Автор Тема: Зимски Кондури, препорака!  (Прочитано 107617 пати)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
Одг: Зимски Кондури, препорака!
« Одговори #345 на: 11 Октомври 2022, 01:54:41 am »
Пробајте со други врвки, овие фабричките се како некое јаже и воопшто немаат "grip" за чворови што би држеле, затоа се одврзуваат. Нешто како оние што се каблите за слушалки "tangle-proof".

Јас си порачав рандом тегет врвки полани (чисто за промена), дефинитивно повеќе "држат".
Видете на чичо Али, има избор на бои, шари, величини и материјал - ум да ти зајде.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #346 на: 11 Октомври 2022, 09:31:41 am »
Вакви се моите. Само има дополнително waterproof под логото.

https://www.timberland.pt/shop/en/tbl-pt/men-footwear-boots/euro-hiker-better-leather-boot-for-men-in-brown-95100214

Никогаш не сум нашол добри врвки за разлика од оргиналните, а да не коштаат колку пола од обувките. Освен во камуфлаж.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #347 на: 11 Октомври 2022, 11:14:31 am »
Моиве "фабрички" врвки се сплескани, ваљда затоа држат.
Овие како црево...

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #348 на: 13 Октомври 2022, 20:10:08 pm »
Купив Адидас Терекс ниски кожни со континентал гума 65 еур во One salonica, првпат на дожд прееска искочив и пуштаат вода. Толку од митот на адидас срање терекс. Никад више.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #349 на: 13 Октомври 2022, 20:14:35 pm »
Терекс има 20 различни модели.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #350 на: 13 Октомври 2022, 20:52:05 pm »
Јас имам Адидас Терекс ниски со Continental гума, купени тука во Скопје. Лани видоа дождови, снегови, чуда, немаше проблем. Само можда згрешив што купив ниски.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #351 на: 13 Октомври 2022, 21:00:45 pm »
Јас имам Адидас Терекс ниски со Continental гума, купени тука во Скопје. Лани видоа дождови, снегови, чуда, немаше проблем. Само можда згрешив што купив ниски.
И јас имам 2 рала терекс. Едните се од тврдите со тврд ѓон за хајкинг, и многу малку се носени затоа што тврдината ги прави неудобни и скоро невозможно да се вози со нив. А имам и терекс со аеропената кои се многу помеки во ѓонот ама ги имаат истите карактеристики. Тие се здробени од носење и никаде не можам да најдам пак такви слични за да си купам. Дизајнот ми го расипаа. Инаку нит пропуштиле ни бутур, ги чистам со вап кога се калосани, малце кога се прљави со црево на нога, со влажно марамче... Многу versatile патики овие што се меките.

Е сега терекс се хајкинг патики за кал, не се за мраз и снег. Ненормално многу се лизгаат.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #352 на: 13 Октомври 2022, 21:33:51 pm »
Во Камуфлаж може да има.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #353 на: 13 Октомври 2022, 22:14:34 pm »
Дали е потребно да се премачкуваат со некоја заштита/премаз, против вода/мраз?
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #354 на: 13 Октомври 2022, 22:38:30 pm »
Бама спреј само.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #355 на: 13 Октомври 2022, 23:39:12 pm »
И јас имам 2 рала терекс. Едните се од тврдите со тврд ѓон за хајкинг, и многу малку се носени затоа што тврдината ги прави неудобни и скоро невозможно да се вози со нив. А имам и терекс со аеропената кои се многу помеки во ѓонот ама ги имаат истите карактеристики. Тие се здробени од носење и никаде не можам да најдам пак такви слични за да си купам. Дизајнот ми го расипаа. Инаку нит пропуштиле ни бутур, ги чистам со вап кога се калосани, малце кога се прљави со црево на нога, со влажно марамче... Многу versatile патики овие што се меките.

Е сега терекс се хајкинг патики за кал, не се за мраз и снег. Ненормално многу се лизгаат.

И јас наредниов викенд ќе барам Адидас Терекс. Планика ги уништија кондурите, многу ја расипаа изработката, дефинитивно не се тоа сто беа. Кај мене влошката се одлепува и се гужва внатре. Жена ми купи од женските модели после година дена исто така основата не е рамна, влошките се гужваат, катастрофа.

Слушам во Камуфлаж имало силни кондури по нормални цени, ќе поминам и таму да видам што се нуди.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #356 на: 13 Октомври 2022, 23:58:46 pm »
Разгледај и Solomon што имаат. Пред некој ден ги гледав моделите, лудило се. Гор текс, ултра грип подлога. Ептен лесни и танки.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #357 на: 14 Октомври 2022, 01:03:41 am »

И јас наредниов викенд ќе барам Адидас Терекс. Планика ги уништија кондурите, многу ја расипаа изработката, дефинитивно не се тоа сто беа. Кај мене влошката се одлепува и се гужва внатре. Жена ми купи од женските модели после година дена исто така основата не е рамна, влошките се гужваат, катастрофа.

Слушам во Камуфлаж имало силни кондури по нормални цени, ќе поминам и таму да видам што се нуди.
Јас ти викам се лизгаат, тој зимски ќе менува со нив. За зима саломон contagrip winter, на пример во Беоспорт ќе си видиш.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #358 на: 14 Октомври 2022, 09:20:51 am »
После 10г Планиката испушти душа, сменив ѓон али не тоа тоа пропуштаа вода. Земав Jack  Wolfskin па ќе видиме како ќе се покажат бар половина од Планиката да издржат ќе бидам задоволен.

Sent from my SM-A035G using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #359 на: 14 Октомври 2022, 11:08:54 am »
Јас зедов пред некој ден вакви. Ми требаше некоја патика/чевел варијанта, висока. Изборот се сведи на овие. Материјалите изгледаат мошне добри.

Nike Path Winter

Чизми имам за длабок снег, веќе 5-та година ги носам и уште се како нови. Проверени во длабоки снегови и студови. Само пофални зборови.

Reebok Rapid Response