Автор Тема: Дормео Душеци  (Прочитано 71273 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Дормео Душеци
« Одговори #135 на: 18 Мај 2015, 22:14:21 pm »
видиш не сум знаел ова форава со МК за сајтовиве... него ако идат 2 комада тс 2 половинки на брачен кревет нема да е проблем да е 1 душек на цел?
Taka si e sekogas.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
Одг: Re: Одг: Дормео Душеци
« Одговори #136 на: 18 Мај 2015, 22:18:21 pm »
видиш не сум знаел ова форава со МК за сајтовиве... него ако идат 2 комада тс 2 половинки на брачен кревет нема да е проблем да е 1 душек на цел?

Stalno idat 2 edinecni latofleksi u bracen. Jas neznam za iscel mega bracen latofleks.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #137 на: 26 Мај 2015, 22:30:44 pm »
Ако е единечен, со клецање шо праиме?  :)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #138 на: 27 Мај 2015, 07:32:11 am »
За тие пари купуваш душек у Југоекспорт

кој ке почне да пропаѓа за сезона две....

душек од југоекспорт стил,односно купен со спална еве веќе 11 години не пропаѓа :)
има две сезони,за лето и за зимо,само го вртиш
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #139 на: 15 Јули 2015, 07:07:00 am »
Веќе четврта година како дома спиеме на дормео душеци. Тој во собата за размножување е 220х200 и кај малиот у соба 190х90. Досега не сме имале никаков проблем со мувла. Спалната е со сандак одоздола и латофлекс механизам на кој лежи душекот. Знам дека првата година кога ги купивме малиот пошто спиеше со нас на спалната станал ноќта и во сон наместо во купатило тој  на ќошот од спалната му се видело како идеално место за олеснување па си се измочка на душекот, и тоа добро го поднови. Ниту флека остана, ниту мувла се појави, нормално сопругата благовремено делуваше да не остане флека.Тој кај малиот у соба не е на латофлекс туку лежи на плоча од иверица и кога мајсторот ми го правеше креветот за малиот по нарачка му реков да ја избуши иверицата односно да направи дупки на секои 20-25см за да може да има колку толку проток на воздух. Таа иверицата ја направи ко швајцарако сирење. Еве досега ниту тој душек нема покажано мувла. Битно е како што е претходно спомнато барем еднаш месечно да се ротираат.

Кога лежиш на душекот имаш чувство дека како да кажам, "плуташ" по него. Исто како во вода, ниту си на површината ниту пак тонеш. Сега тоа претпоставувам зависи и од видот на душекот. Нашите се IMemory Silver. Во секој случај досега сме презадоволни од душеците.

Ако некој сака да нарача нешто од Дормео мислам дека сеуште ни е валидна таа картичката за лојални корисници или како ја викаат, така да можам да помогнам со некој попуст пошто даваат попуст за нивни членови, само ќе морам да проверам со сопругата прво пошто тоа е во нејзина надлежност. Мораат да дадат некој попуст пошто тогаш кога ги купувавме душеците искеширав 700 и кусур евра за душеци, ќебиња, навлаки, јастуци. курци-палци, и плус сопругата купуваше уште нешто во неколку наврати, ако не дадат ќе има циркуси.....

П.С Да не заборавам, многу се досадни со тие промоциите што ги имаат,  осет да се немало, сто пати ќе ти се јават и ќе те замараат иако културно ги одјебуеш.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #140 на: 14 Јуни 2016, 21:36:51 pm »
Shto mislite i dali nekoj koristel i spiel na dusek od firmata Fatina?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #141 на: 07 Септември 2016, 22:38:24 pm »
Kaј има квалитетен сунѓер, потребен е за гарнитура, спална?

Во последно време има неквалитетен сунѓер кој се става кај гарнитури и душеци кој за кратко време ќе добие длабнатина...

Така да ако има некој добро запознаен нека препорача.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #142 на: 07 Септември 2016, 22:52:05 pm »

Кои се тие душеци кој ги произведува или имаат сопствено производство?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #143 на: 07 Септември 2016, 22:54:19 pm »

Кои се тие душеци кој ги произведува или имаат сопствено производство?

Имаат едни со жичено јадро во Гостивар се произведуваат, Турски и трети некои.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #144 на: 07 Септември 2016, 23:10:50 pm »
Јас мислам дека зимаат од Feder Bay од гостивар се и тие тука ги прават http://www.feder-bau.com.mk/?q=mk/products ама не сум сигурен....Ако се тие нема грешка добри се јас ги користам .......

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #145 на: 08 Септември 2016, 00:34:59 am »
Јас мислам дека зимаат од Feder Bay од гостивар се и тие тука ги прават http://www.feder-bau.com.mk/?q=mk/products ама не сум сигурен....Ако се тие нема грешка добри се јас ги користам .......

Мислам дека етикетата е од друга фирма.

Баш бев загреан од Feder Bay да земам, ама меѓу време на фб на нивна страна никна коментар од една незадоволна госпоѓа дека има земено душеци и за 1 или 2 години имаат попуштено, т.е. клапнале, не е спомнато за кој модел се работи.
Коментарот е избришан, само пофалните ги има.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #146 на: 08 Септември 2016, 00:41:41 am »
Ако во меѓувреме паднале на квалитет можеби, инаку јас ги земав пред 4-5 години за на две спални два големи душеци и предходно за во детска имав земено тој има можеби 9-10 год и немам никаков проблем .....

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #147 на: 08 Септември 2016, 00:45:36 am »
Ако во меѓувреме паднале на квалитет можеби, инаку јас ги земав пред 4-5 години за на две спални два големи душеци и предходно за во детска имав земено тој има можеби 9-10 год и немам никаков проблем .....

Кој модели дали знаеш да ги наведеш ги имаш, сунѓер или со федери?

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #148 на: 08 Септември 2016, 00:48:10 am »
Јас ги имам стандард душеците а во детската е релакс мислам ....Во тоа време имаа само три модели стандард , релакс и ортопедскиот .....Сега гледам имаат повеќе избор.....

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #149 на: 20 Април 2020, 10:57:57 am »
Да не отворам тема, ќе купувам душек овие денови па ме интересира ваше искуство на душеци со сунѓер/мемори и џебно јадро.
Повеќе мислам ќе ми одговара со џебно, пошто сакам ладен душек, а и на лето се потам некогаш во спиење, па влага и суѓер не знам колку одговара.

А изборот во битола никаков, овој го видов и ме бендиса за 12.500ден, 200х90, 1 год гаранција, во хрватска 2.
https://prima-mebel.mk/product/ptsm-dushek-adria-duo

Исто онлајн од косовски Бонели гледав па сосе превоз до скопје и овие можам да си ги дозволам, само колку ги бива не знам...
http://www.bonnelimax.mk/dusek-skymemory.html
http://www.bonnelimax.mk/dusek-skylatex.html

А од сунѓерести во битола имаме од комодита за ~10к, 3 год гаранција.
http://www.comoditahome.mk/shop/comodita-mattress-mk/memory-mk/comodita-memory-2/
и од прима за 8к
https://prima-mebel.mk/product/ptsm-softisan-duo-dushek

Друго, немаме, симпо не влегувам, и скептик сум за македонски душеци.

Нешто друго во Скопје да препорачате до 10,000ден? Магнифлекс, пердормире, јоги и уште кои беа поквалитетни мислам не ми се во буџет.
Дормео нема да земам пошто мислам има поефтини еквиваленти а и општо од топ шоп ништо не ми се зема, а и таа 15годишна гаранција е драпајсимадиња.