Автор Тема: Зимски Кондури, препорака!  (Прочитано 107612 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Одг: Зимски Кондури, препорака!
« Одговори #360 на: 14 Октомври 2022, 21:25:26 pm »
Кој носи 43 а има намера да иде по Терекс во Интерспорт, ич нека не иде. ;)
(високи, за планинарење)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #361 на: 15 Октомври 2022, 19:15:59 pm »
Јас зедов пред некој ден вакви. Ми требаше некоја патика/чевел варијанта, висока. Изборот се сведи на овие. Материјалите изгледаат мошне добри.

Nike Path Winter

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Од твојот пост ме натера да отидам да ги пробам. Лични се на изглед.

- На моево стапало ни У од удобни. Ѓонот е претврд, како да газиш на Чик Куманово.
- Обликот на влошката внатре е за никаде. Петата е многу поиспакната од предниот дел кој е повдлабнат, па кога одиш и газиш со таа нога,  ти ,,пропаѓа" предниот дел од стапалото со секој чекор. Како да ти се клацка стапалото.
- Јазичето не е поврзано/сошиено со страниците (како кај Саломон, Терекс или па Reebok Astroride), па тука има можност од влегување на вода/снег.
- Патика со доста тесен профил Јас носам 45 број и кога пробав 45 ми беа таман во должина, ама тесни во ширина, скоро па ме стегаа.

Од позитивните работи би издвоил доста потполнетиот заден дел (околу петата) и тоа што се лични на изглед.

Ужасно неудобни (барем за мене), а цената од 6000 воопшто не е наивна.
Pass.

Во СпортВижн имате Reebok Astroride 2.0 GTX за 4400. Денес не успеав да ги пробам, немаа бројче во штипската продавница. На изглед и допир изгледаат сосема солидно.

https://www.sportvision.mk/obuvki/8469154-reebok-astroride-trail-gtx-2-0
https://www.reebok.com/no/astroride-trail-gtx-2.0-shoes/EF4157.html

« Последно менување: 15 Октомври 2022, 19:21:31 pm balanar »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #362 на: 15 Октомври 2022, 19:23:42 pm »
Од што нема нормална патика со не бела гума веќе човек мора се да изводи. А сега топуци толкаи почнаа и машко и женско. Нема жива патика на избор.

Овие убави на изглед Најк Пат Винтерот. Пред се зошто се нормална боја, а не Фаст енд Фјуриос како 99% патики.

Ако сакате удобни патики и ако може да најдете број (невозможно) пробајте Reebok Flexweave Nano 8. Кој си најде број нека си зима...

https://www.aqsale.com/?category_id=12485401

Само не се зимски.
« Последно менување: 15 Октомври 2022, 19:32:01 pm Deni »

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #363 на: 15 Октомври 2022, 20:28:35 pm »
Од што нема нормална патика со не бела гума веќе човек мора се да изводи. А сега топуци толкаи почнаа и машко и женско. Нема жива патика на избор.

Овие убави на изглед Најк Пат Винтерот. Пред се зошто се нормална боја, а не Фаст енд Фјуриос како 99% патики.

Ако сакате удобни патики и ако може да најдете број (невозможно) пробајте Reebok Flexweave Nano 8. Кој си најде број нека си зима...

https://www.aqsale.com/?category_id=12485401

Само не се зимски.
богами, и јас алував лани, згора кај Адидас, и уште некои, морав бројче поголемо да барам, им избегал калапот у производство.
Едвај најдов едни пристојни на изглед, колку толку лесно да се обуваат, и удобни да бидат.

Ако се продолжи вака, следно опинци :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #364 на: 15 Октомври 2022, 20:35:13 pm »
Само налани признавам друго ништо.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5658
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #365 на: 15 Октомври 2022, 23:20:31 pm »
Јас зедов пред некој ден вакви. Ми требаше некоја патика/чевел варијанта, висока. Изборот се сведи на овие. Материјалите изгледаат мошне добри.

Nike Path Winter

Чизми имам за длабок снег, веќе 5-та година ги носам и уште се како нови. Проверени во длабоки снегови и студови. Само пофални зборови.

Reebok Rapid Response

Jas gi merkam istite Nike ama drugata boja.
Kade gi zema i koja cena?

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #366 на: 06 Февруари 2023, 08:44:45 am »
Првпат ми се случува да направам лоша процена за број на кондура, кога ги пробав ми е ок, ама после некое време имам чувство дека ми се помали за 1 број него што треба. Знам дека на врмето имаше мајстори за кондури што можеа да направат проширување (или издолжување), препорака за некој добар мајстор за ова, дали сте слушнале за Доктор за чевли (Doctor Shoes) во Скопје, Ѓорче Петров?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #367 на: 06 Февруари 2023, 09:25:27 am »

Nike Path Winter

Чизми имам за длабок снег, веќе 5-та година ги носам и уште се како нови. Проверени во длабоки снегови и студови. Само пофални зборови.

Reebok Rapid Response

Jas gi merkam istite Nike ama drugata boja.
Kade gi zema i koja cena?

Дур сеа гледам :)

Црна боја исти како на сликава. Не ме држи за збор ама мислам беа 5800?

Не сум излегол од нив.

Ги тестирав во шлапање по грешка до глужд во вода ;D не пропуштија.

Ногата топла ми е.

Го поминаа тестот ;D

Е сеа дека носам патики New Balance, сфаќам дека Nike-oв се доста потврди, можда со некоја силиконска влошка ќе бидат предобри.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #368 на: 27 Април 2023, 17:33:01 pm »
Клабери, да не отварам тема, ќе продолжам тука.
Има ли некој проблем со широко стапало, и висок рис, а притоа број на патика 45.
Кажете некој модел на патики или дуќан за патики.
Пробав неколку најк патики, ама се тесен калап, адидас исто.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20211
« Одговори #369 на: 27 Април 2023, 17:58:10 pm »
Има ли некој проблем со широко стапало, и висок рис, а притоа број на патика 45.

Со поголем број што е проблемот?

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #370 на: 27 Април 2023, 18:03:14 pm »
Јас ја имам маката со широка нога, а проблемот со поголем број е што напред кај прстите се јавува многу празен простор.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20211
« Одговори #371 на: 27 Април 2023, 18:07:38 pm »
Јас ја имам маката со широка нога, а проблемот со поголем број е што напред кај прстите се јавува многу празен простор.

Проблем е само ако ти излегува нога отпозади, простор пред прсти не е толку проблем. Затоа и пишав дали е проблемот да клапа обувката позади или тоа да не е навикнат да има повеќе простор пред прсти? За широки стапала најубаво е да измерите и да видите по мерки на производители дали стварно е ширината проблем и да барате такви модели да ви ги донесе некој од странство.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #372 на: 27 Април 2023, 18:21:26 pm »
За тебе може не е, за мене е, и те каков.

Патиката со самото тоа што има неисполнет простор напред, при секое газење се превиткува неприродно баш кај палецот и изгледа многу лошо. Буквално од авион се гледа дека ти се големи патиките.

А за да ми излегува нога од патиката кај петата, треба три броја поголеми да земам и да се одврзани, така да...

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #373 на: 27 Април 2023, 19:11:55 pm »

Jас сум истиот. Ист број, широко стопало баш пред коренот на прстите.
Заради ова лани не купив едни Пума кои ми се свиѓаа премногу.

- види ги Nike Downshifter (ги имам 9-ката веќе 2-3 години, стигнати се до 12-та серија)
- Nike Venture Runner (едни од најудобните патики што сум ги имал/имам). Имам сини, сакав да земам сега и црни со бело знакче, ама ќе одам на Air Max SC.
- Nike Court Vision (ги имам 2 години, супер се)
- Аir Max SC (овие ги пробав пред некоја недела, да земам плата ќе си ги купам)
- New Balance 997H (овие ќе одам утре да ги пробам, последни од NB го имав моделот 247, доста комотни)

Најмногу проблем имам со зимски кондури/патики.
Лани пробував Reebok Astroride Trail GTX 2.0 и ми беа доста комотни, ама не ги купив бидејќи доцна ми текна дека ќе пројде зимата.
Користам Timberland GT Scramble веќе повеќе години, најтопли, комотни и водоотпорни кондури/гојзерици што сум ги имал.
Ги меркам Air Max 90 GTX за нареднава зима, мада се скапички. И треба да ги пробам.

Јас имам препорака за Тимберленд, ги зедов зимото 2017-та мислам.
Беа 8000 и кусур денари. Вредат за секој вложен денар сите овие зими.

https://www.thespot.rs/timberland-muske-gt-scramble-mid-leather-wp-n34140

Ни вода, ни снег, да не зборам па колку ги стоплуваат стопалата. Во комбинација со термо-чорапи, веќе станува жешко ако надвор не е -5, па надолу.
Jaс имам широки стапала, а овие се ептен погодни за таквa анатомија, внатре е како чамец.
Сега се мислам да земам нешто како Саломон-от погоре или некој Terrex, ми фали водоотпорна патика за секој ден.

Напомена - Сите патики погоре се 44.5 или 45 број, зависи од калапот на производителот. Не земам никогаш поголем број (па напред да изгледам како лопата, како што спомна @Diesel ), па и по цена да не го купам моделот што ми се допаѓа.
« Последно менување: 27 Април 2023, 19:43:05 pm balanar »

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #374 на: 27 Април 2023, 19:30:35 pm »
Аир максот се одлични на изглед.
За другиве, читам дека се за трчање. Има некој бенефит тоа? Ниту трчам, ниту сум помислил.  :D
8саати на нога, пешачење лево десно и толку.
Никогаш не вели никогаш.