Автор Тема: Дормео Душеци  (Прочитано 71170 пати)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Одг: Дормео Душеци
« Одговори #90 на: 23 Март 2015, 23:46:57 pm »
Eve poveke od godina i pol so dormeo, prezadovolen. Od federi begaj podaleku sega barem ima novi tehnologii.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #91 на: 23 Март 2015, 23:50:28 pm »
Од симпо душеците со федери не ги бивало, ова инфо од колешката.
За кратко време федерот пробил низ платното.

Нема врска, претходниот мој душек беше од Симпо стандард со федери, ништо не му фалеше ни после 7 години употреба, и моите цел живот спијат на Симпо (обични душеци) и никогаш немало проблем.

Мојов последен беше шит дека пофенси со мемори пени и џебови претпоставувам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #92 на: 24 Март 2015, 00:25:09 am »
Веќе 7 години имам Дормео (200х160), и немам ама баш никакви забелешки. Душекот е прекрасен.

Други кои знам дека ги бие добар глас се Јоги и Бернарда.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #93 на: 25 Март 2015, 15:33:26 pm »
decki dormeo e super i jas bev zadovolen od niv no se realno preskapi i preceneti, super se za okolina so postojana ista temperatura i treba da se vrti ednas nedelno, inaku faka buga obavezno, ako sakate top duseci po bagatelni ceni , try feder bay, fabrika za duseci od tetovo, jas barav 200x140 i 190x80 mi gi davaa od 8000 nagore prviot i od 5000 nagore vtoriot, ortopedski i so sunger i federi, a kaj feder bau go zemav edniot 5000 a druiot 3000, probajte pa ke mi zablagodarite so pivce i kebapi pozz  ;)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #94 на: 25 Март 2015, 17:28:32 pm »
decki dormeo e super i jas bev zadovolen od niv no se realno preskapi i preceneti, super se za okolina so postojana ista temperatura i treba da se vrti ednas nedelno, inaku faka buga obavezno, ako sakate top duseci po bagatelni ceni , try feder bay, fabrika za duseci od tetovo, jas barav 200x140 i 190x80 mi gi davaa od 8000 nagore prviot i od 5000 nagore vtoriot, ortopedski i so sunger i federi, a kaj feder bau go zemav edniot 5000 a druiot 3000, probajte pa ke mi zablagodarite so pivce i kebapi pozz  ;)

Дали душекот ти е на летвички и има вентилација под креветот?

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #95 на: 25 Март 2015, 22:35:44 pm »
momentalno e na iverica idupcena so kruna fi 35mm

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #96 на: 25 Март 2015, 23:02:40 pm »
Има ли вентилација под креветот и простор?

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #97 на: 25 Март 2015, 23:04:31 pm »
Овие на Feder bay и јас ги користам и тоа низ цела куќа 4 или 5 душеци имам од нив земено и стварно многу се добри за тие пари, е сега незнам дали се од  обичните или "Relaks"  тие се подобри од стандардните.....

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #98 на: 25 Март 2015, 23:25:40 pm »

тоа е тоа, што ме нервира кај дормео... да имало вакви летвички, да имало провев, да имало циркулација, да го вртиш еднаш неделно, и на крај и заземјување да му приклучиш на таа жицата... чекај бе... нели требаше користењето на душекот да ме релаксира? па ова е еден куп замарање со него...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #99 на: 25 Март 2015, 23:30:26 pm »
Има ли вентилација под креветот и простор?

Јас го имам ставено на сандак лежај. На латофлекс, а под него имаме кебиња, јакни и друга гардероба. Го вртиме на 2 месеци. Веќе 4/та година го користиме без никаде да попушти или пак мувла да појави.
Претходниот душек (од Шипад што идеше со лежајот) направи кади после една година спиење. После година и пол стана неподнослив за лежење, а камо ли за спиење.

И таа жицата никад не сум ја приклучил никаде.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #100 на: 25 Март 2015, 23:43:17 pm »

тоа е тоа, што ме нервира кај дормео... да имало вакви летвички, да имало провев, да имало циркулација, да го вртиш еднаш неделно, и на крај и заземјување да му приклучиш на таа жицата... чекај бе... нели требаше користењето на душекот да ме релаксира? па ова е еден куп замарање со него...

Тоа е, мора да му обрнуваш внимание, отприлика 20см сунѓер потење, едно друго, не е како старите верзии со федери кај што има на еден начин на средина вентилација и не треба да обрнуваш внимание како ќе биде поставен.

Порано гарнитури со федери и сунѓери кои се направени тераат по 20години без проблем, ама сега нема квалитет за кратко време дупка, ќе пропадне.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #101 на: 25 Март 2015, 23:46:42 pm »
Тоа е, мора да му обрнуваш внимание, отприлика 20см сунѓер потење, едно друго, не е како старите верзии со федери кај што има на еден начин на средина вентилација и не треба да обрнуваш внимание како ќе биде поставен.

Порано гарнитури со федери и сунѓери кои се направени тераат по 20години без проблем, ама сега нема квалитет за кратко време дупка, ќе пропадне.

не ми кажувај мене за дупки-длапки во душеците... да те потсетам дека сум 150+кг... :) кој што прави јас само душек купувам годишно... а дормеото го исфрлив од дома после 7-8 месеци откао мувлоса... им го дадов поклон на едни ѓупци... идам дома да одмарам во креветот а не дневник да водам што се треба на душекот да му направам за да не засмрди...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #102 на: 26 Март 2015, 00:02:30 am »
Toгаш пробај ваков, не би требало да попушти.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #103 на: 26 Март 2015, 10:10:40 am »
не ми кажувај мене за дупки-длапки во душеците... да те потсетам дека сум 150+кг... :) кој што прави јас само душек купувам годишно... а дормеото го исфрлив од дома после 7-8 месеци откао мувлоса... им го дадов поклон на едни ѓупци... идам дома да одмарам во креветот а не дневник да водам што се треба на душекот да му направам за да не засмрди...

А што душек користиш сега?

Инаку тежината е битна, има душеци кои се предвидени за поголема тежина, не е тоа нешто страшно, ако производителите се искрени дека тие душеци се предвидени и тестирани за тие тежини.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #104 на: 26 Март 2015, 10:39:40 am »
во принцип од една гостиварска фирма купувам. имаат своја продавница кај универзална, продаваат и оков како и механизми за намештај. сум пробал и други душеци, тро поскапи, предвидени за тешки луѓе... џабе.. се е џабе... сите се исти К... само дормеото не пропадна, ама затоа замириса и мувлоса...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk