Мхм, ај во петок ваљда ке дојдеш на роденден и ако можеме ке ми подобјасниш на кратко, ако не некој др ден на пиво и слично би сакал да ми подобјасниш малце 
Аплицирав ја за у УСА зелена карта, убеден сум дека ке добијам 
Инаку читав во весник минатата недела дека од МК се пријавиле околу 12.000 за зелена карта лотаријава, што било 5.000 помалце од лани
И делот што ми е малце смешен и нејасен е дека предност ке имале тие што веќе еднаш биле во USA и што би можеле да се снајдат. Како тоа предност на лотарија стварно неможам да си разјаснам :S наштиве медиуми се толку неинформирани тоа е едно чудо, уствари глупи ко кур се бе.
дека до бога милога се неинформирани да... онака од ракав да претпоставам дека, оние што некогаш и некако биле во уса, по било кој основ, ке имаат предност во лотаријата поради adaptability кое е се почесто присутен термин во сите апликации што се отценува во оверал оценката и бодовите...
од друга страна.. нели лотарија беше? ако е лотарија, тогаш како тоа предност ке имам? уште еден доказ за таа лотарија од уса, колку уствари не е лотарија..
п.с. 10 години аплицирам и јас редовно... и секоја година сум уверен дека ке добијам... болното е што само 10-тина добиваат од мк на годишно ниво а ни половина не заминуваат, т.е. не го финишираат до крај процесот... и тоа сака пари бе брат.. пари што ги нема народот... ај ке прајме муабет...