Автор Тема: Олдтајмери- во вистинска смисла !!!  (Прочитано 4556 пати)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Одг: Олдтајмери- во вистинска смисла !!!
« Одговори #1 на: 15 Февруари 2012, 10:20:48 am »
Супер. Искрено не знаев што е класик кар па побарав:
A classic car is an older car; the exact meaning is variable. The Classic Car Club of America maintains that a car must be between 20 and 40 years old to be a classic, while cars over 45 years fall into the Antique Class.

Значи кадетот сега е класик кар а догодина ќе биде.... крш :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #2 на: 15 Февруари 2012, 10:40:41 am »
Порано, без причина не можев мисловно да ги сварам класициве, и секогаш предност им давав на денешниве коли ....

Сега не би имал против спрема корвета кабрио од 50-тите, Шеви Импала СС(67), или Камаро СС (69)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #4 на: 15 Февруари 2012, 17:58:55 pm »
А, еве го и моментално најскапото нешто кое во моментов се нуди ( бар на mobile.de )...

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=154445335&pageNumber=1524&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPrice=55000&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&tabNumber=2

Ѕвони му на Џеј Лено, нека не го пропушта. :)

Планирам да го купам,кога ке го земам ке се пофалам во темата Што купивте/сакате да купите ;D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #5 на: 15 Февруари 2012, 17:59:57 pm »
Не е тоа цената на возилото :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6 на: 15 Февруари 2012, 18:12:25 pm »
Била таа цена или не,милијарди да има нема да ја купам...Која е логиката освен курчење,колекционер бил к** се тресе...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #7 на: 15 Февруари 2012, 18:48:16 pm »
Била таа цена или не,милијарди да има нема да ја купам...Која е логиката освен курчење,колекционер бил к** се тресе...
Да, да.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #8 на: 15 Февруари 2012, 19:00:20 pm »
Додека ти не би ја купил има луѓе што би ја купиле и направија богатство од репарирање стари коли и повторно продавање.Немаме пари генерално инаку кај нас има голем потенцијал за таков бизнис,наместо да се носат во отпад старите модели со соодветна репарација многу лесно би се продале на пазарите на западна европа.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #9 на: 15 Февруари 2012, 19:03:13 pm »
Да, да дефинитивно бизнисот е врвен со реставрации. Само како што велиш треба да се бараат муштерии од земјите што не се за жалење.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #10 на: 15 Февруари 2012, 19:07:32 pm »
Правење бизнис со олд-тајмер е едно,а друго е да лупниш 1,2,3,4,5,6 милиони на кола која само ке ти седи во гаражата и ке се фалиш дека ја имаш...Јас не велам дека не би купил стара кола,да ја реставрирам и да ја продадам,да направам пари на неа...Има разлика во двата муабети

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #11 на: 15 Февруари 2012, 20:00:25 pm »
Епа за да можеш да ја продадеш мора да има некој што ќе му стои во гаража ;).Не знам зошто не би инвестирал во нешто што со текот на годините само ќе му се зголемува вредноста?
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4018
« Одговори #12 на: 15 Февруари 2012, 21:15:55 pm »
Епа за да можеш да ја продадеш мора да има некој што ќе му стои во гаража ;).Не знам зошто не би инвестирал во нешто што со текот на годините само ќе му се зголемува вредноста?

Од она што го имам читано инвестирање во old timer  е една од подобрите инвестиции во моментот.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #13 на: 16 Февруари 2012, 00:34:14 am »
Па ако имам пари да купам скап олд-тајмер,наместо да го купам и да чекам да му качи вредноста,ке ги вложам парите во нешто друго и побрзо а и повеќе пари ке направам,одколку шо ке направам ќар на олд-тајмерот(после извесно време)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #14 на: 16 Февруари 2012, 04:10:58 am »
Додека ти не би ја купил има луѓе што би ја купиле и направија богатство од репарирање стари коли и повторно продавање.Немаме пари генерално инаку кај нас има голем потенцијал за таков бизнис,наместо да се носат во отпад старите модели со соодветна репарација многу лесно би се продале на пазарите на западна европа.

Имаме пари :P ... Се согласувам со тебе ...
Искрено, ја разгледував таа опција како област за евенутална инвестиција со оглед дека има еден куп луѓе кои не знаат што поседуваат дома и го сметаат за крш, со секоја чест на исклучоци ...

Најголемиот проблем е пронаоѓање на делови за одредено возило, затоа што имаат доста специфични машини ...
Никој не сака машина од друго возило, се губи автентичноста ....

Така да, тоа е доходовен бизнис, само ако имаш од каде да набавуваш делови, и нормално, квалитетен механичар кој може да се посвети на проектот ...