Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1542279 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #3555 на: 16 Август 2013, 20:24:40 pm »
Да ама јас не би го пратил мојот компјутер и податоците.... Без диск може...
Izvadi go, nikoj ne ti brani.
Firmi obicno si gi vadat diskovite.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #3556 на: 16 Август 2013, 21:29:05 pm »
Обично ставаат налепница на страна на куќиштето која се оштетува ако го отвориш. Таа ја ставаат ако купиш цел систем од една фирма за да бидат сигурни дека не си чачкал ти и си го заебал, туку дека трета сила е одговорна за дефектот. Се додека ја имаш таа лепенка заведена од кај нив имаш бесплатно редовно чистење и дијагностика.

Ако земеш било која компонента посебно, си добиваш гаранција посебно за неа и ако ја однесеш на сервис ќе ти ја заменат, но немаш бесплатен сервис за конфигурацијата.

Големи фирми можно е да имаат направено поинаков договор со сервисерите затоа што не може туку така да останат без податоците на 2 дена ако треба да се носи на чистење машината. 

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3557 на: 16 Август 2013, 21:44:21 pm »
Внимателно со чистење со помош на компресор, во него се создава кондезација па може да го испрскате со вода.
Некои имаат испустен вентил.

Јас моето куќиште го чистам со правосмукалка, внимателно го држам на мало ратојание од компонентите и прашината се вади.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #3558 на: 16 Август 2013, 22:18:40 pm »
Јас имам ставено филтер на цревото од компресорот така да влага нема

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #3559 на: 16 Август 2013, 22:42:27 pm »
Обично ставаат налепница на страна на куќиштето која се оштетува ако го отвориш. Таа ја ставаат ако купиш цел систем од една фирма за да бидат сигурни дека не си чачкал ти и си го заебал, туку дека трета сила е одговорна за дефектот. Се додека ја имаш таа лепенка заведена од кај нив имаш бесплатно редовно чистење и дијагностика.

Ако земеш било која компонента посебно, си добиваш гаранција посебно за неа и ако ја однесеш на сервис ќе ти ја заменат, но немаш бесплатен сервис за конфигурацијата.

Големи фирми можно е да имаат направено поинаков договор со сервисерите затоа што не може туку така да останат без податоците на 2 дена ако треба да се носи на чистење машината.
Mocani lepenki nema na brendiran hardver. Sto sakas pravi si.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #3560 на: 17 Август 2013, 01:27:35 am »
Попатетична работа од тоа лепенките нема.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
« Одговори #3561 на: 17 Август 2013, 02:08:27 am »
Уште некој лепи лепенки?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #3562 на: 17 Август 2013, 02:20:28 am »
Неоком, пред недела дена од тие од нив асемблираните. Подигаш биос, не детектира ништо, ни хард. ни режач. Фрлаш лепенката, отвараш, гледаш комедија, сата кабелот од режачот завршува во дискот, а другиот од матична пак се враќа во матична. Гланц нов. Ова за на работа, ми требаше слаба конфигурација, да подржува вин 8 сосема доволно. Антички софтвер па да видам како работи под друга понова околина.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
« Одговори #3563 на: 17 Август 2013, 03:20:32 am »
Неоком, пред недела дена од тие од нив асемблираните. Подигаш биос, не детектира ништо, ни хард. ни режач. Фрлаш лепенката, отвараш, гледаш комедија, сата кабелот од режачот завршува во дискот, а другиот од матична пак се враќа во матична. Гланц нов. Ова за на работа, ми требаше слаба конфигурација, да подржува вин 8 сосема доволно. Антички софтвер па да видам како работи под друга понова околина.

;D

Се експерти кај нас... Ете зошто никогаш не би дозволил некој да ми склопи компјутер.  ;) Си купуваш дел по дел си имаш гаранција на се, и сигурно ќе го склопиш поубаво од нив што ги склопуваат за 3 мин колку побрзо да завршат.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #3564 на: 17 Август 2013, 04:36:20 am »
Никад да не си имате работа со Origin. НИКАД

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #3565 на: 17 Август 2013, 04:40:05 am »
Зошто, што се случило ? Баш мој братучед ме прашуваше за тоа оригин да купувал игри... Мислам дека станува збор за истата ствар...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #3566 на: 17 Август 2013, 04:49:59 am »
Купив игри..10...да ги активирам и идам акаунт сетингс да сменам пасворд..нејќе..коа глеам мејлот што е регистриран не ми постои веќе затоа што во 2009та сум се регистрирал...се изнамачив да сменам пасвд без мејл и на крај ми текна да си направам нов маил со истото име ( среќа можно е ова на хотмаил )..и сега конечно кога средив се..не можеш мејлот да си го смениш..нешто што е можно на секоја страна кај што се прави акаунт -.-  >:( >:( >:( >:( >:(

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3567 на: 18 Август 2013, 09:33:42 am »

Па и препорачливо е без диск, и така 99% се со пиратска верзија на Windows..

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #3568 на: 19 Август 2013, 15:18:58 pm »
Уште некој лепи лепенки?

ние ставаме лепенки ради неписмени луѓе
Не е нивна работа да чепкаат внатре, сме имале еден куп случаеви да гледа и да се чудиш
Последно иако има лепенка он си направил една огромна дупка на капакот со бормашина и таму ставил вентилатор на 220волти, ај тоа ок ама оние струготините што бушел си останале на комјутерот и е.але мамата у него
друг случај компјутер со 14 кулери :)
и тоа не заштрафени него така си висат кој нашол место, го прашуваме зашто си ставал вика па да лади
трет случај, му сметал кулерот на процесорот па го исклучил арно што почнало да му свири и тоа го нервирало па го донесе да видиме што е проблемот. Вика цело време ми свири многу ме нервира неможам да работам
и Х други комедии
ради тоа ставаме лепенки пошто има неписмен народ

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #3569 на: 19 Август 2013, 15:58:26 pm »

Па и препорачливо е без диск, и така 99% се со пиратска верзија на Windows..
Без диск, ама ставаат налепници ради неписмените како нас