Автор Тема: Ќе враќаш км. ?  (Прочитано 6787 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Одг: Ќе враќаш км. ?
« Одговори #15 на: 10 Февруари 2012, 16:54:19 pm »
Мхм.. Брзинско гуглање го дава ова:

http://www.digitalmileagecorrection.org.uk/bmw-mileage-correction.html

"BMW vehicles up to 2005 have the mileage stored in 4 locations, these are the instrument cluster, the EWS (immobiliser unit) the LCM (light control module) and the ignition key. Vehicles built from 2005 onwards have the ability to store the mileage in any of the 120 + ECU's on the vehicle."

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #16 на: 10 Февруари 2012, 17:55:43 pm »
Да не има некој информација за мојава, дали може да се провери дали е враќана ?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #17 на: 10 Февруари 2012, 18:04:03 pm »

Какво значење има тоа.?..Враќана, невраќана...исти ку*aц!  ;D

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #18 на: 10 Февруари 2012, 19:02:03 pm »
Км во клучот звонко..?

јес јес оф крос.....еве и зеро накратко ти појаснил......просто и едноставно кажано на секое палење/гасење се меморира километражата во клучот.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #19 на: 10 Февруари 2012, 19:28:58 pm »

dali ima tvojata nekakva informacija kolku benzin ima istroseno ;D

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #20 на: 10 Февруари 2012, 22:19:35 pm »
Маршер ако може да објасниш како моторниот компјутер ја регистрира поминатата километража.Баш пред некој ден со еден другар правевме муабет за ова и он ми кажа дека он ги регистрира само сервисите кога се правени и според тоа може да се утврди колку точно има поминато.Има вистина во ова или сосема е друга математиката???
Кај поновите возила, отприлика после 2002, сите електронски модули комуницираат преку таканаречена CAN врска-условно земи го ова, сите кои на некој начин треба да разменуваат информации меѓу себе.Од тука, како шо кажаа некои можно е да е овозможено не само во моторниот , туку и во други модули да се снима изминатата км.Ова е почеста варијанта кај поскапите модели.Исчитувањето најчесто е можно со оригиналните тестери, меѓутоа тоа можат да го направат и некои други неоригинални.
Промената кај поновите најчесто оди преку обд конекторот, а кај некои мора да се вади таблата, што претставува ризик од нескано оштетување на истата.Интервенцијата во другите модули е можна на истите два начини, преку обд конекторот или со интервенција во меморијата на самиот модул.
Ова изискува, знаење, вештина и опрема, но кај нас соодветни фаци го работат, за порција кепаби и пиво во Дестан.Не ретко се случува при интервенцијата на враќење , да тргне нешто наопаку, па да мора да се менува и цела табла или некој друг модул, па кебапите ќе му застанат во грло.
Истите тие што бараат да им биде вратена км. на нивната кола, ќе ги видиш како збеснуваат кога ќе разберат дека на новата(половна) што ја земале исто е вратена км.Он смее да заебе некого, него не смеат.Сега е во тренд , од Кина да се земаат разни апаратчиња со оваа намена и се среќаваат многу „стручњаци“ кои за смешни пари ќе завршат работа , се до моментот кога ќе заебат некоја табла што чини 400-500 евра-половна.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #21 на: 10 Февруари 2012, 22:50:29 pm »

НЕ БЕ ДЕЧКО НЕ Е ПРЕВРТЕНА!!

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #22 на: 11 Февруари 2012, 15:54:54 pm »
da toa e tocno...na primer zemi kluc od bmw e90 ili e60 koi se prvite modeli koi iskocia so taa opcija, odi vo ovlasten servis i na priemniot salter daj go samo klucot od voziloto i ke ja doznaes cela istorija za voziloto, kade e kupeno, koj go kupil, kolku kilometri ima, koi servisi se na praveni...so eden zbor sve...:)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #23 на: 11 Февруари 2012, 18:17:44 pm »
vrakjana ne vrakjana sto ti znaci...zemi si dobro socuvana kola plati si ja po solidna cena i vozi,podobro bi zemal kola so 200 000km dobro socuvana otkolku krs so 100 000,samo kaj nas toa e pogolemiot del od lugjevo gledaat da e ponovo godiste i pomalku km da ima ne e bitno ostanatoto

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #24 на: 11 Февруари 2012, 20:26:30 pm »
vrakjana ne vrakjana sto ti znaci...zemi si dobro socuvana kola plati si ja po solidna cena i vozi,podobro bi zemal kola so 200 000km dobro socuvana otkolku krs so 100 000,samo kaj nas toa e pogolemiot del od lugjevo gledaat da e ponovo godiste i pomalku km da ima ne e bitno ostanatoto

Се сложвам... мојата е од увоз и моментално е со 152000 поминати без сервисна книшка. Воопшто не се замарам дали е враќана или не, немам проблеми засега, а ако ја проверам и ми кажат некоја ненормална бројка само ке си набијам  комплекси.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #25 на: 12 Февруари 2012, 04:25:36 am »
Ја врати, км... ама отиде ќорка...

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #26 на: 12 Февруари 2012, 13:05:49 pm »
За тие што ќе го продадат возилото со вратени км нема ништо за нив!

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #27 на: 12 Февруари 2012, 13:23:07 pm »
Вчера имав една vectra c ,  на табла 76xxx, во моторен 138xxx, баба е возела.. ;D

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #28 на: 12 Февруари 2012, 15:33:00 pm »
 :-\
Вчера имав една vectra c ,  на табла 76xxx, во моторен 138xxx, баба е возела.. ;D
Nisto ne e toa 60 000km ja vratile samo loso e od 300 000km na 90 000km koga vrakaat

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #29 на: 12 Февруари 2012, 17:46:10 pm »
Тоа ми беше посвежо, иначе пред 3-4 месеци дојде една вектра ц, со ситуација   180... на према 380...
Купена преку пријател....