@Ordevski ништо страшно, тоа е резервирано за системски датотеки, да не те загрижува тоа. Битно да си имаш чиста ССД партиција да си инсталираш. Со среќа брзо бутирање со новиот диск
Не, не ме загрижува, ја немаше претходно кога ми беше и ХДД во кеди, веројатно затоа не сакал да бутира.
Веќе се инсталираат драјвери и имав неколку успешни бутирања, може да го прогласам лаптопот за направено!
D-r Ordevski
@Ordevski ништо страшно, тоа е резервирано за системски датотеки, да не те загрижува тоа. Битно да си имаш чиста ССД партиција да си инсталираш. Со среќа брзо бутирање со новиот диск
Не, не ме загрижува, ја немаше претходно кога ми беше и ХДД во кеди, веројатно затоа не сакал да бутира.
Веќе се инсталираат драјвери и имав неколку успешни бутирања, може да го прогласам лаптопот за направено!
D-r Ordevski
Слушај го ти Додо... ова е стварно заебанција иначе, пар пати сум се зезнал, иначе имам 7 дискови во персоналниот сметач и 4 од нив биле системски диск во одреден период и веќе појма немам каде ми е бутлоадерот
Го прогласувам за ненаправено ))
Откако го вратив кедито, истиот проблем. Искористив парагон партишн менаџер, избришав мали партиции и репартицирав, ако не одберам што да бутира ништо не бива.
Дали да одам со уште еден clean install или со repair tool од windows да барам чаре?
D-r Ordevski
Доста беа инсталации, види во биос намести бут ордер какошто треба и провери да не имаш активирано Секјур Бут во биос. Неможе да е фиксен бут ордерот, мора да се манува. Зборам во биос, не во бут менаџер, тој е уан тајм избор.
Снимив 2 видеа, чекам да се upload па ќе ги видите од биос и единствениот начин на бутирање. Не прави разлика дали е enabled или disabled secure boot.
И пак ќе напоменам, додека беше сам ссд, си бутираше нормално. Откако го вратив хдд во кеди пак почна да прави boot loop.
Дисковите се GPT, гледав дека може да се МВR, не знам што значи тоа, ниту пак како се прават. (Слика во прилог)
D-r Ordevski