Автор Тема: Од која европска земја се најзачувани автомобилите?  (Прочитано 12719 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
го пишуваат ко кујзнае што да е

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
Pri zaklucuvanje so dalecinsko ako ima imobilajzer kolata nema da zapali.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
Имобилајзер ти е прекинувач на протокот на бензинската пумпа, односно кога нема да го користиш оригиналниот кодиран куч пумпата не врти па и да проба да ја запали на кабли, крадецот може да добие контакт ама не и да ја запали колата пошо неможе никако да убризга бензин во моторот. Кога еднаш ќе се закочи оваа пумпа таа мора да се промени пошо има нешто налик на осигурач внатре и кога ќе пробаат да ја проработат без кодиран клуч тој осигурач ја заглавува и толку од таа пумпа ама битно колата нема да ти ја украдат :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
а шо прајме ако има плин ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Мора на бензин да запали прво.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
Изгледа се е до човекот и до начинот на кој се одржава возилото,па ако сака и на марс нека живее.

До пред неколку дена имав лошо мислење за возилата од Словенија,додека не  видов возило од прв сопственик од Словенија.Значи прво што сакав да видам дали има корозија и одма ја кренаа на дизалица зошто се погодивме во тој момент во сервис и колата немаше ни К од корозија а имаше поминато 153000км.

Колата не беше за продавање туку службено беше дојден со нејзе,абе што да ви кажам толку сочувано возило со таа км. кај нас не сум сретнал.

Близок ми е човекот и му викам абе кај вас колите мислев се скапаници се ама изгледа грешам.

Неговиот одговор беше дека тие возила што ги увезуваме кај нас се скапаници зошто нашиве увозници го собираат најголемото ѓубре за најевтини пари.

Ми вика дојди да видиш да прошетаме,не по плацеви туку кај луѓе што си ги продаваат своите возила,да видиш како словенец знае да чува кола ама треба да ја платиш.
Епа јебига се што е добро треба да се плати.

Верувам дека е ова е случај и во другите европски земји,иако сум немал искусто.

Наравоучение е дека пред да се одлучиш на таков чекор најдобро е да имаш познат човек во државата од каде што мислиш да купуваш,кој ќе може да те посочи и да ти помогне при изборот.

eeee jas celo vreme koa solam pamet kolku pari tolku muzika i vo dojcland bre nema passat delfin 99god. so 130000km. za 2900 eura...prekupcive nasi najgolemo gjubre donesoa..
kade i da ides nagore da zemes vozilo od prv gazda e super zacuvano normalno ima isklucoci ali germance.svicarac.italijan neti se zamara da vrakja kilometraza i takvi stvari..si odrzava vozilo vo ovlasten servis.orginal delovi koj se so visok kvalitet i zatoa kolite se stegnati..
e posle toa nie koa keja zeeme ides da menjas prednica i ti nudat peskareni delovi so nabiena guma koja ke drzi samo 3 meseci.jabucica samo smeneta gumickata i malce staveno mast..kovana lamela smeneto samo mesoto a zelezoto ispeskareno.plocki samo promeneto grafitot i drugi majmunlaci..nikade vo eu koga ides vo salon i vikas koja vie najevtina varijanta neti dava kola skroz gola nego mora da ima 2 airbag.servo.abs toa e po zakon a ovde kaj nas ti vika ima priprema za radio a toa e dzekot za antena drugo plakjas sve

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 519
Имам слушано дека во Италија колите најмалце се чуваат. Додека во Белгија, Германија, Австрија а посебно во Швајцарија се доста повеќе чувани. Швајцарија мислам и дека има најстроги норми околу технички преглед.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
а шо прајме ако има плин ;D

Тогаш ставаш иконче на шал табла и се крстиш на излагање за да не ти ја украдат ;D хахахаха

@Auto не многу збори да не ти го направам тоа калосот кабрио, од Италија биле најлоши БЛА БЛА само да се зборело нешто контра ахххх :P

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 519

Добро де, кажав општо. Твојата се погоди супер сочувана. Не викам дека таму нема ниедна сочувана.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **

Добро де, кажав општо. Твојата се погоди супер сочувана. Не викам дека таму нема ниедна сочувана.

Добро е се извади ќе ти се прости :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Од која европска земја се најзачувани автомобилит
« Одговори #40 на: 19 Април 2013, 18:59:21 pm »
Kolite sto se prodavaat kaj nas i vi germanija na primer ne se isti!

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
Imobilajzerot ti go prepoznava kodot od klucot i pali, ako ne go prepoznava klucot, se ke naucis za imobilajzer, ili nedaj boze go izgubis klucot.

Отсутен LaLi

• Почетник
  • *
  • Пораки: 13
Одг: Од која европска земја се најзачувани автомобилите?
« Одговори #42 на: 05 Септември 2013, 20:11:49 pm »
jas sum kupil kola od germanija i tamu ima razni gadovi a ima i socuvani koli , najdobro sto moze da se najde e od privatno lice da se kupi
sega bev vo svajcarija i si kupiv polovno bmw 118d , sum gledal po placevi po privatnjaci znaci kolive se fenomenalni cuvani odrzuvani vo ovlasteni servisi i mnogu socuvani kako nadvor taka i vnatre

mojava kola imase teknicki znaci ne trebase da praam , a eden drugar sto morase da pravi znaci proveruva svee izduvni gasovi gumi kocnici , do guma na brisaci i rabota na brisaci ako eden ne raboti kako sto treba nazad znaci ako ima validen teknicki od svajcarija nema da zgresite ako si kupite

i spored mene mnogu golema e razlikata germanska i drugi so svajcarskive koli i na kraj pak ke ti se isplati da dades 5% povise carina zosto ch nema EUr1

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #43 на: 12 Септември 2013, 17:26:24 pm »
Dobra znaci saglam kola  u Germanija  nemozes da najdes za evtini pari .
A site ko sto zborat u Bg najskart koli se ali nee tocno po mene mislam.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #44 на: 12 Септември 2013, 17:33:16 pm »
А бугарите од кај ги носат?

Или од Италија или од Германија, а штом таму нема саглам кола за евтини пари, како може да има во Бугарија ?