentar za Lanskata trka na Vodno, mozam da zabelezam deka najverovatno ne si dovolno upaten vo Makedonskiot Avtomobilizam... Najverojatno prv pat si bil na vodno, pa mislis deka sve bilo OK i deka trkata bez Makedonski Natprevaruvaci bila super ... No dokolku ne sum vo pravo i si ja gledal trkata od 2010, toa ne bi go rekol vo nieden slucaj osven ako ne si blizok na S. Ranko, i Pajo.

Milo mi e sto sakas trki i sto naskoro ke imas moznost da gi gledas, za sreka na site, bez ovie prevaranti i profiteri koi za razlika od tebe nemaat vrska so sportot, a imaat samo 1 cel, pari.

I da se predstavam,
jas sum Magyar Janosh, Prekar nemam, no sekade se pisuvam kako MJanosh i sum na svoi 29 godini. Prv vozac vo klubot Nikola Karev od 2007ma godina koj uspeal da se iskaci na podium vo najteskata Klasa 1

Sportski pozdrav.
-
-
-
My goal is to be No.1, everything else is just crap!
https://www.facebook.com/racecentermk

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #110 на: 09 Април 2012, 14:20:21 pm »
Sega sto e muabetot ke ima li trka vo skopje (krug)?

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #111 на: 09 Април 2012, 16:01:41 pm »
Да ке има... 21-22.04.2012

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #112 на: 09 Април 2012, 17:04:36 pm »
Можда ќе има... Али јаки се муабетите секоја година, ќе дојдат од ваму, ќе дојдат од таму :)
.. оваа година Ники со С1 ќе дошол, ајде и тоа чудо да го видиме :)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #113 на: 09 Април 2012, 21:19:48 pm »
Па ако не пуштат водичка, дека ќе има што ти знам какви коли, никој нема да дојде да гледа југовци, т.е. многу малку ќе бидат тие што ќе дојдат да гледаат. Вака ќе се подзалета народ.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #114 на: 09 Април 2012, 21:21:21 pm »
Јас и ти пак до бандерата ќе си стоиме  ;D ;D ;D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #115 на: 09 Април 2012, 21:45:27 pm »
Јас и ти пак до бандерата ќе си стоиме  ;D ;D ;D
Да ја придржиме ;D

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #116 на: 13 Април 2012, 00:11:08 am »
Ништо и идниот викенд  :'(

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #117 на: 13 Април 2012, 00:24:38 am »
???

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #118 на: 13 Април 2012, 00:52:32 am »
Добро, се знаеше за ова, него дали воопшто некогаш ќе има круг... Изгледа ќе си остане само водно на Пајо и Ранко и толку ..

Отсутен Bad-Gamer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 430
  • Тркач! Брм брм!
    • Официјален сајт на АКК „Никола Карев“ - Скопје
« Одговори #119 на: 13 Април 2012, 01:03:22 am »
Strasna rabota, ne znam samo zosto me izlazaa da ja spremam kolata, dzabe si gi zaglaviv parite PAK!  >:(
No more Project Seicento, it is gone forever... :cry:
Race Project Yugo 1150ccm3 - Gr.A so aneks - Nacional Class :)
New Project Clio 2.0 16V Sport is here, going on... :P

Just do it! :P