Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1538672 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #2985 на: 09 Мај 2013, 02:01:53 am »
Ова компјутериштето мое на секои 30 тина минути се укочва и ако притисниш на тастура и на маусот се слуша само титкање од куќиштето, не пушта никако дури не го рестартираш... кажвајте некое чаре, 2 пати го преинсталирвам ама пак истото продолжва.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #2986 на: 09 Мај 2013, 08:16:30 am »
Имаш хардверски проблем. Чаре? Носи го на сервис.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2987 на: 09 Мај 2013, 10:02:25 am »
Ова компјутериштето мое на секои 30 тина минути се укочва и ако притисниш на тастура и на маусот се слуша само титкање од куќиштето, не пушта никако дури не го рестартираш... кажвајте некое чаре, 2 пати го преинсталирвам ама пак истото продолжва.

Прати го по карго ќе го средиме нема да го познаеш. ;D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
« Одговори #2988 на: 09 Мај 2013, 12:52:27 pm »
Потаму, за сега ќе го трпам пошто се користи како втор, мислев да не е нешто ситно со windows или слично.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2989 на: 09 Мај 2013, 12:52:36 pm »
^ Можда звучи глупо прашањево, али го имаш ли инсталирано на телефон? Мене се ми пројде од прва

Го имам друже. Затоа викам ми праќа четирифрен број. Ако го немам нема кај да ми прати. Не сваќам што му е.

Едно прашање. Што функција има? Исто што и скајпот ли?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2990 на: 09 Мај 2013, 13:25:05 pm »
Ова е тоа што ми треба:

http://global.kworld-global.com/main/prod_in.aspx?mnuid=1248&modid=6&fcid=33&pcid=290&ifid=444&prodid=1814&flag=1

Комплетчево ќе кошта околу 120$

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #2991 на: 09 Мај 2013, 13:38:27 pm »
ЕДИТ: Најдов...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
« Одговори #2992 на: 09 Мај 2013, 23:42:41 pm »
Некој добар сервис за лаптопи? На некој другар му се истурило кафе врз лаптопот, и сега не му се уклучувал. Инаку Dell Inspiron. Ја мислам дека нема што да се поправи. :D

Отсутен jufka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
« Одговори #2993 на: 09 Мај 2013, 23:46:52 pm »
Некој добар сервис за лаптопи? На некој другар му се истурило кафе врз лаптопот, и сега не му се уклучувал. Инаку Dell Inspiron. Ја мислам дека нема што да се поправи. :D
Нека го ичисти со алкохол или вода местото каде е истурено кафето и после со фен нека суши,ако не во макпетрол сервисот за DELL. :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #2994 на: 10 Мај 2013, 00:06:31 am »
^Никако со фен! Тоа се суши одма кога ќе се истури, а со фен само се турка водата или течноста на другите компоненти. Под столна ламба нека го стави ама да внимава да не му се стопи пластиката. Јас имам столна ламба многу грее и ми се истопи пластиката на телефонот...

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #2995 на: 10 Мај 2013, 10:11:49 am »
^ Можда звучи глупо прашањево, али го имаш ли инсталирано на телефон? Мене се ми пројде од прва

Го имам друже. Затоа викам ми праќа четирифрен број. Ако го немам нема кај да ми прати. Не сваќам што му е.

Едно прашање. Што функција има? Исто што и скајпот ли?

Па исто е ко вибер за телефон, со тоа што незнам зашто али не ми ги синхронизираше контактите само новите пораки... али можда му треба време... еве сега проверив ги има и контактите. За повик и за видео не сум го пробал сеуште

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2996 на: 10 Мај 2013, 16:43:36 pm »

Да му се врзе шамар друг пат да не пие кафе окулу лаптопот.

Нека го ичисти со алкохол или вода местото каде е истурено кафето и после со фен нека суши,ако не во макпетрол сервисот за DELL. :)

Господе боже што нема да прочиташ.....

^Никако со фен! Тоа се суши одма кога ќе се истури, а со фен само се турка водата или течноста на другите компоненти. Под столна ламба нека го стави ама да внимава да не му се стопи пластиката. Јас имам столна ламба многу грее и ми се истопи пластиката на телефонот...

Аииии аиии аииии, аман доста.

Ако лаптопот не се уклучува значи дена нешто веќе е цркнато. Суши колку сакаш џабе ќе е. Тоа ако не го изгаснал веднаш лаптопт и да ги извадил двете батерии што мо истурил кафето, сери му се....

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #2997 на: 10 Мај 2013, 16:50:53 pm »
Поентата ми беше што и да се истури на некоја електроника, да не се суши со фен затоа што ја турка водат апо другите компоненти :)

Отсутен jufka

• Јуниор
  • **
« Одговори #2998 на: 10 Мај 2013, 17:24:53 pm »
@Falangasaurus
Мене ми се има исто десено со кафе ,ги извадив сите делови го исчистив со вода па со алкохол го сушев со фен и го оставив еден ден да се суши и проработе,така да немој да дигаш џева ,од лично искуство напишав...

Отсутен jufka

• Јуниор
  • **
« Одговори #2999 на: 10 Мај 2013, 17:32:06 pm »
Поентата ми беше што и да се истури на некоја електроника, да не се суши со фен затоа што ја турка водат апо другите компоненти :)
Нормално додека има вода не се суши со фен. И зборев за итна постапка, ако чекал да пројдат неколку дена,туриму пепелот...