Автор Тема: Дормео Душеци  (Прочитано 71100 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг: Дормео Душеци
« Одговори #120 на: 01 Април 2015, 10:49:55 am »
Јас на спалната имам од Симпо, 200х160, Адмирал Брокар беше моделот.
Сега за сега сум задоволен од него, го користам скоро година ипол.
Ставен е на латофлекс и си брка работа. Има зимска и летна страна, а купен беше по цена од некој си 11к денари со некој си попуст.
Инаку имаа и од тие федер во џеб, кои се релативно помеки.
Јас мек душек за спиење не сакам, имам проблем со кичмата и тоа ме убива. Овој од Симпо е тука некаде на граница, и доста е удобен за спиење, мада јас би одел на едно ниво потврд.

Таков потврд земав од Дома Мебел, за креветот во детска соба 90х200, со зимска и летна страна, поставен на летвички, од наша Гостиварска компанија која ги произведува:
http://www.almero.com.mk/
Неколку пати имам спиено, и за мене спиењето е перфекција. Посакувам ист таков да земев и за на спалната. Значи потврд душек него овој од Симпо.
Мислам дека моделот беше натура или елеганс, не се сеќавам, треба да проверам.
Мислам дека е со дупла заштита, односно со филц, сунгер, филц и пак мек материјал, а обичниот е само со филц и сунгер и пресвлека. Пресеците ги имате во салоните кај што ги продаваат, конкретно во Дома Мебел во Ѓ.Петров.
Цената беше некаде околу 3500 денари со некаков си попуст ако добро се сеќавам.

Да дополнам само за Дормео.
Од дормео имавме купени две перници, оние со ситна мемори пена, бла бла бла...
После 7 - 8 месеци, јастуците почнаа да се прават како камења.
Пред употреба требаше да се чуваат надвор, некое време за да се надишат воздух :) Да се надујат, па да ги растресуваш и тн итн...Ај Ок, секој ден ги лупаш пошто се како калап направени...Минимум два пати неделно на свеж воздух. Ај летно време, ама зимно? Каде? На чур да се усмрдат. Ај и тоа некако прегуравме...Ама после станаа како камења. После година дена користење не се спиеше на нив...
Проблемот го решив со купување на Калина перници, кои ги користиш година и дена и после тоа фрли ги. 900 денари чинат за сите тројца. Барем нов и мек јастук ке користиш година дена.
Барем како човек ке спиеш.
Дормеоно се скамени, џабе растресување, џабе луфтирање..
Е сега некаде прочитав дека таа мемори пената имала рок на траење 2 години. Дали има некој друг овакво инфо, проверено од сигурен извор, за да можеме да ја сметаме оваа информација како релевантна???
« Последно менување: 01 Април 2015, 10:59:00 am SaleSk »
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #121 на: 01 Април 2015, 11:09:30 am »
Моите имаат адмирал (така некако беше називот ) душек од симпо 190х180 и е одличен. Јас за кај мене земав од тој со федери во јадро, над нив има тенок слој на мемори пена и на прва дава впечаток дека е меко лежењето , меѓутоа кога ќе легнеш е таман има некоја средна цврстина/тврдост на лежење. Проблем со овој душек е што веројатно ради висината (повисок е од стандардните ) и федерите во јадро неможе да го налегне мевот на латофлексот и душекот на краевите виси и со тек на време се деформираа страните (стана ко паралелопипед ), што значи требаше да го ставам на рамна подлога ама во салонот не ми укажаа на таа заебанција.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #122 на: 02 Мај 2015, 00:17:53 am »
Се мислам помеѓу Алмеро или Федер бау, има ли некој што користи од овие душеци? Ако има онда кој модел? Цените како се?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #123 на: 07 Мај 2015, 23:25:00 pm »
Не се душеци али се прекривки со цени од околу 700е.
Мислам дека се тешка превара како шаркот за штедење гориво.
https://m.facebook.com/pages/Premium-Design-MK/1423753307908232?ref=hl

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #124 на: 07 Мај 2015, 23:29:07 pm »
Се мислам помеѓу Алмеро или Федер бау, има ли некој што користи од овие душеци? Ако има онда кој модел? Цените како се?
Jas koristam na feder bay duseci sto te interesira prasaj ......

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #125 на: 07 Мај 2015, 23:32:08 pm »
И јас ги гледам тие. Кажи нешто за нив? Крцкање, мувли, висина, мекост, пропаѓа, боде, поти... :)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #126 на: 07 Мај 2015, 23:51:38 pm »
Брат за тие пари перфектни се, ги користам на спална еден голем, во детската еден мал, и кај татко ми на спалната порачавме два мали такви беа оргиналните можевме и еден голем ги имаа сите димензии......Во детската ми е прв земен пред  6 години и еве го до ден денес нема попуштено децата на него рипаат често само одвреме на време го ротирам . Бидејќи се покажа добар земав пред две години и за двете спални и сега за сега се перфектни за спиење малку потврди се од овој првиот што го порачав во детската, но може и моја грешка да е, кога порачав им реков "Relax" да се, а предходниот може беше "Standard".... инаку мувла нема никаква а доле лежат на иверица, висина мислам 22см се не сум сигурен, крцкање никакво нема гарант испробано  ;D ......

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #127 на: 08 Мај 2015, 18:02:09 pm »
Овие класика со федери или? дека гледам има разно разни

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #128 на: 08 Мај 2015, 21:42:34 pm »
Да класика со федери се 'RELAX" I "STANDARD" а има и со мемори пена .....на нивната веб страна имаше детално објаснето ама гледам не е достапна нешто ..... 

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #129 на: 17 Мај 2015, 22:39:24 pm »
Каде можам да најдам летвички за кревет и како се движат цените?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #130 на: 18 Мај 2015, 14:14:13 pm »
Latoflex или обични?
Ги има во Ботоби, во близина на универзална сала, каде што се продава и оков и еден куп дрангулии за намештај...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #131 на: 18 Мај 2015, 17:20:14 pm »
па латофлекс бар нив сите ми ги пофалија. Има во дормео некои прилично евтино излегуваат за брачен околу 50 евра

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #132 на: 18 Мај 2015, 20:06:44 pm »
Каде можам да најдам летвички за кревет и како се движат цените?

Сврти пар телефони од линковиве, доста понуда гледам има

http://www.google.com/search?client=opera&q=site%3A.mk+латофлекс&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #133 на: 18 Мај 2015, 20:46:06 pm »
видиш не сум знаел ова форава со МК за сајтовиве... него ако идат 2 комада тс 2 половинки на брачен кревет нема да е проблем да е 1 душек на цел?

Присутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #134 на: 18 Мај 2015, 21:59:58 pm »
Нема да е исто меко и удобно секаде на лежајот. Ќе има две удобни места кои ќе бидат идеално удобни, се додека ти и невестата не се мрдате ни лево ни десно - со таа фиксна раздалеченост на која се средините од двете половини.
;)
Ова е причината што ја шкртнав таа варијанта.