Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1676401 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #5955 на: 09 Октомври 2014, 19:24:43 pm »
Близу 200 гига податоци. Пишав во Рекла-Казала за позајмица на екстерен ХДД ама никој не се понуди, па ова е најблиска алтернатива.

Дали со помош на мрежен кабел можам да воспоставам конекција меѓу нив, или поарно преку Wifi па со shared фолдери да се занимавам?
Не ми се купува usb-to-usb кабел за една употреба само.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
« Одговори #5956 на: 09 Октомври 2014, 19:27:04 pm »
Направи конекција со мрежен кабел. Само да знаеш дека е прилично бавно тоа префрлање.
Преку вај фај не сум префрлал толку податоци, само ситно 1,2гб...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #5957 на: 09 Октомври 2014, 19:28:20 pm »
Јас ќе ти ги префрлам кога сакаш. Не сум прочитал, извини.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9232
  • Пичлеме
« Одговори #5958 на: 09 Октомври 2014, 19:33:14 pm »
Близу 200 гига податоци. Пишав во Рекла-Казала за позајмица на екстерен ХДД ама никој не се понуди, па ова е најблиска алтернатива.

Дали со помош на мрежен кабел можам да воспоставам конекција меѓу нив, или поарно преку Wifi па со shared фолдери да се занимавам?
Ако се компјутер до компјутер:
http://proektiodinformatika2.blogspot.com/2009/11/blog-post_26.html

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6090
« Одговори #5959 на: 09 Октомври 2014, 19:54:06 pm »
На толку registry cleaner-и не е ни чудо што не работи. Избриши се од тоа ѓубрето. Деинсталирај комплетно мозила и опера, до последно. Пробај пак. А да, избриши од авастот тоа крапверот што инсталира.
Ма не Registry Cleanerite сега ги инсталирав исто и Avast антивирусот,иначе за чудо пред да го форматирам ПЦ со тие Cleaner-te ми работеше 2 години и тоа добро си ја вршеа работата и без антивирус и ПЦ ми беше авион :) незнам дали е до тоа шо ги имам тие кодовите за регистрација,пред некое време ми падна windowsot го однесов на форматирање у Риверсофт и ПЦ ми е заникаде постојано заглавува,сецка,ма нерви ми кине како пентиум 1 е :) коа фане да зафркава,иначе темело ја избришав мозаила и тоа неколку пати со различни верзии пробав ама ништо затоа ја инсталирав Опера....ама јок каква опера
« Последно менување: 09 Октомври 2014, 20:17:58 pm riki_staff »

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 641
  • Сузуки Витариче
« Одговори #5960 на: 09 Октомври 2014, 20:40:57 pm »
Ма не Registry Cleanerite сега ги инсталирав исто и Avast антивирусот,иначе за чудо пред да го форматирам ПЦ со тие Cleaner-te ми работеше 2 години и тоа добро си ја вршеа работата и без антивирус и ПЦ ми беше авион :) незнам дали е до тоа шо ги имам тие кодовите за регистрација,пред некое време ми падна windowsot го однесов на форматирање у Риверсофт и ПЦ ми е заникаде постојано заглавува,сецка,ма нерви ми кине како пентиум 1 е :) коа фане да зафркава,иначе темело ја избришав мозаила и тоа неколку пати со различни верзии пробав ама ништо затоа ја инсталирав Опера....ама јок каква опера

Профилот од Мозилата ти е оштетен.
На линков https://support.mozilla.org/en-US/kb/back-and-restore-information-firefox-profiles имаш упатства да најдеш каде се наоѓа и како да го бекапираш.
Ако не ти се битни букмаркс, хистори, пасворди и сл. можеш само да ги избришеш или да му го смениш името.
На следно подигање Мозила автоматски ќе креира нов празен профил и ќе работи нормално.
Ако сакаш да ги вратиш податоците копирај едно по едно од стариот во новиот профил, само пази да не го ископираш и оштетениот фајл.
Ако треба дополнително помош, пиши.
Потпис.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Сузуки Витариче
« Одговори #5961 на: 09 Октомври 2014, 20:53:18 pm »

Наједноставно и најбрзо е преку мрежа (поготово ако двете машини имаат гигабит мрежни картички).
Потребен ти е само еден мрежен кабел и две ајпи адреси (ако немаш рутер за DHCP).
Потоа може само да ти прави проблем ако немаш подесено пасворди на администратор акаунтите (или кои и да се локални) за да профункционира фајл шер.
За овој проблем имаш решение тука http://stackoverflow.com/questions/18442846/how-to-access-shared-folder-without-giving-username-and-password

Гледам на YouTube има многу видеа на оваа проблематика пр.
.
Потпис.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #5962 на: 09 Октомври 2014, 21:06:36 pm »
Пробував сега ама никако небива треба да влезеш во мозаила еве како на сликата да одбереш Setings
Aрно ама кај мене коа пробувам да ја стартувам мозаила воопшто не ми излегува мозаила освен оваа

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Сузуки Витариче
« Одговори #5963 на: 09 Октомври 2014, 21:10:50 pm »
Пробував сега ама никако небива треба да влезеш во мозаила еве како на сликата да одбереш Setings (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Aрно ама кај мене коа пробувам да ја стартувам мозаила воопшто не ми излегува мозаила освен оваа (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Цитат
Finding your profile without opening Firefox
    From the Start Screen, click the Desktop tile. The Desktop view will open.
    From the Desktop, hover in the lower right-hand corner to access the Charms.
    Select the Search charm. The Search sidebar will open.
    In the search box, type %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\, without pressing Enter. A list of profiles will appear.
    Click on the profile with “default” in the name to open it in a window.

Т.е. за било кој Windows стисни заедно Win + R, внеси %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ и стисни Enter.

Исто би ти помогнало и https://support.mozilla.org/en-US/kb/profile-manager-create-and-remove-firefox-profiles
Потпис.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #5964 на: 09 Октомври 2014, 21:20:52 pm »
ја направив сега првата опција шо ми ја кажа и влегов да го бришам сега ова или .....

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Сузуки Витариче
« Одговори #5965 на: 09 Октомври 2014, 21:44:22 pm »
ја направив сега првата опција шо ми ја кажа и влегов да го бришам сега ова или .....
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не бриши ништо.
Оди едно ниво погоре во Profiles, и на фолдерот hf34ul6f.default - xxxxxxxxx направи му ринејм во hf34ul6f.default - xxxxxxxxx.old .
После ова пробај пак стартувај мозила.
Потпис.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #5966 на: 09 Октомври 2014, 21:52:02 pm »
Ништо повторно е исто,плус пробав ја деинсталирав мозаила и повторно ја инсталирав но пак ништо

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #5967 на: 09 Октомври 2014, 22:24:19 pm »
А да го средите преку тимвјуер

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #5968 на: 09 Октомври 2014, 22:29:08 pm »
Па пиши ако си свршил работа после со тој. ДА знаеме

Прснав, ќе видиме дали и колку сум завршил работа. Иначе да, остава мрсна флека ако прснеш на хартија.

АПДЕЈТ: По се’ изгледа, контакт спрејот не заврши работа. Пак има заебанции при полнење на батерија, башка пак ме зеза тоа со слушалките.
« Последно менување: 10 Октомври 2014, 09:11:17 am velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #5969 на: 10 Октомври 2014, 11:10:42 am »
Благодарение на Savage проблемот е решен :)