Страто ама не е исто пред тебе да го имаш Кими и Рикијардо или што знам кој. Од друга страна ме зачуди тоа што Алонсо долго време се мачеше позади Малдонадо, очекувавав дека многу порано ќе го помине и ќе го нападне Кими, ама дур Алонсо да го помине Малдонадо, Кими направи 6 секунди предност. Реално гледано и Фетел имаше многу среќа, да не искочеше сејфти кар, мало сутра дека ќе догураше до подиум, али тоа е тоа го искористи одличниот болид до крајни граници, му се погоди 2 пати сејфти кар, и стигна до таму каде што стигна. И не знам зашто пак се плука по Грожан кога не беше он виновен што Перез се врати на патеката у таков суциден стил, истото го напраи и Вебер у дуелот со Маса ама среќа помина без сериозен инцидент. Коа сме кај Маса, колку само му помогна на Фетел тоа чудо едно, таман требаше Ветел да го стигне Маса и овој да го задржи, Маса с'иба мајката. Хамилтон жал ми е да го коментирам, и ја да сум на негово место и со раце и со нозе ќе потпишам за друг тим, па не е хумано тоа што му се дешава со болидот, имаше страшно добар викенд, многу силен болид, добра брзина и на крајот со прстот у уста.
Ај да не тупам, секоја чест за Кими, мајстор си е, си извозе поштено, малку стравував коа искачаше безедносно, зашто мислев дека нема да биде доволно брз пак да се одлепи, ама покажа зашто е шампион. И ќе забораев, стартот му беше мадафакасанавабич како од катапулт, прееска читав на ф1.ком изјавил дека кога убацил у 2ра веќе бил пред Малдонадо и Вебер.