Устава пена ми фати, не спомнав.
Да возможно е каде што купуваш лаптоп да си докупиш гаранција. Обично се докупува од 1 на 3 години. Тоа се прашува на лице место. А исто немора одма да ја докупиш, туку купи лаптоп (опни 40.000 денари), па потсобери 6 месеци пари па докупи гаранција тогаш.
Се додека ти е во гаранција, може да докупиш гаранција. Ако ти истече - после неможе (или со врски).
Инаку не се исплати да земш ништо освен Дел заради гаранцијата (Дел 3 години, другите 1на). Среќа што може да се докупи, па имаш избор.
Јас да си бев паметен и да си купев за претходниот лаптоп ќе си свиркав, а вака во ѓубре си отиде убаво лаптопче. Кој ќари тогаш да земе Дел со 5 години гаранција треба да части.
bas i ne e se taka rozevo so garanciite,znaci DELL imase garancija od 5 godini da AMA: baterija i adapter 1 godina,hardware ostanat 3 godini,dodeka 3-5 god. e besplaten samo servisot vo ovlasten servis. a delovite u ovlasten servis ke gi platis poskupo od nov laptop.....
i tao ako kupis dell so 3 godini ili 5. poveketo retail gi prodavaat so 1G.
druga finta so ja koristi ACER 12 meseci ako e na firma,24 ako e za privatno lice .....
najdobra garancija do sega imaat toshiba koja glasi NO MATER WHAT, znaci i da ti padne i kamion da go zgazi ti go servisiraat ili menjaat.
a dokupuvanje garancija kaj nas ima samo za HP i toa samo HP koj go uvezol login,i ne kosta malku. ima mal milion opcii samo za hardwer,samo servis .... i se od 25 do 150 eur.
ama jas mislam deka ni eden retailer poim nema kako funkcionira ova.