Автор Тема: Иселеничка виза  (Прочитано 73539 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34147
  • Таков е животот... јебига
Одг: Иселеничка виза
« Одговори #255 на: 11 Февруари 2016, 09:21:02 am »
У шивачка индустрија 14.000?
Добро бе, нема некој да го млатне со тап предмет овој по глава? Не силно, онака да се запраша какви глупости треска?

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9102
« Одговори #256 на: 11 Февруари 2016, 10:01:15 am »
тоа е бруто за да изгледа повеке, дрексел не е шивачка ама ако исто ти се фака

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #257 на: 11 Февруари 2016, 10:26:37 am »
На времето за 4000 работеа ..

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #258 на: 11 Февруари 2016, 10:52:34 am »

На времето струја плаќаа моите 1500 ден, сега 7000 ден за истиот сервис.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #259 на: 11 Февруари 2016, 11:02:48 am »
Јасно јасно, исто и невработеност тогаш беше преку 40%, продадоа телеком и евн и се опростија од власта бар до 22 век :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #260 на: 11 Февруари 2016, 15:28:14 pm »
У шивачка индустрија 14.000?
Добро бе, нема некој да го млатне со тап предмет овој по глава? Не силно, онака да се запраша какви глупости треска?
Тука ретко се плаќа за шивачка 14,000. од 8000 до макс 12,000 и борба водат како да не пуштат к-15. Оваа година по 3000 денари К-15 му пуштија.

тоа е бруто за да изгледа повеке, дрексел не е шивачка ама ако исто ти се фака
Зависи каде си во Дрекслер, ретко е подобро од конфекција. Познавам жени со цели раце до рамена со модринки од жиците. Трчаат секоја сабота за + пари и за 13-та плата да фатат кворум но пред да исполнат услов за 13-та плата, не ги викаат Сабота на работа и фак ју. Е сга има и добри места, бремените мислам дека работат седејќи. Земаат доста луѓе поголеми плати од конфекција. Кој како ќе се снајде.

Скоро секаде е шајзе.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5073
  • The Spartan General
« Одговори #261 на: 11 Февруари 2016, 15:32:04 pm »

Не е на времето, туку сега е толку. Прошетај се по Виничко по конфекциите. Некои немаат земено плата по 2-3 месеци.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #262 на: 31 Март 2016, 23:53:03 pm »
да... сведок сум, дека низ виница, има такви за 4.000 што работат... и да не верувате ама во тетовскиот крај има такви кои во истата индустрија работат за 5-6.000 по 12 саати на ден...

инаку, поентата на овој пост што сакав да го пишам е ЕДНО МОЕ РАЗОЧАРУВАЊЕ што денес го доживеав...

имено, овие 2-3 дена ги спремам договорите и фактурите за тековни одржувања на системи, кои редовно ги правам секоја година низ 4-ти месец.

запањен сум дека од целата бројка на клиенти што ја имам, дури 17 семејства (мои клиенти, на кои сум им местел некаков систем дали само за греење или и солари) се исслиле во последниве 2-3 месеци ВО СТРАНСТВО.. значи не мигрирале во скопје, туку чарето надвор си го бараат...  17 семејства ја напуштиле државата засекогаш. 2-ца од нив се од радовиш.. лани парно им турав, едниот од нив и куќа изгради ганц нова, годинава више ги нема...  значи, ете, тие 2 семејства, (како и повеќето кои се одлчуваат да инвестираат во парно и квалитетни солари) имаат колку толку, подобри примања, што значи финансиите не им се баш нај големиот проблем...

поентата ми е дека, парите не им се пресудни, а сепак се одлучиле патот да си го фатат надвор... некои од нив ги добив на меил, некои телефоните ги оставиле по комшии-пријатели-роднини.. еден меил што го прочитав, некако како потресен сум, кога го почна ЦРНА СЕ ЧУМА ЗАДАДЕ, ТАМ ДОЛУ МАКЕДОНИЈА... и почна да плаче како му е криво, и жал и се тоа, ама му дошол животот до точка на неподносливост.. баш тој имаше релативно добро развиен бизнис, со неколку сегменти за сервис на автомобилизмот, плус стовариште за градежни материјали...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14381
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #263 на: 31 Март 2016, 23:57:20 pm »
I vo minatoto imalo mnogu migracii od ovie prostori potocno i vo odlicniot socijalizam.Pred da me obesite za.socijalizmot nitu go branam nitu go napagjam ednostavno sekogas insekade ima lugje na koi im e tesko.
E sea kaj nas so e totalna kalakurnica toa e.drug muabet.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #264 на: 01 Април 2016, 00:19:55 am »
да... сведок сум, дека низ виница, има такви за 4.000 што работат... и да не верувате ама во тетовскиот крај има такви кои во истата индустрија работат за 5-6.000 по 12 саати на ден...

инаку, поентата на овој пост што сакав да го пишам е ЕДНО МОЕ РАЗОЧАРУВАЊЕ што денес го доживеав...

имено, овие 2-3 дена ги спремам договорите и фактурите за тековни одржувања на системи, кои редовно ги правам секоја година низ 4-ти месец.

запањен сум дека од целата бројка на клиенти што ја имам, дури 17 семејства (мои клиенти, на кои сум им местел некаков систем дали само за греење или и солари) се исслиле во последниве 2-3 месеци ВО СТРАНСТВО.. значи не мигрирале во скопје, туку чарето надвор си го бараат...  17 семејства ја напуштиле државата засекогаш. 2-ца од нив се од радовиш.. лани парно им турав, едниот од нив и куќа изгради ганц нова, годинава више ги нема...  значи, ете, тие 2 семејства, (како и повеќето кои се одлчуваат да инвестираат во парно и квалитетни солари) имаат колку толку, подобри примања, што значи финансиите не им се баш нај големиот проблем...

поентата ми е дека, парите не им се пресудни, а сепак се одлучиле патот да си го фатат надвор... некои од нив ги добив на меил, некои телефоните ги оставиле по комшии-пријатели-роднини.. еден меил што го прочитав, некако како потресен сум, кога го почна ЦРНА СЕ ЧУМА ЗАДАДЕ, ТАМ ДОЛУ МАКЕДОНИЈА... и почна да плаче како му е криво, и жал и се тоа, ама му дошол животот до точка на неподносливост.. баш тој имаше релативно добро развиен бизнис, со неколку сегменти за сервис на автомобилизмот, плус стовариште за градежни материјали...

Нема врска, тоа се љубовни проблеми. Ти која телевизија ја гледаш?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #265 на: 01 Април 2016, 00:22:18 am »
таа што ти ја гледаш, сигурно не... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #266 на: 01 Април 2016, 00:38:46 am »
Штета. Јас во последно време гледам само убави мачиња.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #267 на: 01 Април 2016, 00:40:55 am »

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #268 на: 01 Април 2016, 00:46:56 am »
Логика за испод 4 степени.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #269 на: 01 Април 2016, 02:09:22 am »

супер.. ти само гледај ги, дур друг ги... знаеш добро што... :) и не гледај сител жити се... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk