Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1541157 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #2445 на: 06 Март 2013, 21:26:57 pm »
Све ОК, ама не си у право за military class. Сите електронски компоненти имаат свои ознаки меѓу кои и за армиски цели. Електроничар сум, сум работел и у армија... just trust me!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2446 на: 06 Март 2013, 21:58:46 pm »
- како на куров не-знам-каква мрежна картица може да ја намали латенцијата при играње на интернет?? мрежниот адаптер ќе го подобри аплинкот намојот провајдер? ќе го зголеми бекплејнот на свичевите на telia sonera??
- шкк значи „оптимизирано за повеќе графички“??

Намалувањето на латенцијата повеќе се однесува на LAN перформансите. Хард кор гејмерите не играат преку интернет туку закупуваат цели играчници и ги носат компјутерите таму. кога ќе играш нешто мрежно со уште 30 души и тоа како важна улога има мрежната картичка која треба да го растерети процесорот од процесирање на мрежен сообраќај и сама да си ја врши таа работа.

Оптимизирано за повеќе графички картички просто значи што повеќе графички на еден систем пропорционално толку подобри перформанси. порано на времето кога идејата беше нова се добиваа некои 90% од примарната графичка карта, некои 50% од секундарнат аи некои 20% од третата графичка карта што значеше 90+50+20 =160% подобри прформанси од 3 графички. Со подобри оптимизации во скоро време се постигнува близу 300% наспроти старите 160% повеќе перформанси од 3 графички картици на пример што е скоро дупло. За хард кор гејмер тоа е многу битно.

Ако ти изгледа без везе муабетов тогаш едноставно зајклучи си дека оваа плоча на пример не е за тебе и дека нема потреба да се замараш :) има кој да се занимава :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2447 на: 06 Март 2013, 23:10:25 pm »
ок ок признавам дека мојата скепса беше можеби претерана. повлекувам.

зашто бе да не е за мене? и ја сакам :-)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #2448 на: 06 Март 2013, 23:50:35 pm »
ова малце ми изгледа на шарена... ај, не шарена лага, ама... не знам како да кажам
Дека е шарена, шарена е! Дека има и лаги, има како и во секој маркетинг за се останато.
Цитат
- шкк се military class (?) компоненти. ми звучи дека е турено колку да звучи
Јок!
Цитат
- како на куров не-знам-каква мрежна картица може да ја намали латенцијата при играње на интернет?? мрежниот адаптер ќе го подобри аплинкот намојот провајдер? ќе го зголеми бекплејнот на свичевите на telia sonera??
Така што ќе ги смали сите внатрешни латенции, а распоредот на праќање и примање на пакетите ќе го изготви така што приоритет ќе имаат пакетите кои доаѓаат од и одат кон апликациите на игрите. Има и ред други работи, но како и да е има голема разлика од мрежна до мрежна од аспект на брзина и латенции, за стабилност да не зборам.

Цитат
- шкк значи „оптимизирано за повеќе графички“??
Физичкиот распоред на слотовите и местото предвидено за ладење (усис и издув на воздух), електричниот распоред на PCI-e линиите по слот и други ситници е она кое може да ја направи оптимизирана или не за повеќе графички картички.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #2449 на: 07 Март 2013, 09:42:59 am »
Ima kmponenti za voeni klasi t.e. Po mil specifikacii. TTL ola, procesori itn za extreme environment.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #2450 на: 07 Март 2013, 09:55:08 am »
Народе, народе!!!
Менувам две плочки по 2GB DDR3 SO-DIMM 1066, за две плочки по 4GB DDR3 SO-DIMM 1066 или 1333.
Со доплата се разбира  :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #2451 на: 07 Март 2013, 09:56:21 am »
Стави оглас.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #2452 на: 07 Март 2013, 10:01:30 am »
Ставено  ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #2454 на: 07 Март 2013, 21:26:37 pm »
Шо бараш?

Знајш дека нема ракија на Цебит ?

;D ;D ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #2455 на: 07 Март 2013, 21:28:57 pm »
Rakija ima ako si donesis sam. Ako cekas od drugite ohoohoooo zamina vozot.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #2456 на: 07 Март 2013, 21:41:12 pm »
Има коленица у купус и германско пиво на точење. Не е се` во ракијата. И мене ми се иде на цебит, одамна не сум бил :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #2457 на: 07 Март 2013, 21:43:03 pm »
Јас се оштрам неколку години, но никако да отидам што од немање време, што од немање друштво и што од немање пари (за да си поминам ко што треба).
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #2458 на: 07 Март 2013, 21:48:19 pm »
И јас имам мерак да отидам, но никако пари за тоа да соберам. Братучед ми работи во софтверска фирма во Скопје која оваа година изложува на Цебит, па  чекам да се врати да видам каков е неговиот впечаток за Цебит.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #2459 на: 07 Март 2013, 21:52:14 pm »
Таму имало беспари пиење, те частат јадења цело време, те носат, те шетаат, те возат се за беспари и на крај имаш и дупење и тоа за бес пари.

Така ми кажа една другарка што била.