Автор Тема: Најбрза тјунирана кола во Скопје  (Прочитано 284185 пати)

Отсутен GOCEBRZI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 559
Одг: Најбрза тјунирана кола во Скопје
« Одговори #975 на: 17 Август 2013, 15:43:52 pm »
Inaat kolite i boost controler pa ke im dodades boost i digaat ks
NO TURBO NO FAN

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #976 на: 17 Август 2013, 15:57:09 pm »
И така до бескрај ли иде со бустот? ;D

Отсутен GOCEBRZI

• Јуниор
  • **
« Одговори #977 на: 17 Август 2013, 16:15:15 pm »
so fordot ja vozevme so 0.7 boost i dizni 315cc fabrickite od astrata na JO a nema problem da bufne i 1.8 boost sto e malku poveke razlika :)
NO TURBO NO FAN

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #978 на: 17 Август 2013, 16:16:42 pm »
odamna ne sum komentiral i cital vo temava.... steta sto makedonskiot sindrom za samounistuvanje nikako ne moze da se iskoreni, od prijateli i pomagaci, inventori i eksperimentiraci na svoj trosok i zaguba za secie dibro ponatamu, pocnaa nekoi strani koi gi znam i pocituvam da si merat muda poradi obostranite tvrdoglavi inaeti i nespremnosta da se najde kompromis i zelba da se poslusa i doslusa onoj koj znae, onoj koj teoretizira kako i onoj koj fantazira, kakov i da e ishodot i prav i gresen ne bi btrebalo da se faka seir tuku da se uci od greskite i da se priznae greskata, iako mi se dragi i dvete strani i ne ja opravduvam nitu ednata nitu drugata i so dvete kotaktiram i gi pocituvam bez razlika na nivnite nesoglasici, krivo mi e sto se stvaraat frakcii i se gubat prijatelstvata, a najveke mi e krivo sto ne mozam zaedno da se raduvam so dvajcata crepovi koi se pioneri vo tjuning, bestrasni vo eksperimenti i nadopolnuvanje na edniot so drugiot..... :-\ :'( :(
« Последно менување: 17 Август 2013, 16:33:15 pm NUME »

Отсутен GOCEBRZI

• Јуниор
  • **
« Одговори #979 на: 17 Август 2013, 16:18:20 pm »
+10000000000000000 za nume
NO TURBO NO FAN

Отсутен 2fast4you

• Редовен
  • Пораки: 1797
  • Some drive to work ... I work to drive!!!
« Одговори #980 на: 17 Август 2013, 16:47:07 pm »
odamna ne sum komentiral i cital vo temava.... steta sto makedonskiot sindrom za samounistuvanje nikako ne moze da se iskoreni, od prijateli i pomagaci, inventori i eksperimentiraci na svoj trosok i zaguba za secie dibro ponatamu, pocnaa nekoi strani koi gi znam i pocituvam da si merat muda poradi obostranite tvrdoglavi inaeti i nespremnosta da se najde kompromis i zelba da se poslusa i doslusa onoj koj znae, onoj koj teoretizira kako i onoj koj fantazira, kakov i da e ishodot i prav i gresen ne bi btrebalo da se faka seir tuku da se uci od greskite i da se priznae greskata, iako mi se dragi i dvete strani i ne ja opravduvam nitu ednata nitu drugata i so dvete kotaktiram i gi pocituvam bez razlika na nivnite nesoglasici, krivo mi e sto se stvaraat frakcii i se gubat prijatelstvata, a najveke mi e krivo sto ne mozam zaedno da se raduvam so dvajcata crepovi koi se pioneri vo tjuning, bestrasni vo eksperimenti i nadopolnuvanje na edniot so drugiot..... :-\ :'( :(

Nume sve si ti vo pravo, megutoa nema da dozvolam nikoj da mi ja vrega intelegencijata so nekoi glupi tvrdenja. Ako dobro se sekavas se sto pobarav od CREPOT e da ne tropa gluposti i ako e tolku siguren neka gi dokaze svoite tvrdenja i da mi ja zatne ustata ...a on mi vika fala mi zabi noz u grb ???
Pricinata sto i ponatamu ja trueme temava se povtorno tie NEdokazani tvrdenja i samobendisani stavovi ??? Dali nekoj negde procita JAS da kazam deka go imam najspremnoto,najlesnoto,nabrzoto,najubavoto, ili bilo koe drugo tvrdenje za bilo koe od moite vozila ??? Imam kazano zdravje ke vidime, ke se probame ama daj ... imame oci, dal Gospod ubavo gledam i slusam i nema da dozvolam nikoj da me true so glupi informacii koi vrska nemaat, kako na primer :
0.7 boost 1.8 boost a kolata ide isto ???
Zatoa vikam bez mnogu muabet bez mnogu diskusii, neka napravi sekoj sto ima da napravi i neka go izvadi pred celiot svet i pokaze(mislam na voziloto) ;) Rekla kazala site sme mnooogu jaki ;)
I sega Crepot ke kazese "I pak ti ispadna najpameten" ;D

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #981 на: 17 Август 2013, 16:53:05 pm »
 ;D ;D ;D ;D sega imame i dino i brzo ke bide i kvatroto na tigriceto, momentot na vistinata e blizu, ostanuva na krajot samo da se podade raka ;)

Отсутен 2fast4you

• Редовен
  • Пораки: 1797
  • Some drive to work ... I work to drive!!!
« Одговори #982 на: 17 Август 2013, 16:58:25 pm »
;D ;D ;D ;D sega imame i dino i brzo ke bide i kvatroto na tigriceto, momentot na vistinata e blizu, ostanuva na krajot samo da se podade raka ;)
Jas mozam samo da im cestitam JAVNO tuka na forum dokolku uspeat da gi potvrdat tvrdenjata, a podavanjeto race ke se sluci samo togas koga Crepot ke si gi iskoregira svoite stavovi kon lugeto koi go sakale,cenele,postuvale i pomagale.

Отсутен SubaruSti

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 66
« Одговори #983 на: 17 Август 2013, 18:01:59 pm »
Cisto informativno 200 kg zamenuvaat 100 konji

Sto znaci fordot so 1500kg 350-60 konji e logicno da izgubi od kola so 1300kg i 250-60 konji. No da napomenam ne treba da se zapostavat i drugi bitni momenti kako prenos, vesanje i.t.n.

Ili za primer ke go zemam moeto subaru so 400konji i 1400kg sigurno e deka ke izgubi od evo6 ili subaru gc8 prethodniot model koe e tesko 1200kg a da e so 300 konji

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14294
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #984 на: 17 Август 2013, 18:03:13 pm »
Не би се сложил со ова.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #985 на: 17 Август 2013, 18:12:48 pm »
Како што знам, фордот е 354+ кс на дино, во превод 420 на тркала, баш толку колку што кажува тјунерот кој ги испорачал деловите заедно со мапата.
Еден одговор за Нуме. Очигледно не си ја прочитал темата каде што почнаа овие муабети (мада сега е избришано се) така да на памет си збориш, иако муабетот ти е на место ;) А зошто некој нејке да прими совет, критика, да споделува мислење, тоа е сосема ДРУГ мубает, преведено на нашки, НАЈЧЕСТАТА болест кај македончето? ГОРДОСТА :) А ако сакаш да ти појаснам на што точно мислам, не е проблем :)

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #986 на: 17 Август 2013, 18:19:16 pm »
www.youtube.com/watch?v=XMiVy5B_LW4
Само да добиете осет, што значат 365кс на DYNO во кола како тигричето ;)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #987 на: 17 Август 2013, 18:31:53 pm »
http://autos.aol.com/cars-Bentley-Continental+GT-2013/specs/ прав пример за тежината

Како што знам, фордот е 354+ кс на дино, во превод 420 на тркала, баш толку колку што кажува тјунерот кој ги испорачал деловите заедно со мапата.
Еден одговор за Нуме. Очигледно не си ја прочитал темата каде што почнаа овие муабети (мада сега е избришано се) така да на памет си збориш, иако муабетот ти е на место ;) А зошто некој нејке да прими совет, критика, да споделува мислење, тоа е сосема ДРУГ мубает, преведено на нашки, НАЈЧЕСТАТА болест кај македончето? ГОРДОСТА :) А ако сакаш да ти појаснам на што точно мислам, не е проблем :)

грешна ти е математиката.

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #988 на: 17 Август 2013, 18:50:07 pm »
http://autos.aol.com/cars-Bentley-Continental+GT-2013/specs/ прав пример за тежината

грешна ти е математиката.
obasjni go sveoto tvrdenje, ne samo da se kontriralo....

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #989 на: 17 Август 2013, 18:58:35 pm »
диното мери на тркала колку што знам јас