Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1676096 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55339
  • Махер

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #5521 на: 15 Јуни 2014, 16:43:19 pm »
Аваст со лиценца нешо ? Проверен ?

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
« Одговори #5523 на: 15 Јуни 2014, 19:08:12 pm »
Аваст со лиценца нешо ? Проверен ?
Симни си бесплатна верзија и регистрирај го со мејл само. Нема да имаш мака цела година. ;)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638
« Одговори #5524 на: 16 Јуни 2014, 03:14:16 am »
Да знам за тоа, така беше досега.. ама помина периодот :D Има по нетов некои торенти, ама непроверен не ми се симнува, често се вируси и слично...

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #5525 на: 16 Јуни 2014, 07:36:45 am »
Мислам дека само треба да се пререгистрира еднаш годишно. Освен ако не смениле нешто

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #5526 на: 16 Јуни 2014, 11:46:27 am »
Стај си касперски ко чоек. :D

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #5527 на: 17 Јуни 2014, 16:40:47 pm »
Срамота!

http://www.extremetech.com/extreme/184253-ssd-shadiness-kingston-and-pny-caught-bait-and-switching-cheaper-components-after-good-reviews

Прво пуштиле брза верзија, па одкако добиле добри оцени на независните тестирања, скришно си направиле измени со полоши, поевтини компоненти без да го променат името на серијата.

Пазате си, скопскиве продавници за компјутерска опрема се преплавени со Kingston V300.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55339
  • Махер
« Одговори #5528 на: 17 Јуни 2014, 17:04:58 pm »
Еднаш се изгорев со Вербатим SSD. Ни под разно не би земал пак таков бренд.

Немојте да се заебете.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5529 на: 17 Јуни 2014, 20:12:09 pm »
Не е фер што не го смениле името на серијата, но да бидеме реални, Кингстон се и солидно поевтини од алтернативите (и никогаш не објавија егзактни спецификации).
Инаку ова не е од сега. За V300 серијата (баш таков SSD имам) свичот на поспор NAND флеш се случи уште од крајот на 2013та (другото се исто, истиот Sandforce контролер). ОК се SSD-ата за тие пари (или барем тогаш беа, сега може да има некои со подобар однос пари-перформанси).

Датумите на постирањето:
http://www.overclock.net/t/1457629/psa-about-the-kingston-v300-ssd-probable-foul-play-by-kingston
http://www.anandtech.com/show/7763/an-update-to-kingston-ssdnow-v300-a-switch-to-slower-micron-nand

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #5530 на: 17 Јуни 2014, 20:41:05 pm »
Во продавнициве кај нас што ги проверив на брзина, V300 e околу 10% поевтин од 840 Evo кај моделите до 250GB, а соодветниот модел од пола терабајт е дури и малку поскап од Самсунгот. Споредбата е со серија што е побрза, со потенко куќиште, од производител со многу поголемо реноме. Разликата во перформанси ќе биде уште поголема доколку ви се погоди модел од „освежената“ серија.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9232
  • Пичлеме
« Одговори #5531 на: 17 Јуни 2014, 20:53:20 pm »
На муабетот, абе EVO тешко ламаринче е бе. Не знам оти толку лош дизајн има. Јас имам Samsung 830, а брат ми има Samsung 840 Evo. Моево играче на дизајн е прва лига (а и секако со перформанси и издржливост не е лошо). Ептен ми е фушарско на фаца Evo.
Истото го приметив и со WD екстерен хард диск. WD Passport од пред неколку години е далеку пофаца од моменталните WD Passport ламаринчиња. Шо му е на фирмите бе брааааааат!? :)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5532 на: 17 Јуни 2014, 21:01:46 pm »

За само 10% разлика не вреди Кингстонот.
Е сега јас го земав по прилично поевтина дилерска цена (а и крајната цена беше повеќе од 10% поевтина од алтернативите). Ова значи дека локалниве ритејлери ја дигнале цената да биде поблиску до другите ССД-а, а муштериите не прават разлика меѓу лимони и компири.
Со други зборови, ништо ново.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
« Одговори #5533 на: 18 Јуни 2014, 11:38:20 am »
Почитувани,имам еден проблем со лаптопот(ЛЕНОВО г580,и5 3230,6Гб рам,гт635 графичка).Пред некој ден почна сам да си пишува единици(1,бројки)како да е заглавено копчето.Па за кратко време,неколку пати го рестартирав и како ништо да не било.Синока повторно почна сам да си куца единици,го исформатирав,па почна да ми дава и звуцен сигнал,бееп кога го вклучувам.Чачнав на нет и бееп кодот асоцира на притиснато копче од тастатура или некој проблем со тастатура.Еве и до пред малку се си беше во ред,копчето со единица си работеше,одеднаш пак почна сам да си куца,сега и копчето не функционира за број еден.Скениран целиот систем со касперски,ништо не најде.Имате некоја идеја што може да му биде.Лап топот е уште под гаранција,купен е пред година и 3-4 месеци,пред 6 месеци рикна матичната,истата сменета во гарантен рок,докупена гаранција уште две години,значи уште е под гаранција(уште година и 9-10 месеци).

Па ако има некој неоја сугестија што да пробам,ако не да го пуштам на сервис,на втор сервис откако е купен,пред околу година и некој месец.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45194
  • Il Moderatore
« Одговори #5534 на: 18 Јуни 2014, 11:40:05 am »
Нека ти ја исчистат тастатурата - под гаранција, во овластен сервис. Не отварај сам нитшо дури ти е под гаранција.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.