Автор Тема: Иселеничка виза  (Прочитано 76581 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Иселеничка виза
« Одговори #45 на: 29 Декември 2013, 17:49:02 pm »
Опаааа јако. Море како би ја спраштил некаде во Канада во Манитоба.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #46 на: 29 Декември 2013, 19:53:56 pm »
да прашам сигурно има некој од овде што е или Канада или Америка..пример ако најдам некој што посредува за заминување во Канада и се биде океј заминам за Канада дали послем е лесно од Канада да се отиде во Америка или не оти во Америка имам работа и слично тоа ама еве викат дека никој неможел да ти среди за во Америка па сакам да пробам преку Канада и слично не е битна визата може да е и туристичка и послем ке се остане на црно и полека полека се ке се поднесат сите документи и ке се добие здравје за 5 год.државјанство американско или па сигурно овде има постари од мене личности јас сум 23 год..нека ми каже некој какви документи се потребни за американска виза било каква освен г.писмо секако нема кој да ми испрате..поздрав помагајте
Druze ako si od Skopje pomini karsi Americka Ambasada ima  kafic,na agolot od ulicata pobaraj go Emin on ke ti objasni kakva e procedurata za vizi.Inaku moj drugar aplicirase za turisticka viza sakase nova godina vo Cikago da slavi go odbija i mu otidoa  okolu 13 000 den.

Отсутен dano234

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #47 на: 15 Април 2014, 14:28:02 pm »
здраво пријатели нов сум на форумов и гледам има доста добри информации за иселување мене поточно ме интересира за КАНАДА за иселување или за добивање на работна дозвола..е сеа дали некој ќе сака да ми објасне убаво што како може да добиам иселеничка виза или работна дозвола..имам средно електро завршено со 1 години работно искуство во тоа,и 3 год.и 7 месеци во градежништвото али како обичен работник имам 23 год..или па нека ми каже некој што осредува за добивање на виза за во Канада за да си платам али да не е туристичка.. а за нормално да добиам објаснете ми се што како треба да имам,од пари на сметка,школо,англиски и слишни работи фала поздрав

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #48 на: 16 Април 2014, 01:01:35 am »
ако си вољен да си платиш на човек што средува документи да т ипишам бројче во пп... во таа ситуација, не барај некој да ти објаснува, пошто човекот ке ти објасни што и како... ти само стокми си пари за се што ке ти каже... човеков има исселено бајаги македонци баш во канада...

значи ако сакаш пиши пп, утре ке го добиеш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен dano234

• Почетник
  • *
« Одговори #49 на: 16 Април 2014, 01:18:43 am »
секако дека сум спремен за се да направам за да заминам за Канада..!! али да е сигурно не да е да земе парите и ништо

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #50 на: 16 Април 2014, 12:47:30 pm »
никој неможе да ти гарантира дека 100% ке земеш виза.. такво нешто не постои... кој ке ти рече дека гарантирано идеш и добиваш виза те лаже...  има само 2 опции:

-гарантирано добро спремен со документи и шанса да добиеш виза
-неспремен со документи без шанса за виза....

третата, високо посакуваната опција: 100% гаранција, не постои...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен dano234

• Почетник
  • *
« Одговори #51 на: 16 Април 2014, 13:22:28 pm »
аха фала фала..!!

Отсутен macedonmk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
« Одговори #52 на: 05 Мај 2014, 16:12:35 pm »
onak, ти пуштив лп за контакт со човекот за визи за Канада па ако имаш време...врати :) ...некој некое друго искуство со посредувачи или можности за Канада, Аус. ???  Го следи некој новиот програм за Канада за државата Нова Скотиа ??? еве мало инфо...без job offer може да се добие виза, со минимално познавање Англиски... се мислиме фамилијарно од пред 1-2 месеци дали да аплицираме, нооо...времето не спречува баш за Нова Скотиа , инаку има работа колку сакаш, ок плата, услови добро итн...ама нон стоп дува ветер, зимо трае 6-7 месеци (не е под -10) но сепак е тмурно ...Halifax главниот град е 350.000 жители, универзитетски град, на кого не му смета ветрот и облаците, нека оди ок е местот.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20798
« Одговори #53 на: 05 Мај 2014, 16:19:26 pm »
За Австралија: http://amo.com.mk/, Дејан.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #54 на: 05 Мај 2014, 16:55:51 pm »
Јас бев преку Билјана Ѕалева
Исто официјален агент од австралиска влада

https://www.facebook.com/pages/AUS-Immigration/119810454697794?fref=ts

Кој е луд нека бега ;D ;D ;D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #55 на: 05 Мај 2014, 17:00:05 pm »
А визиве се иселечничи- да се иселиш засекогаш, или се периодично-работни, пример 3-4 месеца за работа ? Првово ми е некако нелогично, никој нема да те пречека со раширени раце :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20798
« Одговори #56 на: 05 Мај 2014, 17:08:35 pm »
За Австралија е иселеничка, не е за неколку месеци. Добиваш статус "permanent residence", што те прави постојан граѓанин на Австралија, но не ти дава државјанство. За тоа, треба неколку години да живееш и работиш таму, па да можеш да аплицираш.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен macedonmk

• Почетник
  • *
« Одговори #57 на: 05 Мај 2014, 22:40:02 pm »
Јас бев преку Билјана Ѕалева
Исто официјален агент од австралиска влада

https://www.facebook.com/pages/AUS-Immigration/119810454697794?fref=ts

Кој е луд нека бега ;D ;D ;D
Зошто кој е луд нека бега ?? ...не е добро во Австралија ? во тој контекст или ??....
немој да ме разочаруваш, во почетна фаза сме фамилијарно да се одселиме во Австралија или Канада, цела година собираме инфо, спремаме јазик 2год за иелтс итн итн...и сега луд :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #58 на: 05 Мај 2014, 23:47:04 pm »
Сака да каже, ќе полудиш док стигнеш таму.

Отсутен macedonmk

• Почетник
  • *
« Одговори #59 на: 06 Мај 2014, 00:40:16 am »
Веќе полудуваме овде, бар да полудуваме за подобро :)