Автор Тема: Formula 1 - Season 2012  (Прочитано 266573 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8387
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Formula 1 - Season 2012
« Одговори #1035 на: 02 Септември 2012, 15:27:56 pm »
Имам реална желба,

Пошто Батон и Фетел 2 пати биле во бокс, реално е да му пукне барем по 1 гума  ;D

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #1036 на: 02 Септември 2012, 15:28:39 pm »
Eден месец ја чекам, ја сонвам трката, и на крај ми го закачија онај дебилот и црнецот! Цццццццццццц која иронија!

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #1037 на: 02 Септември 2012, 15:33:47 pm »
И како врв на се овој коментаторов си брбори глупости додека ги пуштаат тимските радија...
Има некој број да се јавам у МТВ?
Гледај на Спорт Клуб!

сеа најде да ни кажеш..... саат ипол не ти текна....

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #1038 на: 02 Септември 2012, 17:35:10 pm »
Им го расплака мамето Грожан уште на старт. Таман си помислив еј глупиов француз му помогна на Рајко да нема притисок од позади и да атакува на победа, арно ама болидот на Лотус, ТОЧАК, мислам дека лотус денес беа најспори на правците, дури на крај и на Кими му пукна филм коа му кажаа по тим радио да го појача темопото, овој се напна и им се раздра дека ја користи цела снага на болидот. Ептен ми е криво за Кими што на неговата патека не успеаа да му го средат ко што треба болидот, ако не се опраат за една недела Лотус, ни бодови нека не очекуваат на Монца која што е најбрза патека. Батон си извозе школски, му се поклопија коцките, лотусот не беше доволно брз, петелот беше премногу назад, и Батон немаше апсолутно никаков притисок. Фетел добра трка извозе, ја погодија и стратегијата, а му се погоди и болидот што не беше случај кај Вебер.
Во врска со судирот, можеби не беше некој си хај спид краш, пошто се дешаваше на кочење и на улаз у кривина, ама по прикажувањето на снимката од онборд камерата на Алонсо и те како можеше да биде фатален за него, многу блиску му прелета до главата болидот на Грожан. Штета за трката што се случи тоа, ама тоа беше уште еден показател колку новајлииве у Ф1 се недораснати, на секоја трка праат инциденти, било тоа Грожан, Малдонадо, Перез или остала багра, треба малце да им одржат лекција зашто стварно претставуваат опасност за осанатите возачи. Едно време двете марусии беа у меѓусебна борба за позиција и коа требаше за еден круг да ги пропуштат прво Кими па Хулкенберг им направија доста проблеми и лесно можеше и таму да дојде до инцидент.
Имаше доста интересни дуели и претекнувања, но мислам дека дуелот меѓу Кими и Шуми беше најинтересен момент од трката, особено претекнувањето што го изведе Кими на влезот на eau-rouge кривината беше многу јак момент за поштување :D
Многу му фали победа на Кими, и ако успее да ја оствари сериозно би се вмешал во борба за титула, секако и доколку успее да ја задржи оваа константност која му носи добри бодиви, но колку Лотус можат да му спремат болид за победа е знак прашалник.

И за крај, глеј те си на спортклуб, коментар, слика и звук 10 пати боље од мтв, ма какви 10 бре светлосни години пред мтв, особено коментарот, секој чест на коментаторите, беа толку спремни и токлу уиграни, што цело време пратеа што се дешава и ги кажуваа потребните информации во вистинско време. Одлично се надополнуваа и одлично им беше реализиран преносот. Преносот на МТВ е тешка катострофа, аматеризам и несериозност до бескрај.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3507
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1039 на: 02 Септември 2012, 19:34:15 pm »
маслинката и алонсо се чукаат во прва кривина=бесценето ;D

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2190
« Одговори #1040 на: 03 Септември 2012, 10:37:05 am »
Грожан е казнет и нема право за настап во монца и плус парична казна од 50 000 евра ради сударот што го предизвика

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1041 на: 03 Септември 2012, 11:47:58 am »
Така така, и секое сабајле по два шамара.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #1042 на: 03 Септември 2012, 14:19:12 pm »
Голем ташак. Што ќе добијат Хамилтон и Алонсо од тоа ?!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1043 на: 03 Септември 2012, 14:38:40 pm »
Ќе добијат на безбедност, нема шампионатот да зависи од неартикулирано говедо..

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #1044 на: 03 Септември 2012, 16:04:31 pm »
Абе не зезајте, ама го нападнавте Грожан, океј он крив си е и си доби казна, ама читајте малце изјави, видете ја снимката и Хамилтон е тврдоглав го мазга, сакаше да се пикне у гз место, имаше премалку простор и сосем логично беше дека ако некој од нив мрдне еден сантим дека ќе се исполупаат. Не го оправдувам Грожан, ама сите знаеме и каков возач е Хамилтон. Казната за Грожан е ок и ќе натера малце да мисли со тоа тиквата, затоа што ова му е втор ваков инцидент, првиот беше во Монако.
Иначе Грожан изјавил дека му е многу жал за инцидентот, се извинува на сите, а до сударот дошло поради тоа што мислел дека веќе е пред Хамилтон.

Таман си помислив еј глупиов француз му помогна на Рајко да нема притисок од позади и да атакува на победа, арно ама болидот на Лотус, ТОЧАК, мислам дека лотус денес беа најспори на правците, дури на крај и на Кими му пукна филм коа му кажаа по тим радио да го појача темопото, овој се напна и им се раздра дека ја користи цела снага на болидот.
Изјавата на Кими:
Unfortunately, we didn’t have the pace today. My car wasn’t great all weekend and we couldn’t find a competitive setup. On new tyres it was okay, but we had to use a lot of downforce to prevent sliding. That meant we were very slow on the straight.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1045 на: 03 Септември 2012, 16:16:35 pm »
Јас дури сега гледам што направил ГрожДан....
Не се сеќавам баш, кој пат му е ваква глупост по ред? И дали му е направено интервју во врска со случката?

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #1046 на: 03 Септември 2012, 16:25:52 pm »
хамилтон беше крив...... ко гледаш дека е пред тебе шо му се буташ

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #1047 на: 03 Септември 2012, 16:27:15 pm »
Редно време беше да се превземе нешто за копукот,6-та трка како прави инцидент ептен вози без памет мора да олади глава малце.Мислам дека е најдобро истава казна да се применува на секого што ќе направи без потребен инцидент и со тоа мислам дека ќе се смират малце децава.Секоја чест за Батон одлично одработена трка,од старт се виде дека ќе доминира и извозе без ниедна грешка.
ЕDIT: Како може Хамилтон да е крив кога овој му се бутна во него и го остави без место.Според тебе требаше во ѕид да се плесне за да помине Грожан?
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #1048 на: 03 Септември 2012, 16:28:02 pm »
А Фаланга, Фаланга слабо пратиш и ми ги читаш постовите,
Казната за Грожан е ок и ќе натера малце да мисли со тоа тиквата, затоа што ова му е втор ваков инцидент, првиот беше во Монако.

Еве ти и целосна изјава ГрожДан, што ја дал после трката:

“When your life is all about racing, not being allowed to attend an event is probably one of the worst experiences you can go through. That said, I do respect the verdict of the Stewards. I got a good start - despite being disturbed by Pastor’s early launch, which I think was the case for everybody at the front - and was heading into the first corner when the rear of my car made contact with the front of Lewis’s. I honestly thought I was ahead of him and there was enough room for both cars ; I didn’t deliberately try to squeeze him or anything like that. This first corner situation obviously isn’t what anyone would want to happen and thankfully no-one was hurt in the incident. I wish to apologise to the drivers who were involved and to their fans. I can only say that today is part of a process that will make me a better driver."

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1049 на: 03 Септември 2012, 16:32:00 pm »
А Фаланга, Фаланга слабо пратиш и ми ги читаш постовите,

Ја се извињавам. Значи му забраниле следен настап а? Еј копук еден. Ај да видиме дали ќе стане better driver или бетер драјвер.