Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1577243 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11888
  • Архитект
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #1920 на: 09 Декември 2012, 15:36:29 pm »
Таткоми има еден А3 скенер кој нема драјвери за 7ка.
И на лап топот стави 7ка и не му работеше. Па правеа ексјкурзија, влечкаа друг комп или го влечкаа скенерот до друг комп, за да скенираат.
Го спуштив драјверот последен за XP и му направив компатибилити на 7. Си проработи како путер.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45016
  • Il Moderatore
« Одговори #1921 на: 09 Декември 2012, 15:42:34 pm »
Затоа реков некои и за некоја периферија. Пробај со некои посуптилни работи, како графика на пример или сата контролери, да видиш како не иде :) А има и некои периферни уреди кои не може да проработат исто така. Со скенерот проблемот бил самата инсталациона апликација, која барала одредени работи кои ги има на xp, а ги нема на vista/win7, не бил проблем самиот драјвер. Али нејсе, затоа постојат и компатибилити опцијата и XP mode опцијата, за работи кои не се прилагодени да работат нативно во vista/win7/win8 мод.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
« Одговори #1922 на: 09 Декември 2012, 16:13:40 pm »
Немате идеја да се проработи новиот експлорер со сертификативе? Некои уреди мора да се менаџираат преку експлорер затоа прашувам... А сакам 8ка да ставам на службениот. Скоро се проработев освен тоа. :)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2828
« Одговори #1923 на: 09 Декември 2012, 16:37:33 pm »
^ Немам пробано на 8ца, али не гледам зашто сертификатите би биле проблем кога тие се платформ индепендент... ако работат на Убунту, ХР, 7ца, РедХат, зашто не би сакал на 8ца. Ти сертификатот го инсталираше во Trusted People -> Local Computer ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1924 на: 09 Декември 2012, 16:39:50 pm »
Изгледа ова е решението. Клошарска работа, абе би влегол таму со шипка- мамата на тој што смишља вакви педерастии.

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/ieitprocurrentver/thread/5fdf4b07-30e6-4a0b-bb08-9adc45d42d54

Се надевам ќе ви биде од помош, на некој што ќе оди на 8мица наскоро.

certutil -setreg chain\minRSAPubKeyBitLength 512

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #1925 на: 09 Декември 2012, 17:09:04 pm »
денеска си направив гумени висечки држачи за HDD,на сличен налчин како на сликава само ја користев O rings и пластични стеги,разликата е голема,нема веќе вибрации и чудни звуци од куќиштето,исто така ги исчистив сите кулери и ги подмачкав и сега спие машинчево.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1926 на: 09 Декември 2012, 17:12:30 pm »
Браво! Јас откога го открив овој дизајн - се препородив. Ама после ССД искочи и пак се препородив...

• Сениор
« Одговори #1927 на: 09 Декември 2012, 17:16:44 pm »
хехе во план ми е едно SSD за оперативиниот систем,ама ќе почекам да им паднат цените уше малце

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34486
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1928 на: 09 Декември 2012, 18:36:11 pm »
Проблемот во врска со ова ќе ти биде сега заземјувањето на хард дисковите. контролирај ги ако забележиш дека на нив ти се јавува нешто како корозија од влага одма тргај ги ластиците.

денеска си направив гумени висечки држачи за HDD,на сличен налчин како на сликава само ја користев O rings и пластични стеги,разликата е голема,нема веќе вибрации и чудни звуци од куќиштето,исто така ги исчистив сите кулери и ги подмачкав и сега спие машинчево.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1929 на: 09 Декември 2012, 18:42:31 pm »
А да пуштиш жичка од куќиште до секој хард?

• Сениор
« Одговори #1930 на: 09 Декември 2012, 19:37:50 pm »
ја мислам дека заземјување има преку кабелот за напојување,ако нема ќе пушам една жичка не е проблем тоа,кај мене не е со ластици,јас користев O rings и стеги пластични  ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34486
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1931 на: 09 Декември 2012, 20:04:40 pm »
ја мислам дека заземјување има преку кабелот за напојување,ако нема ќе пушам една жичка не е проблем тоа,кај мене не е со ластици,јас користев O rings и стеги пластични  ;D

Заземјувањето преку кабелот е заземјување само за напојувањето и куќиштето. Тебе дисковите не ти се во контакт со куќиштето. Затоа и ти викам дека немаш заземјување. Спој ја шасијата (КАДЕ ШТО НЕМА БОЈА) со ичка до куќиштето (исто така каде што нема боја) и така ќе ги заземјиш..... под услов да тимаш и заземјување исправно преку струјната мрежа.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #1932 на: 09 Декември 2012, 23:28:37 pm »
Проблемот во врска со ова ќе ти биде сега заземјувањето на хард дисковите. контролирај ги ако забележиш дека на нив ти се јавува нешто како корозија од влага одма тргај ги ластиците.
Фаланга ме изнасмеа да си и*еш. Од кај ги избаци овие бабини десетини со корозијава и заземјување? :D

Заземјувањето преку кабелот е заземјување само за напојувањето и куќиштето. Тебе дисковите не ти се во контакт со куќиштето.

Хард-дисковите и останатите уреди се заземјени преку 4-pin молекс конекторите. Предложените „зафати“ за поврзување на необоени делови од куќиштето и хард-дискот нема да направат ништо.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

• Сениор
« Одговори #1933 на: 09 Декември 2012, 23:52:46 pm »
и мене у школо така ме учеле,ама си викам ај постари сте да не ви идам контра

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1934 на: 09 Декември 2012, 23:56:04 pm »
Toa Ground е маса (-), не е земја Earth . Заземјувањето е ради безбедносни причини.