Автор Тема: Formula 1 - Season 2012  (Прочитано 266709 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
Одг: Formula 1 - Season 2012
« Одговори #1110 на: 09 Септември 2012, 22:11:07 pm »
вие навивачите на ферари не сте објективни
И јас сум навивач за Ферари ;)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1111 на: 09 Септември 2012, 22:16:15 pm »
па навивачите се по дефиниција необјективни, иначе нема да бидат навивачи

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1112 на: 09 Септември 2012, 22:17:14 pm »
Ja  ne znam kako moze da navivate za tim kako Ferari.

Dajte mu cucla na Alonso...da ne place mnogu zatoa sto ne mozese da go pomine Vettel i ne mozese da go stigne Masa.

Еј не заебавај, гарант не си ја гледал трката, му го начука на ветел ко пастув на кобила...

Toa што прди е моторот на ветел, после два круга откажа  :o

Шумахер не требаше ич да седнуе пак за волан. Таман работа да се врати у ферари - катастрофа! Ако се паметни Рајко да го вратат назад, макар и да го шутнат Алонсо (речиси невозможно - сантандер многу пари фрла) има да биде топ дил. Сепак, Рајко е најдоброто икад враќање во Ф1. Не зборам за оние кои се вратиле од болница, туку оние кои напуштиле, па сега пак возат. Шуми може водичка да му носи на Раиконен, и во постигнати резултати и во покажана интелигенција при возење. Она што викате дека „несреќа го прати шуми“, мене повече ми личи на аутсајдерско возење, на оние од 3-та третина во табелата. :)

(Дисклејмер:нема да биде одговрено на вашите реплики на оваа порака, ова е само мое гледање на работите и нема да дискутирам околу тоа)

У 3 ти круг Шуми го измлати Рајко, нема споредба. Уште многу вотка ќе треба да цица ладниот...

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #1113 на: 09 Септември 2012, 22:37:29 pm »
го измлати заради подобриот болид

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1114 на: 09 Септември 2012, 23:32:57 pm »
Поголем сељак одамна немало во Формулава. Пiзда.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22380
« Одговори #1115 на: 10 Септември 2012, 00:26:09 am »
Cuore..nemoj be ti mene garant na si ja gleda trkata.. 8)

Monza ko Monza,Alonso da se pozali deka levoto jajce  go cesa, garant nekoj ke dobie drive through penalty za toa.

Ferari ko Ferari ..nikad ne znaele kako se menadzira tim so dva kvalitetni vozaci.. pa edniot e redoven placko, a drugiot e poslusno levo smetalo.

Koi luzeri.

Perez -Alonso.

http://www.youtube.com/watch?v=KIWYCEG1Leg&feature=related
« Последно менување: 10 Септември 2012, 00:46:23 am Stratro »

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3507
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1116 на: 10 Септември 2012, 00:32:56 am »
Ако се сеќавате на стариот форум оној најстариот од 2007 кога прилично многу се дискутираше за формула 1 јас бев еден од најголемите фанови на ферари. Но поради плачкото Алонсо начисто ги замрзив и моментално со мекларен ми се најомразените тимови. И нешто интересно приметив.
Поради возач може да замразиш тим а обратно не. Возач кој е добар возач без разлика во кој тим да вози ќе го почитуваш. Но кога ќе дојде плачко возач од типот на Алонсо и Маслинката без разлика што си бил голем фан ти се крши филмот и тоа станува најомрзен тим. Што имаат ферари во моментот освен плачко алонсо и маса ќутук?

А што се однесува на трката во Монза најинтересно од цела трка би издвоил оние неколку секунди додека видов дека еден мекларен се расипа и надежта дека тоа е маслинката.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #1117 на: 10 Септември 2012, 01:11:57 am »
и моментот кога Перез го претекна Алонсо кој изгледаше како да стои во место.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1118 на: 10 Септември 2012, 01:26:49 am »
Какви хејтери, какви лоши неосновани муабети :D :D :D

Иначе Перез го помина Алонсо само и само ради гумите. Што беше очиглено и за мало детеод 10 г. Затоа не сте објективни, баш заради овие муабети.

Иначе папа Шуми недај боже да земе добар болид под рука, ќе биде пак плачење и не интересно за гледање :D :D

И поголем плачко од копиљон петел нема, го поминаа не му одеше и се откажа, као демек моторот :D :D

ПЛАЧКО!!! :D :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1119 на: 10 Септември 2012, 07:23:19 am »
"Vettel was in the wrong," declared Anthony Davidson as he reviewed footage which saw the F2012's front-right tyre at one stage almost interlock with the Red Bull's wheels. "It was a little bit over the top."

Colleague Johnny Herbert agreed that it had been a close-call both for the two drivers concerned and the stewards.

"It was just too much," Herbert said. "You have mirrors and when you look into those mirrors you can see if there is someone there. He didn't seem to do that and he just kept on going. He's very aware if Fernando's there or not and he just overpushed it. Maybe it was a driver error or mistake but I think that they [the stewards] did the right thing."

Vettel looks ahead

It was a view echoed by Martin Brundle during live coverage of the race. "Every time I see it, it looks a little bit more naughty from Vettel," Martin concluded. "The stewards have lots of extra data and GPS to see exactly where the car has been on every lap and they clearly feel he force Alonso off the track.

SKY F1

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1120 на: 10 Септември 2012, 09:26:36 am »
Dzabe vezes.

http://bleacherreport.com/articles/1327621-formula-1-vettel-latest-victim-of-ridiculous-penalty-as-hamilton-secures-win

The incident occurred as Alonso decided to pass around the outside of Vettel, around Monza's Curva Grande, while Vettel stuck to his normal racing line. Alonso, feeling he was being squeezed, took to the grass and made things look much worse than they needed to be.

As is Alonso’s—and Ferrari’s—style, there was a typically whiny radio message so that the stewards were in no doubt whatsoever that Alonso thought that he’d been wronged.

The stewards got the message and duly handed out a drive-through penalty to Vettel.
The incident was identical—absolutely identical—to what Alonso did to Vettel during last year’s race without penalty.
It’s looking increasingly likely that Alonso will just go on to take out a surprise championship.
The stewards will just make it a little bit easier.

Ja ne znam so koe lice plackovo se kaci na podium otkoga na Masa po radio mu preporacaa da go propusti.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #1121 на: 10 Септември 2012, 09:33:47 am »
Абе тие не се од вчера бе, јас 3 пути што дадоа повторена снимка миљон посто бес сигурен дека му затвара оносно сецка да за =твори во последен момент кога веќе виде дека овој скоро до пола му влезе. Плачкото Петел!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1122 на: 10 Септември 2012, 09:39:53 am »
Dzabe vezes.

http://bleacherreport.com/articles/1327621-formula-1-vettel-latest-victim-of-ridiculous-penalty-as-hamilton-secures-win

The incident occurred as Alonso decided to pass around the outside of Vettel, around Monza's Curva Grande, while Vettel stuck to his normal racing line. Alonso, feeling he was being squeezed, took to the grass and made things look much worse than they needed to be.

As is Alonso’s—and Ferrari’s—style, there was a typically whiny radio message so that the stewards were in no doubt whatsoever that Alonso thought that he’d been wronged.

The stewards got the message and duly handed out a drive-through penalty to Vettel.
The incident was identical—absolutely identical—to what Alonso did to Vettel during last year’s race without penalty.
It’s looking increasingly likely that Alonso will just go on to take out a surprise championship.
The stewards will just make it a little bit easier.

Ja ne znam so koe lice plackovo se kaci na podium otkoga na Masa po radio mu preporacaa da go propusti.

ne sum gledal nekoe vreme, ama nisto ne se promenilo.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #1123 на: 10 Септември 2012, 09:41:32 am »
Сега има ново правило, од пред некоја трка, чим влез со предниот дел не смееш да го затвориш. Така да не коментирајте што ќе ви дојде од рукав.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1124 на: 10 Септември 2012, 09:53:07 am »
Vettel - Alonso 2011 ta..ista staza, ista krivina.
Razlika: Alonso ne bese kaznet.