Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Нонстоп слики и .пдф-а отварам и знам дека се трупа во кеш. Ама редовно го чистам со CCleaner. Плагини имам само за скриншот, за организирање табови и за ротирање слики, ништ друго.Како прави апдејт фајрфоксов се повеќе и повеќе ме јебе. Дневно по 3 пати го ресетирам пошто инаку станува не користлив.
Исто и мене ми се дешава со фајфокс. Исчистив тоа кукис, хистори и се среди малку. Иначе видео на јутуб не можев да изгледам.
Цитат: gOJDO на 05 Октомври 2012, 12:48:13 pmЦитат: Deni на 05 Октомври 2012, 12:02:47 pmШто кај живеам, никогаш немало потреба да се плати ДДВ на пратка од надвор под 50 еур. Ти кај живееш...ХахахаПрво, не е до 50, туку до 45 евра со вклучена поштарина не се плаќа царина ДДВ! И тоа е за физички лица! За сума над таа се плаќа ДДВ!http://www.customs.gov.mk/HTML/Vodic_tarifa11.pdfВторо, фирмите не увезуваат хардвер за 50 евра. Директни увозници на сериозни брендови прават тури по над 100000 евра. Ти фирми плаќаат ДДВ на државата на увозната цена со сите давачки. Ние крајните купци плаќаме ДДВ и на заработката на фирмата-продавач, од кое разликата од првично платеното и она кое ние како крајни купци го плаќаме повторно оди во државна каса.Кој дел во врска со ДДВ ти е нејасен?1. Нарачувам сијалица од ебај од 40еур.2. Стига дома, и ја палам.Не гледам каде е делот каде јас треба да платам ДДВ на некого.
Цитат: Deni на 05 Октомври 2012, 12:02:47 pmШто кај живеам, никогаш немало потреба да се плати ДДВ на пратка од надвор под 50 еур. Ти кај живееш...ХахахаПрво, не е до 50, туку до 45 евра со вклучена поштарина не се плаќа царина ДДВ! И тоа е за физички лица! За сума над таа се плаќа ДДВ!http://www.customs.gov.mk/HTML/Vodic_tarifa11.pdfВторо, фирмите не увезуваат хардвер за 50 евра. Директни увозници на сериозни брендови прават тури по над 100000 евра. Ти фирми плаќаат ДДВ на државата на увозната цена со сите давачки. Ние крајните купци плаќаме ДДВ и на заработката на фирмата-продавач, од кое разликата од првично платеното и она кое ние како крајни купци го плаќаме повторно оди во државна каса.Кој дел во врска со ДДВ ти е нејасен?
Што кај живеам, никогаш немало потреба да се плати ДДВ на пратка од надвор под 50 еур. Ти кај живееш...
Дечки, најмал/најефтин ССД ? Се работи за неколку стотина мб кои сакам да ми се сигурни...
Ај да се пофалам, вчера ја пазарив:(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)GTX 660 TI
Цитат: Спенсер на 06 Октомври 2012, 18:24:57 pmДечки, најмал/најефтин ССД ? Се работи за неколку стотина мб кои сакам да ми се сигурни...Што ќе ти SSD. Сними ги податоците на 12 CD-a и чао пријатно.
Ефтин SSD воопшто не е сигурен сториџ на податоци!!! Најди два исти мали хард-дискови и врзи ги во RAID0.
Ваљда РАИД1.
^^ Да Дени! RAID 0. Моја грешка...
Цитат: gOJDO на 06 Октомври 2012, 19:00:38 pmЕфтин SSD воопшто не е сигурен сториџ на податоци!!! Најди два исти мали хард-дискови и врзи ги во RAID0.Цитат: Deni на 06 Октомври 2012, 19:04:09 pmВаљда РАИД1.Цитат: gOJDO на 06 Октомври 2012, 19:28:21 pm^^ Да Дени! RAID 0. Моја грешка...Така де, RAID1