Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1537673 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #600 на: 13 Јуни 2012, 12:36:38 pm »
^^ То бе СИМО!!!

Тоа се бара. Само повеќе рам би доставил.

;D ;D

Само тоа ксеон се мнооогу скапи.

уште два вакви процесори и ич да не му се секираш за рендеринг  ;) Серверчево беше да ти е жал да го гледаш колку е неоптеретено :D Exchange server за поголема корпорација, со преку 200 клиенти. Не му беше намената да брка рендери и сл. работи.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #601 на: 13 Јуни 2012, 12:38:38 pm »
Па римоут се прави и си работиш рендер... Не дека ќе примети некој.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #602 на: 13 Јуни 2012, 13:13:36 pm »
overbudget si Simo.... Za mail domino server vo organizacija so 800 dusi personal masinata e poslaba od ovaa tvojava. mnogu rastrosno be !

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #603 на: 13 Јуни 2012, 13:17:37 pm »
Што да се праи, мораше некаде да се потрошат парите.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #604 на: 13 Јуни 2012, 13:18:44 pm »
Lele be Simo... Uste si mlado dete. Ke ucis kako se raboti aj ja da ne ti kazuem posto sum vise star.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #605 на: 13 Јуни 2012, 13:25:29 pm »
LOL
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #606 на: 13 Јуни 2012, 13:26:55 pm »
Dedo bugar da mi ti kaze... :) :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #607 на: 13 Јуни 2012, 13:27:53 pm »
хахахаха :D :D :D Идеш Бугар у легендарни постови :D :D :D:D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #608 на: 13 Јуни 2012, 14:15:19 pm »
Mac pro e brand masina i 100 pati podobra od sekoja pravena sklapana.
Хахахахахаха.

Цитат
BTW na long range Mac-ot e podoverliv od bilo koja druga masina. Nekogas ti treba masina da ti zavrsi rabota i da ne pagja.
Да, да. Логото со јаболко залепено на куќиштето е клучот за драматично зголемената доверливоста на конвенционалниот хардвер кој како се вградува во него.

Цитат
Isto e i so kolite. Tvojata Mazda 6 e najdoverlivo vozilo nekogas napraveno.
Ахем...Аутомацки со самото тоа што на колата ми пишува Мазда, фордовиот мотор кој се вградува во неа може да помине дупло повеќе одошто кога како лого на шасијата би залепиле Форд. Затоа мојата Мазда би требало пред ремонт да помине дупло повеќе км одошто Мондео со истиот тој мотор, а двете возила возени во едни исти услови.

Маздава му ја спомна колку да го ублажиш ударот кој следува
Ко да имаш искуство за она што следи откако ќе напишеш некои глупости и дезинформации....
Цитат
, која бај д веј е тешко срање од ауто.
Хаха, колку само омраза има во кажаново... :-*

Цитат
Мек користи хардвер достапен за секој обичен смртник, само што они на крај ќе залепат гризнато јаболко и ќе ти го набутаат со се јајца.
Има подобар и поквалитетен хардвер од оној кој го вградува Епл, но за жал Епл секогаш е една генерација поназад со својата понуда.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #609 на: 13 Јуни 2012, 14:35:25 pm »
Уште го чекам бас спидот на плочата која толку ја фалиш. Се изгуби, два дена те немаше. :D

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #610 на: 13 Јуни 2012, 15:46:41 pm »
Оф мори мајко... Бугар увек предлага некои ентерпрајЗ продукти за домаќа употреба, али кога хостираш мејл на фирма од 200 луѓе, ондак идеш на хардвер што ти се мота низ куќа, па макар тоа и било комбинација од ПЦ, хидрофор и гумени чизми... Бугар стварно, шо прајш уствари ти у животот? Колку тоа години имаш и дај бар прати linkedin профил да видиме нешто (не дека тоа неможе да се нашминка, али...)... али да погодам, linkedin e блокиран у Конго, а тоа некако се афектира на тебе иако моментално си у Намбија, али кога ќе идеш у Мозамбик ке провериш. А и покрај сите ангажмани и интернет рестрикции имаш време да бидеш најактивен на форумов, а гарант и на уште неколку други.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #611 на: 13 Јуни 2012, 16:17:49 pm »
Легендарен пост!

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #612 на: 13 Јуни 2012, 16:27:10 pm »
Уште го чекам бас спидот на плочата која толку ја фалиш. Се изгуби, два дена те немаше. :D
1) Ѕирни го линкот со светски OC рекорди...
2) Оверклокување за да постигнеш рекорд и оверклокување за стабилна 24/7 работа се две сосема различни ствари.
3) Процесорите за таа матична плоча и сите Sandy/Ivy bridge варијанти не работат стабилно на system bus различен од фабричкиот 100MHz, затоа стабилен оверклок може да се постигне единствено преку множител.
4) MSI може колку сака да се самопрогласува и да пишува што сака за своите производи. Но ентузијастите велат дека таа матична плоча има сериозни пропусти и многу недостатоци за оверклок, и како таква дека воопшто не е погодна за да имаш оверклокуван процесор.
5) Ме немаше бидејќи за викенди не сум во Скопје
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #613 на: 13 Јуни 2012, 16:46:06 pm »
Бас спид на која платформа станува збор? :)

I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #614 на: 13 Јуни 2012, 17:01:23 pm »
Финтата е што мораат да ставаат осакатени чипови за да трошат помалку струја и да греат помалку.
Уопште да не ги зеам у предвид овие новиве чипови? Или ги бива

Погрешно си сфатил. Чиповите за мобилни уреди (лаптопи) се исти како на десктоп уредите само што се малце осакатени и со скратени функции за да бидат помали, помалку да греат и помалку струја да трошат, ама затоа пак имаат и сакати перформанси... повеќе или помалку.

Прашање до Гојдо, Фаланга, Куоре (и останати што се разбираат работат ИТ)

Имам ХП десктоп компјутер, Павиљон, Феникс, врска неам како се вика, И7 процесор со 16 гига рам и 2 тера диск и 2 гига графичка. Компјутерот е брендиран и купен вака фабрички не е склопуван. Ќе има ли голема разлика ако му ставам ССД диск? Кои се предносите/маните на овие дискови?
Предност е неверојатна брзина накомпјутерот во целост. Само во присутство на SSD и7 процесорот може квалитетно да се искористи при мултитаскинг. Кажи ми точно за што планираш да го користиш генерално компјутерот па ќе ти кажам дали е рационално да ставиш SSD, обавезно или непотребно. Дај информација за да можам да ти дадам квалитетна препорака.

Mac pro e brand masina i 100 pati podobra od sekoja pravena sklapana.

BTW na long range Mac-ot e podoverliv od bilo koja druga masina. Nekogas ti treba masina da ti zavrsi rabota i da ne pagja.
Хардверот произведен во Кина со гризнато јаболко не е ниту подобар ниту подоверлив од обично ПЦ со внимателно избрани компоненти.

E pa taka e ama ne e taka. Da ama ne. MAC koristi nesto sto raboti 100%.
Секако дека и жуто склопено ПЦ со соодветно избрани компоненти работи 100%

Sfati: Good things are not cheap and cheap things are no good !

That's what they say to steal a candy from a baby....