Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1353055 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #225 на: 06 Февруари 2012, 13:26:58 pm »
Денес заприметив, дека кулерот, врти и од ко ке го исклучам PC-то. Исто и по малце светнуват тастатурата и маусот...  WHF is going on  ???

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #226 на: 06 Февруари 2012, 13:30:43 pm »
Денес заприметив, дека кулерот, врти и од ко ке го исклучам PC-то. Исто и по малце светнуват тастатурата и маусот...  WHF is going on  ???
Тоа трае неколку секунди? Две опции:

1. Можно е да ти изгаси екранот но куќиштето уште да работи некоја секунда. Тоа нормално е
2. Можно е да има проблем со некој кондензатор. Јас имав ваков проблем кога после гаснењето на машината сам се уклучуваше само без слика, работеше 3-4 секунди и повторно се гасеше сам.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #227 на: 06 Февруари 2012, 13:32:57 pm »
Еве веќе 1 минута врти. Сега ќе го побараме тој сервисеро, да видиме шо ке кажи. И плус свети црвеното сијаличе напред на куќиштето шо е.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #228 на: 06 Февруари 2012, 13:33:46 pm »
Мислам ако доволно силно се удри треба да прекинат да светат сите сијалички.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #229 на: 06 Февруари 2012, 13:35:20 pm »
Ахаа, епа има некој заеб со power management драјверите кои се гасат последни. НИшто страшно. Може да се исклучи компјутерот преку копче. А кад мало дубље размислим може да се многу други софтверски проблеми. Мислам дека е софтверски, ништо страшно.

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #230 на: 06 Февруари 2012, 14:40:52 pm »
@Deni, абееее тастата не ми е чепната од кога е купена еднаш ја имам перено со вода зашо реновиравме нешто по дома и беше цела у прашина. Не седам на комјутер по 1-2х па да речеш не ја користам носена е по LAN party, турнири и ред други работи ама за разлика од на еден другар што ја има истата мојава е ко нова на лик.

@Falanga Ми стоеше клокнато само гпуто едно време ама го вратив у нормала, па барав ладилници за мемориите на графичката за и нив да ги кренам ама нема посебно туку идат комплет со неко кулер и така си остана сток. Само при чепкање во биосот на графичката за да го тргнам лимитот на клокнување го “штелуев“ и вентилаторот како да врти па сеа некогаш му текнува и непотребно на 40* да врти 60% other than that everything is under control ;D
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #231 на: 06 Февруари 2012, 15:04:11 pm »
леле леле еј... >:( >:( Втор пат испаѓам будала во продавницата. Го носам пред 10 мин, таму работи како шо треба, и се гаси и ништо не свети  >:( Така и првиот пат, за skype, дома не чини, одам таму се си работи. Е сега ако почни пак да не гаси, ќе земам и ќе го закопам во снего. Ќе му е*ам корено...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #232 на: 06 Февруари 2012, 15:07:24 pm »
леле леле еј... >:( >:( Втор пат испаѓам будала во продавницата. Го носам пред 10 мин, таму работи како шо треба, и се гаси и ништо не свети  >:( Така и првиот пат, за skype, дома не чини, одам таму се си работи. Е сега ако почни пак да не гаси, ќе земам и ќе го закопам во снего. Ќе му е*ам корено...
Затоа пробувај 5-6 пати дома, не од прва да го носиш.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #233 на: 06 Февруари 2012, 20:52:29 pm »
ova go sklopoiv pred dve godini i super me tera
maticna MSI P45-C51

procesor intel intel Q8400

MSI ATI R4850-2D1G-OC

RAM A-DATA 2GB DDR3 1333MHz X2

HDD WD Caviar Blue 640 GB - 300 MBps - 7200 rpm + ladenje

so ovaa konfiguracija imam igrano se na full na 1920X1080 na Philips 20" ,vo plan mi e da si zemam nekoe saglam napajanje posto ova JNC 500W ne go ni racunam za napojuvanje,sum nemal problemi so nego ama sakam nesto po asalno,i planiram Ladenje na procesorot da menjavam

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #234 на: 06 Февруари 2012, 21:03:39 pm »
Супер машинче влатче. Ова ќе те служи со години уште. Мал оверклок е доволен за да ги достигнеш ерформансите на најновата I3-2100

• Сениор
« Одговори #235 на: 06 Февруари 2012, 21:20:06 pm »
pa gledam po internetov ovoj procesor go teraat i do 4Ghz,planiram da pravam ladenje i na ram memorijata i da go podobram ladenjeto na HDD-to

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #236 на: 06 Февруари 2012, 21:33:45 pm »
Не ти треба ладење за ХДД ;)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #237 на: 06 Февруари 2012, 21:43:47 pm »
pa gledam po internetov ovoj procesor go teraat i do 4Ghz,planiram da pravam ladenje i na ram memorijata i da go podobram ladenjeto na HDD-to

http://www.electronics.balticmart.eu/index.php?mact=Products%2Ccntnt01%2Cdetails%2C0&cntnt01productid=137206&hl=en_US
200 денара.

Се штрафи на самиот HDD.

Бај д веј, одлична плоча.

Место да инвестираш во ладење на РАМ земи си уште 4G/1333 со ладилник за 1000 денара.

• Сениор
« Одговори #238 на: 06 Февруари 2012, 21:52:01 pm »
bas takvo ladenje imam na HDD ama nekako bucen e,a za ladenjeto na RAM plockite ke si go pravam sama taka da neam da me kosta nisto

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #239 на: 06 Февруари 2012, 22:02:28 pm »
bas takvo ladenje imam na HDD ama nekako bucen e,a za ladenjeto na RAM plockite ke si go pravam sama taka da neam da me kosta nisto

Бучно е, две кулерчиња ко на просечна графичка ствараат бука. Баш ме занима што ладење ќе спроведеш за меморијата ;D