Медиа центар би клизал и на најмалиот и3 кој може да е и за лаптоп. И нема потреба од никаков вентилатор.
Јас не велам дека ќе нема вентилатори, туку дека ќе има- само нема да работат. Како што и треба да е во еден реален систем. А не тука да ми БРЧИ ДУР ГЛЕДАМ СЕРИЈА и да го треснам од земја.
Еднаш имам истурено вода на компјутерот, намерно за да го оладам. Зошто збеснав начисто од него. Качуваше над 80 степени. И ми кочеше ѓубрето. Ова пред 10 години, ама принципот е ист.
Мразам софтверски ѓубриња кои работат и контролираат - што и да е. Несакам да инсталирам ништо непотребно.
јас си правев колца, кои кога ќе се качи над 40 степени куќиштето ќе се упалат и слично.
Мислам еднаш кога ќе истуриш чаша вода врз процесорот додека работи, ќе ти биде јасно што е нервоза и за што зборувам. Ќе го скршев на пола.
Компјутер МОРА да може да стои на десктоп или некој Ајдл стејт, без да му работат кулери. Ако тоа не е исполнето, компјутерот не е за мене. Мислам дека е појасно сега. Системи за контрола на загравењетом кои не се софтверски, би бил правиот момент.
1. Компојутерот да не се слуша под потеретување.
2. компјтерот да нема вентилатори што вртат, во ајдл.
Тоа е потребното. Значи нека има кулер, кој се гаси комплетно. Како во сите поасални лаптопи. Не е комплицирано.