Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1538077 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #675 на: 15 Јуни 2012, 09:54:42 am »
A be ke se najde nekoja kompenzacija. Ima nacin.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #676 на: 15 Јуни 2012, 09:56:14 am »
Има, ќе искомпензираш ваква тастатура за евра. Ти нив евра, они тебе тастатура.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #677 на: 15 Јуни 2012, 09:59:28 am »
A be kakvi EVRA na kontoto vo bankata neka si spijat evrata. Ima za kompenziranje mnogu raboti. Dogovor kukja gradi kako rekle starite

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #678 на: 15 Јуни 2012, 10:03:10 am »
gOJDO до сега немало никаков проблем со ниеден бренд на SSD дискови осим детски болести со Kingston. Незнам само од кај ти се податоците за процентот на RMA, тоа го има само производителот.

Еве ги сликнав 5 те модела кој ги имаме на лагер ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #679 на: 15 Јуни 2012, 10:13:59 am »
Читај го написот во линкот. Француска институција за регулирање на квалитет на производи направила статистика за расипливост на ССД-ата и тоа на над 500 парчиња од секој модел на ССД поединечно за кој се дадени податоци. Според тестирањата, стапката на RMA на OCZ Vertex 3 120GB e 8.57% односно на 500 продадени примероци во рок од 6 до 12 месеци рикнале дури 43. Испитувањата се апсолутно релевантни бидејќи се направени на огормен број на примероци и во доволно голема временска рамка, согласно најстрогите стандарди за тестирање.

Така да, бадијала го игнорираш написот. Јас на твое место би им го пренел ова на претпоставените за во иднина да „одморат“ од набавка на SSD-а од OCZ. Според мене А-Data е многу подобар избор од OCZ, но сепак е далеку од она кое во моментов е најдобар избор. За наш пазар, кога јас би бирал бренд би одел на Crucial. Да не се повторувам, имам пишано зошто 10 страни понапред во темава.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #680 на: 15 Јуни 2012, 10:21:48 am »
Нарачан текст е тоа гојде, абе ти порано ко за паметен делуваше, незнам што ти се деси у задње време.
Досега OCZ SSD кај нас има 0 ( нула ) RMA од сите модели, ADATA SSD 0 RMA, Kingston 1 RMA. Може да го потврдам тоа со RMA листа.
Така да не паламуди и не лжи деца.
А и на крај крајева и да рокне има гаранција  ;D ;D ;D ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #681 на: 15 Јуни 2012, 10:35:41 am »
Jas imam zavodski vgraden Samsung 256 GB i za sega dobro se drzi.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #682 на: 15 Јуни 2012, 10:42:31 am »
Сакаш да кажеш дека сите поплаки од корисници ширум светот се само завера против OCZ и дека сите тие корисници ги купиле, па нарочно расипале за да се жалат?
http://www.google.com/search?q=OCZ*SSD*failure&hl=mk&gbv=2
Не се сплеткувај во глупи приказни за завери во обид да одбраниш нешто кое не треба да се брани, но да се отфрли! Читај, институција за испитување на квалитет на производи. Статистиката е направена не само за SSD-а, туку и за хард-дискови, матични плочи, мемории, напојувања и тн. Ѕирни ги и другите страни од написот.

BTW, од луѓето кои ги познавам знам 3-ца кои имаат купено OCZ SSD-a и за чиста иронија на сите пофалби кои ги кажуваш, на сите тројца им рикнаа. Двајца од нив се членови на it.com.mk, Psyside и Shifty. Оди на форум и прочитај, а можеш и да ги прашаш. Уште потрагично, на Psyside му рикна и второто SSD кое му го дадоа како замена за првото. Така да, не знам вие колку OCZ SSD-а сте продале за да немате ниту еден вратен, ама ако сте продале 3 SSD од OCZ и не ви вратиле ниедно тоа не е некој аругмент дека се нерасипливи.

А ако гомното рикне немам гаранција на податоците кои ќе ги изгубам, ниту пак вашата фирма ќе ми плати надомест за изгубеното време и нерви со преинсталација и сетирање на системот.

И за разлика од тебе, јас не работам во фирма за продажба на хардвер па да морам по секоја цена да ги бранам и промовирам сите гомна кои фирма ги продава.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #683 на: 15 Јуни 2012, 11:00:50 am »
Druze zatoa da nemas glavobolki si zemas eden BACKUP i si uzivas posle. MAC si go resil toa so TIME MACHINE. Se e avtomatski. Sam si pravi backup na nadvoresen disk. I posle e lesno.

A najdobro e da si snimas na USB disk em sve e so tebe sekogas nezavisno od masinata na koja rabotis.

Inaku koristam CF boot na mnogu masini pod Linux (UDMA 166x) i vrvi perfektno. Od CF samo cita a RAM disk koristi za rabota.. Em brzo em ne se zamaram.. Masinite se antiki CELERON 1.7 GHz. I ploci Intel. Imam preku 50 takvi masini i niedna nema zdenato do sega. (Modificirani se so dve napojuvanja i dalecinsko prerlanje preku SMS/E-mail/DISA).

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #684 на: 15 Јуни 2012, 11:03:45 am »
Па преку 2000 има сигурно, 50% adata, 30% kingston 18% OCZ и 2% Intel. Не смеам да го отворам Кингстонот, единствениот дефектен, али се мислам дека му е рокната електрониката. А чим некој два пути рока SSD ја би го избркал од фирма на клоци.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #685 на: 15 Јуни 2012, 11:07:59 am »
Бекап нормално. Ама не е исто да се умараш се наново ра правиш... :) Едноставно треба да работи.

А Куоре, немате повеќе Интел? или во иднина?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #686 на: 15 Јуни 2012, 11:10:13 am »
A be druze zemi si Samsung ili Intel ne se losi. Jas cekam 512 GB SSD sega da mi dojde ako dade Gospod, eden poznat odlicen prijatel zema 2 komada i eden sekako za mene. Poklonce za spomen i dolgo sekjavanje.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #687 на: 15 Јуни 2012, 11:11:09 am »
Од Intel овие два модела може да се обезбедат:

SSDSA2CW120G3K5   INTEL   SSD   Intel® 320 Series, 120GB, 2.5in SATA 3Gb/s, 25nm 9.5mm MLC, High Performance SSD
SSDSA2CW160G3K5   INTEL   SSD   Intel® 320 Series, 160GB, 2.5in SATA 3Gb/s, 25nm 9.5mm MLC, High Performance SSD

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #688 на: 15 Јуни 2012, 11:13:54 am »
Ajde doniraj druze eden za desktopot doma. Ke ti bidam blagodaren najmnogu na svet. I ako treba slika tvoja ke zakacam na dzid.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #689 на: 15 Јуни 2012, 11:14:43 am »
Хахаха, добар, добар. Бугар памти пиво за овој пост хахаха.