Автор Тема: Зимски Кондури, препорака!  (Прочитано 107986 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Одг: Зимски Кондури, препорака!
« Одговори #165 на: 12 Септември 2014, 23:52:47 pm »
Некој случајно да не сака да купи војнички чизми.. Потполно нови JNA, (АРМ ги користат), оргинал кожа, одоздола се со штрафови... Мислам дека појака чизма не постои..

Вака нешто се (слични како на сликиве)

И дали некој знае одприлика колку вредат ?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #166 на: 13 Септември 2014, 00:22:27 am »
големина?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #167 на: 13 Септември 2014, 00:25:20 am »
44/45.. Имам шанса да ги земам за компензација..  Па и воопшто незнам ни колку вредат..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #169 на: 13 Септември 2014, 23:01:03 pm »
Нема како моиве по огласиве, барав и предходно.. Како и да е, повеќе од 2/3000 денари не вределе..

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #170 на: 14 Септември 2014, 08:39:52 am »
Чизмата за оној што не ја носел е во мод „зима кочан - лето пекол“. Дизајнирани и изработени со цел да бидат постојано носени во тек на 10 години од 10 различни носачи.

Не се удобни, не се топли, не се водоотпорни, не се луфтираат во лето. Навистина не знам зошто некој би дал 2000 денари. За тие пари во Хубо и Бриколаж ќе најдете работни обувки со многу поубав дизајн и подобри за носење. Може нема да траат 10 години ама нема да завршиш на клиника со раскрварени плускавци и „курје око“.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #171 на: 14 Септември 2014, 15:40:02 pm »
Novi?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #172 на: 14 Септември 2014, 15:41:52 pm »
Најдобри се германските офицерски чизми, ама тешко се наоѓаат или се прескапи (кај Спортекс) :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #173 на: 14 Септември 2014, 15:45:09 pm »
Добри се и бившите чизми од ЈНА. Новите кои ги произведуваа кај нас, не се сеќавам во која фабрика, беа тапа.
И за да ти биде зиме топло, а лете ладно, треба да знаеш како да се облечеш.
Волнена чорапа. Нити жуљеви, нити пак курји очи.
За да не пропуштаат вода, се знае. Редовно одржување, + мачкање со свинска маст.
Ако ништо повеќе, кондурите имаат многу издржлив Ѓон, и беа изработени од квалитетна кожа.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #174 на: 14 Септември 2014, 15:46:03 pm »
Јас не знам за тие. Овакви нови износев 9 месеци. За 500 денари да сум во небрано може би размислил. За 2000 денари ќе одам друго да барам. И во ЈНА и во АРМ офицерите и специјалните служби носеа друг тип обувки.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #175 на: 14 Септември 2014, 15:50:20 pm »
@Salesk - Сум износел многу чевли и чизми во животов. Знам што кажувам. Како што реков ќе издржат многу. Тоа е единствента придобивка. Ако си спремен да ги издржуваш купуј.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #176 на: 14 Септември 2014, 16:02:59 pm »
Ги земав сабајлево чизмиве не се лоши воопшто.. Внатре се со волна од сите страни, меко е одоздола, кожата е дебела и многу квалитетна..Ги пробав во вода, не пропуштаат (барем до 10цм над петицата)..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #177 на: 14 Септември 2014, 16:10:00 pm »
За некој што носел опинци - супер се. Јас имав ЈНА чизми во војска, пресреќен бев кога ми дозволија Dr. Martens--от да си ги носам :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #178 на: 14 Септември 2014, 16:11:59 pm »
Како што рече SaleSK мора да се одржува кожата. Во војска имаше една специјална маст (не свинска оти таа ќе ја снема при еден марш на дожд), секој 2-3 дена моравме да ги премачкуваме зимно време. Пропушти ли еднаш наеба дур не ги осушиш и поторно да ги импрегнираш.

Новите материјали и технологи кои ги има сега се далеку подобри за зимски чевли.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #179 на: 14 Септември 2014, 16:33:01 pm »
За некој што носел опинци - супер се. Јас имав ЈНА чизми во војска, пресреќен бев кога ми дозволија Dr. Martens--от да си ги носам :)

Dr. Martnes е работничка tzv. ХТЗ чевла. Тоа што клошаришта ко панкерине ги направија бренд не се они криви :D. Секако далеку подобар избор се од она на ЈНА.