Автор Тема: Колку се квалитетни автомобилите купени од салон?  (Прочитано 101037 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Колку се квалитетни автомобилите купени од салон?
« Одговори #30 на: 30 Јануари 2012, 20:44:16 pm »
gOJDO

Што ли му се десило на Полото?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #31 на: 30 Јануари 2012, 20:58:27 pm »
Полото е дефект, ова на сликата? Или ова е заменско возило за некој друг фау ве, што е во дефект?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #32 на: 30 Јануари 2012, 22:20:41 pm »
па пишува бре луге ова е заменското, замена за тоа со таа регистрација

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #33 на: 30 Јануари 2012, 23:37:01 pm »
Замена за возило кое е под гаранција (значи дека е старо помалку од 2 години) и кое е во дефект кој неможат да го решат со недели во Порше Македонија.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #34 на: 31 Јануари 2012, 00:12:33 am »
Добро ова е заменско возило, а што возило е во дефект? Исто поло или гољф?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #35 на: 31 Јануари 2012, 00:28:48 am »
gOJDO

Што ли му се десило на Полото?

Било произведено во VW :D

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #36 на: 31 Јануари 2012, 00:56:21 am »
Моето мислење е дека повеќето производители (мислам дека јапонците не спаѓаат во повеќето) праќаат пониски класи на квалитет кај нас, никоја фабрика не вади 100% прва класа на квалитет тоа на сите ни е јасно, и нормално дека ако е пониска класа возилото нема да биде претопено во старо железо туку ќе пополни некои земји како нашата :) на пример зошто линеата не ја внесуваат во еу, или пак флуенсот, талиа? мое мислење е дека од тие возила ниедно не ја исполнува првата класа на квалитет, и затоа ги собираме ние... Јасно ми е дека некои возила се за одредени пазари, ама зошто баш тие што се склопуваат во турција да можат да се регистрираат кај нас, а во еу не?

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2205
« Одговори #37 на: 31 Јануари 2012, 01:11:33 am »
Јас мислам дека секоја фабрика,секој производител има тест на квалитет е сега има класа 1,2,3,4 ....но не е проблемот во производителите туку до нашите увозници и продавачи.Сигурно дека е поефтина набавната цена на возило кое е вратено 2-3 пати на производна лента,затоа пак нашето дилерче македонче ке го земе тоа возило и ќе има поголема заработивачка.И јас мислам дека возило купено од германија,франција и сл. е со подобар квалитет отколку возило купено од македонско дилерче.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #38 на: 31 Јануари 2012, 02:07:42 am »
Моето мислење е дека повеќето производители (мислам дека јапонците не спаѓаат во повеќето) праќаат пониски класи на квалитет кај нас, никоја фабрика не вади 100% прва класа на квалитет тоа на сите ни е јасно, и нормално дека ако е пониска класа возилото нема да биде претопено во старо железо туку ќе пополни некои земји како нашата :) на пример зошто линеата не ја внесуваат во еу, или пак флуенсот, талиа? мое мислење е дека од тие возила ниедно не ја исполнува првата класа на квалитет, и затоа ги собираме ние... Јасно ми е дека некои возила се за одредени пазари, ама зошто баш тие што се склопуваат во турција да можат да се регистрираат кај нас, а во еу не?
Сите горенаведени модели се возат низ Германија,така да незнам од каде таа информација дека овие модели ги нема во ЕУ...Едни од причините зошто се склопуваат во Турција се
-Поевтина работна рака,
-Пред се наменети се за Блискоисточните пазари каде многу,многу повеќе се возат/купуваат седан возилата и ред други работи....
Овие модели ионака не нудат баш многу,пошо се доста ‘евтино‘ изработени,ама за цената ‘нудат‘ многу(според производителите),посебно Линеата која е преголема мизерија
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #39 на: 31 Јануари 2012, 07:51:53 am »
Јас мислам дека секоја фабрика,секој производител има тест на квалитет е сега има класа 1,2,3,4 ....но не е проблемот во производителите туку до нашите увозници и продавачи.Сигурно дека е поефтина набавната цена на возило кое е вратено 2-3 пати на производна лента,затоа пак нашето дилерче македонче ке го земе тоа возило и ќе има поголема заработивачка.И јас мислам дека возило купено од германија,франција и сл. е со подобар квалитет отколку возило купено од македонско дилерче.

ако беше вака, производителите можеа за сите да им кажуваат дека се прва класа и да си земат повеке пари ;)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #40 на: 31 Јануари 2012, 08:09:04 am »
2001- nov citroen saxo zemen od bomak.....
top kolice kibrit, so 4-ca na otvoreno 4.2l so klima....
na redoven servis ja kreva kolata na dizalica vika "kade si ja udril koga uspea"....
jas vo ???, vratite od dole i gepegot so samo eden nezen sloj na farba i se gleda prajmerot i tipot si zaklucil ja scukal i ja prefarbuval...
barav da se zameni isfarba sanira ne moze i gotovo koj te e.e, na 22000 km sose  sarka mi se otkaci predna desna vrata pa mi ja zavarija so "popust" ....
od togas ne sakam da cujam za nova, poveke bi zel 2-3 godini stara i ke ja ubijam od vozenje otkolku odma da izgubam 20% vrednost i da mora da idam na servis da me derat na potrosen materijal....
sluzbena lada 111 posle 200km zariba...

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2205
« Одговори #41 на: 31 Јануари 2012, 11:22:14 am »

ако беше вака, производителите можеа за сите да им кажуваат дека се прва класа и да си земат повеке пари ;)

Кога одиш во продавница и го купуваш нешто и ти речат дека е топ,а откако ке го купеш гледаш дека е шкарт дали би се вратил пак во истата продавница?
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #42 на: 31 Јануари 2012, 11:39:24 am »
од се ама буквално од се што ке купиш може да се погоди нешто да се расипе, од четка за заби, машина за перење телевозор па и кола и ако нешто ти се расипе незначи дека е шкарт.
Кој продавач ке ти каже нечини тоа не купувај од кај мене, оди кај конкуренција ако најдеш таков кажи ми

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #43 на: 31 Јануари 2012, 14:16:39 pm »
Kola se kupuva nova. Dosega so lancerot ne sum imal nilkakov problem nitu so motorot nitu so karoserijata. Eden poklon imav od nasite krateri sto se pojavuvaat od vreme na vreme, begas od edna I ti se zakacuvas na drugata. Vo prvite 40.000km zakaciv nekoi 3-4 krateri od koi 2 vo sk I Edna pred kicevo (i gumata otide, si iba majkata), I posle nekolku km ipusti amortizerot. Nekoi mi vikaa deka amortizerite ne gi pokriva garancija! Nekoi distributeri ne Ni jak priznavaat garancijata, gi ima I takvi jbg. Blagodatenije na deckite od MakAutoStar ja zavrsija rabotata za 10 dena so dve novi predni amortizeri. Znaci garancijata vazi, no ne sekade I kaj sekogo, zato vi go preporacuvam MakAutoStar, kupetesi od tamu za sa bidete srekni.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #44 на: 31 Јануари 2012, 14:18:36 pm »
garancijata vazi samo so prijateli.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need