Клабери, да не отварам тема, ќе продолжам тука.
Има ли некој проблем со широко стапало, и висок рис, а притоа број на патика 45.
Кажете некој модел на патики или дуќан за патики.
Пробав неколку најк патики, ама се тесен калап, адидас исто.
Jас сум истиот. Ист број, широко стопало баш пред коренот на прстите.
Заради ова лани не купив едни Пума кои ми се свиѓаа премногу.
- види ги
Nike Downshifter (ги имам 9-ката веќе 2-3 години, стигнати се до 12-та серија)
-
Nike Venture Runner (едни од најудобните патики што сум ги имал/имам). Имам сини, сакав да земам сега и црни со бело знакче, ама ќе одам на Air Max SC.
-
Nike Court Vision (ги имам 2 години, супер се)
-
Аir Max SC (овие ги пробав пред некоја недела, да земам плата ќе си ги купам)
-
New Balance 997H (овие ќе одам утре да ги пробам, последни од NB го имав моделот 247, доста комотни)
Најмногу проблем имам со зимски кондури/патики.
Лани пробував
Reebok Astroride Trail GTX 2.0 и ми беа доста комотни, ама не ги купив бидејќи доцна ми текна дека ќе пројде зимата.
Користам Timberland GT Scramble веќе повеќе години, најтопли, комотни и водоотпорни кондури/гојзерици што сум ги имал.
Ги меркам
Air Max 90 GTX за нареднава зима, мада се скапички. И треба да ги пробам.
Јас имам препорака за Тимберленд, ги зедов зимото 2017-та мислам.
Беа 8000 и кусур денари. Вредат за секој вложен денар сите овие зими.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
https://www.thespot.rs/timberland-muske-gt-scramble-mid-leather-wp-n34140
Ни вода, ни снег, да не зборам па колку ги стоплуваат стопалата. Во комбинација со термо-чорапи, веќе станува жешко ако надвор не е -5, па надолу.
Jaс имам широки стапала, а овие се ептен погодни за таквa анатомија, внатре е како чамец.
Сега се мислам да земам нешто како Саломон-от погоре или некој Terrex, ми фали водоотпорна патика за секој ден.
Напомена - Сите патики погоре се 44.5 или 45 број, зависи од калапот на производителот. Не земам никогаш поголем број (па напред да изгледам како лопата, како што спомна
@Diesel ), па и по цена да не го купам моделот што ми се допаѓа.