Автор Тема: Иселеничка виза  (Прочитано 76825 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Иселеничка виза
« Одговори #135 на: 11 Ноември 2014, 22:47:09 pm »
ее убаво ме потсетивте.

Онак, дали знаеш си слушнал што е таа работа од 1ви Јануари ке се аплицирало за работна виза во Канада. Имало некоја страна со слободни работни места аплицираш и се земало као работна виза на незнам колку време. Подржано ко што разбрав од владата на канада ваљда или незнам што. Иам нешто слушнато, од две три места ама рекла-казала..Има нешто такво?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #136 на: 11 Ноември 2014, 22:50:00 pm »
да, има... и информиран сум убаво. проблемот е што целата апликација е потполно иста како со апликација за зелена карта. само аелцот е намален од 6,5 на 5,5 оверал оценка, но не под 5 од било кој од 4-те испити...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #137 на: 11 Ноември 2014, 23:04:28 pm »
Мхм, ај во петок ваљда ке дојдеш на роденден и ако можеме ке ми подобјасниш на кратко, ако не некој др ден на пиво и слично би сакал да ми подобјасниш малце :)

Аплицирав ја за у УСА зелена карта, убеден сум дека ке добијам :)

Инаку читав во весник минатата недела дека од МК се пријавиле околу 12.000 за зелена карта лотаријава, што било 5.000 помалце од лани :D И делот што ми е малце смешен и нејасен е дека предност ке имале тие што веќе еднаш биле во USA и што би можеле да се снајдат. Како тоа предност на лотарија стварно неможам да си разјаснам :S наштиве медиуми се толку неинформирани тоа е едно чудо, уствари глупи ко кур се бе.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #138 на: 12 Ноември 2014, 00:03:41 am »
Мхм, ај во петок ваљда ке дојдеш на роденден и ако можеме ке ми подобјасниш на кратко, ако не некој др ден на пиво и слично би сакал да ми подобјасниш малце :)

Аплицирав ја за у УСА зелена карта, убеден сум дека ке добијам :)

Инаку читав во весник минатата недела дека од МК се пријавиле околу 12.000 за зелена карта лотаријава, што било 5.000 помалце од лани :D И делот што ми е малце смешен и нејасен е дека предност ке имале тие што веќе еднаш биле во USA и што би можеле да се снајдат. Како тоа предност на лотарија стварно неможам да си разјаснам :S наштиве медиуми се толку неинформирани тоа е едно чудо, уствари глупи ко кур се бе.

дека до бога милога се неинформирани да... онака од ракав да претпоставам дека, оние што некогаш и некако биле во уса, по било кој основ, ке имаат предност во лотаријата поради adaptability кое е се почесто присутен термин во сите апликации што се отценува во оверал оценката и бодовите...

од друга страна.. нели лотарија беше? ако е лотарија, тогаш како тоа предност ке имам? уште еден доказ за таа лотарија од уса, колку уствари не е лотарија..

п.с. 10 години аплицирам и јас редовно... и секоја година сум уверен дека ке добијам... болното е што само 10-тина добиваат од мк на годишно ниво а ни половина не заминуваат, т.е. не го финишираат до крај процесот... и тоа сака пари бе брат.. пари што ги нема народот... ај ке прајме муабет...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #139 на: 12 Ноември 2014, 00:05:27 am »
Минатата година двајца мои блиски другари добија, едниот ништо другиот е веќе во УСА на велико :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #140 на: 12 Ноември 2014, 00:08:05 am »
тоа е тоа што го кажав...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #141 на: 12 Ноември 2014, 00:10:38 am »
A treba li da prikazes nekoe dolarce na smetka, mislam deka porano bese (zborea) deka treba da imas barem 10k $.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #142 на: 12 Ноември 2014, 00:39:40 am »
треба... според локација е сега тоа... и се движи помеѓу 2500 и 4000 канадски долари по особа... тоа за зелена карта, за работна виза е упола...

можеш да посочиш и евра, само битно е да имаш доволно да ја андмине минималната линија на лимитот.. повторувам ПО ЧОВЕК...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #143 на: 12 Ноември 2014, 13:40:53 pm »
од Македонија добиваат многу повеке од 10тина души и да лотарија е бидејки, 2ца што ги знам што добија лани, ниту биле некогаш во УСА ниту па работат некои професии стручни и многу барани, (учителка по германски и референт на шалтер во стопанска)

а дека неодат после тоа е јебига, барем на нивно место да додадат дел од неизбраните ок ке беше

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 240
« Одговори #144 на: 13 Ноември 2014, 15:39:18 pm »
да, има... и информиран сум убаво. проблемот е што целата апликација е потполно иста како со апликација за зелена карта. само аелцот е намален од 6,5 на 5,5 оверал оценка, но не под 5 од било кој од 4-те испити...
и јас да се приклучам со прашања за канада :) Колку е данокот на annual salary? и дали со вработување на женски особи има клаузули во договорт кои го ограничуваат правото на забременување и се што повлекува тоа понатаму?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #145 на: 13 Ноември 2014, 16:18:57 pm »
ova tie mnogu strucno prasanje, prvo neka ti dadat viza pa posle ke se sekirash :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #146 на: 14 Ноември 2014, 01:27:12 am »
и јас да се приклучам со прашања за канада :) Колку е данокот на annual salary? и дали со вработување на женски особи има клаузули во договорт кои го ограничуваат правото на забременување и се што повлекува тоа понатаму?

друже.. темава е исселеничка виза, а не тазе доселенички правила...

инаку ек ти одговорам... тоа со договори за жени да не забременат е политка на фирмата. ако сака ке го тури ако не нема да го тури во раб. договор. нивно лично право е тоа (на менаџментот), а кај нас видиш, такви договори се забранети... но по логика се сосема легални.. пред да стапиш во работен однос, имаш опис на работна позиција, опис на работни задолженија, висина на плата, обврски, права, и ограничувања... е тоа спаѓа под ограничувањата... ако не ти се свиѓа, не потпиуваш и си бараш друга работа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #147 на: 14 Ноември 2014, 01:32:00 am »
од Македонија добиваат многу повеке од 10тина души и да лотарија е бидејки, 2ца што ги знам што добија лани, ниту биле некогаш во УСА ниту па работат некои професии стручни и многу барани, (учителка по германски и референт на шалтер во стопанска)

а дека неодат после тоа е јебига, барем на нивно место да додадат дел од неизбраните ок ке беше

откако ке те извлечат те проверуваат друже, пред да те известат. значчи ако оваа година треба да има 50.000 зелени карти гратис, де факто од нив пола се несоодветни т.е. не ги исполнуваат правилата... порано кога ке го извлечат некого, му бараа еден куп папири и ако ги доставиш сите и ако се ок, тогаш те препраќаат во амбасада и таму ја добиваш визата ЗА ПРИСТАП до сад, а после на аеродромските шалтери кај полицијата ја добиваш зелената карта...

сега не ти бараат папири... те проверуваат одма, пред да те известат дека си избран... ако не си соодветен, не те ни известуваат... другото е исто... а тоа што твоите пријатлеи добиле.. и јас знам за луѓе што добиле а никад не биле во сад.. ова им е некоа ново тајно правило, во низата со тајни правила...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #148 на: 25 Септември 2015, 14:03:34 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #149 на: 25 Септември 2015, 14:11:39 pm »
ништо чудно