Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1539478 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #3165 на: 13 Јуни 2013, 12:44:05 pm »
Линк до „тестовите на интернет“ за лаптопи? Спомнаа сега за мекбуциве драстично подобрување на батерија од 7ч на 12ч со процесориве, а и перформанси и графика треба да се добри. Затоа ме интересира. Ова ќе биде изгледа генерацијата на процесори за лаптоп. Ладни, брзи...

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4290
« Одговори #3166 на: 13 Јуни 2013, 12:57:32 pm »
Овде викаат: If you want the best desktop solution with processor graphics, AMD remains your best bet.

http://www.anandtech.com/show/7032/amds-richland-vs-intels-haswell-gpu-on-the-desktop-radeon-hd-8670d-hd-4600

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3167 на: 13 Јуни 2013, 13:00:17 pm »
Нека си уживкаат они со AMD. Мене примарно ми е брзина на CS6 и останати Adobe софтвери. А пред се да ми лизга Фејсбук. :)

Ем тоа е за десктоп, а ако е десктоп во прашање (и е потребна графика) има графички на претек.

Оп корисен ривју (колку толку) http://www.anandtech.com/show/7047/the-haswell-ultrabook-review-core-i74500u-tested

http://www.anandtech.com/show/7007/intels-haswell-an-htpc-perspective

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #3168 на: 13 Јуни 2013, 14:18:57 pm »
Овде викаат: If you want the best desktop solution with processor graphics, AMD remains your best bet.

http://www.anandtech.com/show/7032/amds-richland-vs-intels-haswell-gpu-on-the-desktop-radeon-hd-8670d-hd-4600
Реченицата е извадена од контекст и како таква звучи ретардриано и смешно. Кажаното се однесува само и само за перформансите на интегрираните графики кои се медиокритетни и ни малку доволни за играње или рендерирање, а одповеќе доволни за возење на интерфејс од оперативен систем и пуштање на мултимедија. Ова дополнително ја прави погоре-изјавената реченца глупа, безсмислена и дава слика за оној кој ја кажал дека е ИТ необразован, глуп и дека нема поим што збори.

Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4290
« Одговори #3169 на: 13 Јуни 2013, 14:27:22 pm »
Пиши му на anandtech дека имаат глупак вработено.

Според тестот ако сакаш десктоп процесор со интегрирана графика амд е подобар избор.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #3170 на: 13 Јуни 2013, 16:38:32 pm »
Kaжете добар фривер, пандан на неро?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3171 на: 13 Јуни 2013, 16:41:40 pm »
Daemon Tools Lite

ImgBurn

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3172 на: 13 Јуни 2013, 16:53:44 pm »
Го пробал некој ова? http://cdburnerxp.se/en/home Ми треба за да го инсталирам по кориснички машини, за мене си знам што треба.. .
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3173 на: 13 Јуни 2013, 16:54:59 pm »
Виндоус режачот на 7цата е пристоен.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3174 на: 13 Јуни 2013, 17:05:34 pm »
Windows 8... а и тој од 7 е далеку од пристоен :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #3175 на: 13 Јуни 2013, 17:11:56 pm »
стално го користам cdburnerXP, супер си е.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #3176 на: 13 Јуни 2013, 17:35:21 pm »
Уште еден глас за cdburner- от, freeware си е, одличен.
Неро како оперативен систем да инсталираш, па ќе се протне на нет, батали. За себеси се знае, ама за туѓи компјутери само што поедноставно.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #3177 на: 13 Јуни 2013, 17:41:06 pm »
Пиши му на anandtech дека имаат глупак вработено.
Ти пиши им на Intel и AMD дека А10-6800K е подобар од 4770K...

Цитат
Според тестот ако сакаш десктоп процесор со интегрирана графика амд е подобар избор.
Реков јас дека изјавата е дебилна и глупа и нормално хардвер-неупатените ги доведува во заблуда каква што си пишал.

Според тестот не се тестираат процесорите туку интегрираните графики. Значи ако ти се тотално небитни CPU перформансите и сакаш да имаш срање графика на која неможеш да играш ниту една модерна игра на средни сетинзи и резолуции тогаш AMD е помалку лош избор.
Значи неможе да се каже подобар затоа што сите интегрирани графики имаат мизерни и смешни перформанси. Било која нова графичка од 100 евра е 10 пати помоќна и понатаму банални се сите дискусии за перформансите на срање какво што е А10.
Таа интегрирана графика е доволна за гледање на мултимедија и возење на интерфејс на оперативните системи и толку. А таа истата функција ја бркаат и досегашните интегрирани графики како и онаа на 4770K.

Ако разграничивме некои работи со интегрираната графика на процесорите да зборнеме сега и за перформансите на процесорите, т.е. за она за кое тие се наменети. Процесорот на интел за било какви пресметковни операции го брише патосот со се што постои од АМД за дектоп во сите софтвери познати на човештвото. Од срањето А10 е минимум 3 пати побрз во просек и троши помалку енергија. Па сега ти види кој е подобар од кој.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3178 на: 13 Јуни 2013, 17:44:59 pm »
Го делам мислењето со Гојдо. наполно.

За хасвел нешто? Гледам има ХП енви си и7 за беспари (1000$) на сајтот на хп. Кај нас кога? Обично брзо стигаат овие ствари.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #3179 на: 13 Јуни 2013, 19:28:19 pm »
овој gOJDO врска нема од рачунари, само ги трола напатените души со АMD ;)