Автор Тема: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...  (Прочитано 1240327 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Матични, SSD, HDD, RAM, тајминзи и рандом IT ствари...
« Одговори #6735 на: 29 Јануари 2015, 17:43:52 pm »
Да бе, стискаш колку можеш и му удараш клоца со пета ...

Исто јако беше шут у дупе :D
Нееее, прво е стрижи бриц па после е удри баба по гузица ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #6736 на: 29 Јануари 2015, 22:03:35 pm »
јанино јанино денес...

sorry for off topic

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #6737 на: 03 Февруари 2015, 19:44:46 pm »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6738 на: 03 Февруари 2015, 23:29:32 pm »
3 x Samsung 850 EVO 120 Gb, i5-4590, Z97P-D3, 8Gb 1600 RAM, Geforce 760 OC 2Gb vram

Фала многу, пријатно.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #6739 на: 04 Февруари 2015, 00:02:07 am »
Не е лошо, иако има простор за подобрување :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6740 на: 04 Февруари 2015, 00:09:49 am »
Каков партибрејкер си значи :)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #6741 на: 04 Февруари 2015, 00:18:40 am »
Каков партибрејкер си значи :)

Е шо партибрејкер, гледаш дека ЦПУ ти е 7,6 а РАМ ти е 7,7. Среди ги тие две работи па после, вака... шознам... недовршено ми делуе работава :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43930
  • Il Moderatore
« Одговори #6742 на: 04 Февруари 2015, 00:58:30 am »
Како да го видите Windows Experience Index во Windows 8.1:

The Windows Experience Index benchmark tool has been around since Microsoft first introduced Windows Vista. The benchmark measures your PC's performance and breaks it down into five categories: processor, memory, graphics, gaming graphics, and hard disk. Though it's not known as an especially accurate measure of PC performance, particularly when comparing scores with other systems, it can be a useful tool to identify a hardware deficiency.

Starting with Windows 8.1 , Microsoft decided to remove the graphical interface to the Windows Experience Index. The underlying benchmark utility, known as the Windows System Assessment Tool (WinSAT), is still there in Windows 8.1, however. To find your scores, you just need to type a couple of commands from the command line.

Step 1: Open a command prompt as administrator, then type "winsat prepop" and press Enter. This will run the benchmark and store the results on your PC as XML files.

Step 2: Open the Windows Powershell as administrator, then type "Get-WmiObject -Class Win32_WinSAT" and press Enter. This will analyze the results in the XML files, then present them as scores for each category.

Get WinSAT Screenshot by Ed Rhee/CNET

CPUScore is the score for the processors on the PC.
D3DScore is the score for the 3D graphics capabilities of the PC.
DiskScore is the score for the sequential read throughput on the system hard disk.
GraphicsScore is the score for the graphics capabilities of the PC.
MemoryScore is the score for the memory throughput and capacity of the PC.

That's it. If you're looking for your base score, look at the number next to WinSPRLevel, which is just the lowest score of the five categories.

(Via Ghacks)
http://www.ghacks.net/2013/12/11/display-windows-experience-index-score-windows-8/

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #6743 на: 04 Февруари 2015, 01:00:31 am »

Ѕверка од машина... но може ли да прашам зошто 3 SSD?    ???

3 x Samsung 850 EVO 120 Gb

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #6744 на: 04 Февруари 2015, 09:14:21 am »
Како да го видите Windows Experience Index во Windows 8.1:

The Windows Experience Index benchmark tool has been around since Microsoft first introduced Windows Vista. The benchmark measures your PC's performance and breaks it down into five categories: processor, memory, graphics, gaming graphics, and hard disk.

(Via Ghacks)
http://www.ghacks.net/2013/12/11/display-windows-experience-index-score-windows-8/

Само да додадам дека се разликува WEI од Win7 до Win8, така да не се споредува по тој основ. Да не речам, целиот индекс не е ништо посебно и често знае да дава чудни вредности.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #6745 на: 04 Февруари 2015, 09:15:38 am »
Људи, за некој ден би требало да ми стигне матичната за лаптопот. Пошто сакам сам да ја мењам, има нешто конкретно на што треба да се посвети посебно внимание, или онака само да пазам кое шрафче кај оди и да си сликам за време на процедурата?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #6746 на: 04 Февруари 2015, 09:17:32 am »
Сите флет кабли се со посебно внимание, каблите од Њифито со посебно внимание исто така. И да се изваи батеријата и напојувањето неколку саати претходно за да се испразнат кондензаторите.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6747 на: 04 Февруари 2015, 09:21:09 am »
@Velestrumf, речиси сум сигурен дека на интернет ќе надјдеш сервисно упатство или евентуално youtube видео за растурање на твојот лаптоп. Не е лошо да побараш нешто такво.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #6748 на: 04 Февруари 2015, 09:23:30 am »
Го имам еднаш растурено лаптопот, малтене комплетно. Ме интересираше да не има нешто поконкретно да се запази (чистења, подмачкувања и слично), пошто ќе треба да пребацувам стари компоненти на нова плоча итн итн.

Еве ова на Дени држи вода, особено за напојувањето. Оно веројатно батеријата му е испразнета, ама не е лошо комплет да ја извадам пред да почнам „операција“ :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6749 на: 04 Февруари 2015, 09:31:29 am »
Ако веќе си го отворал, ок си, веќе имаш поголема самодоверба. Сепак, земи квалитетна термална паста за да ја смениш на процесорот, чипсетот и графиката.