Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1178182 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3007
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #360 на: 24 Мај 2012, 17:17:58 pm »
Да,летово тоа ми е у план да земам

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #361 на: 24 Мај 2012, 17:23:52 pm »
Ако сакаш Гигабајт обрати се кај мене. Ќе ти дотераме една графичка ко за тебе.

;)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #362 на: 24 Мај 2012, 17:27:51 pm »
Гигабајт се топ.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3007
« Одговори #363 на: 24 Мај 2012, 18:01:52 pm »
Кога ќе земам ќе ти се обратам да се договориме како што ;)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #364 на: 24 Мај 2012, 18:13:33 pm »
Абе ако праам ке треба да напраам да зема напојување од адаптер а дата каблите да одат директ на усб...Ова кинезиве напраиле од 2 порти да зима струја а на една датата ама ете кабелов толку го бива нов рикнат
Имаш во сет таков кабел, ако не се лажам околу 150 денари беше....

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #365 на: 25 Мај 2012, 15:52:20 pm »
ajde kompjuterdzii, imam 2 pc 2.54ghz so 2gb ram i so 40gb hdd ide...
na edniot mu bapnav 2x hdd po 40gb ram so on board 96mb graficka i 1.7gb ram toj planiram da go sitkam a na drugiot
hdd sata 160gb 7200rpm so 2gb ram i 128 graficka i ne mi go cita hdd za da instaliram...
od vcera do denes napraiv 4 kompjuteri i glavata ne mi raboti, citav na net za update na bios, gasenje na acpi2 i apic, da se aktivira sata vo bios (ova go nemam) i da si najdam raid driveri so disketa da napravam promena so f6 i sl...
koj zna da me upati pomogne ili da go naprai(najdobra solucija castam kebapi Шмекерко ) unapred fala
ps kaj mene staiv 2 hdd WD plav i crn po 500gb dali ke ide pobrzo ako gi particioniram ili ako si ostanat za programi c a za ostalo d so 3gb ram sum pozz

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3820
« Одговори #366 на: 27 Мај 2012, 00:42:50 am »
IT Crew, ако може мала помош. Имам еден проблем со службениот компјутер, цело време замрзнува компјутерот, дури и при стоење, при уклучување... Понекогаш на стартот јавуваше Primary Disk Error, мислев дека е некој софтверски проблем, со судни маки го форматирав(оти заглавуваше 10 пати додека средив се) но маките продолжија, повторно е истото цело време замрзнува рандом дали при стоење, уклучување што и да е, сега откога ги исформатирав и двете партиции мислам дека неможам на раат да го уклучам. Помислив и да не е хард дискот, го земав од таму го донесов дома, го уклучив на домашниот компјутер му направив диск чек и ги дерфегментирав се во ред си беше. Има ли некој идеја што може да е проблемов, дали може да е до матичната или до рамот, или сепак е хард дискот, иако дома кога го пробував се ок беше. Компјутерот е Пентиум 4 2.8ГХ, 512рам, 80ГБ хард диск Макстор, ВГА Ати 9600 Про 128мб, купен е 2004 год.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #367 на: 27 Мај 2012, 00:45:47 am »
Дали грее? колку време не е чистен?

Јас би почнал од хард дискот, ако не грее...

Присутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #368 на: 27 Мај 2012, 00:49:29 am »
Хард дискот грее, и тоа убаво си грее :D, има одоздоле и кулерчиња на хардот, така ми го дадоа уште кога го купив.Го исчистив прееска баш но онака површно да не е со прашина. Инаку компјутерот багиди нечист е внатре. Ги поврзав и кулерчињата се во ред врзав. Приметив исто дека пред да замрзне како да клика компјутерот, значи клика и замрзнува, исто така кога е замрзнат цело време свети црвеното светло на куќиштето, она за хард дискот. Се мислам дали да го однесам на серивс или да продолжам мајсторче да си изигравам :D

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
« Одговори #369 на: 27 Мај 2012, 00:57:25 am »
Спасувај битни податоци од дискот додека е време и фрлај го, кај и да е ке откаже скроз, штом почнал да чука готов е.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #370 на: 27 Мај 2012, 01:09:02 am »
Не вреди да се замараш за службен компјутер. Однеси го на сервис и не се замарај. Ако ти треба сервис за компјутери во Скопје, можам да ти упатам.

Присутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #371 на: 27 Мај 2012, 02:58:34 am »
Ги преснимив податоците сите пред 2 недели, го сетив дека нема да трае долго, а и почнале некој од вработениве чудни работи да бараат по нетов со него па мислев дека попрво софтверски ќе попушти но ете. Утре тргам за Ск јас, така да ќе го пратам преку татко ми во сервис за компјутери во Велес у пон па таму нека се бафтаат со него. Само нема да бидам јас да се договорам од нив само работната рака да биде зошто делови по подобра цена ги имам. Само да не е матичната или рамот зошто не верувам дека ќе најдам такви делови, сепак 8 год е стар.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #372 на: 27 Мај 2012, 03:29:21 am »
Najverojatno e diskot, no ima sansi i napojuvanjeto da e

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #373 на: 27 Мај 2012, 04:13:43 am »
go srediv problemot so  ide to sata adapter  ;D ;D ;D posledniot go zemav i sea e reinstaliran particioniran defragmentiran i ide na prodaja...
ako imate babica, tetka, strina na koja i treba
HP compact neverojatno tivok
2.5ghz celeron so
2x hdd po 40gb i
ram od 1.7gb
i on board graficka od 96mb
so vgraden zvucnik i
cd/dvd
idealen za internet fejsbuk skajp canter i sl pisete jas da vidam kako se dvizat cenite i go stavam na prodazba  ;)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #374 на: 27 Мај 2012, 11:19:46 am »
Hmm ako ne go dades dodeka dojdam ke praime muabet, vo sekoj slucaj ima ogromna primenlivost za po tetki i strini i babicki. Uste da pisese dali e na S478 procesoror (sto veruvam) togas e dosta stara konfiguracijata.

No ako raboti bi nasol negde da go dademe.