Автор Тема: Совет за кола / 3-4000 евра / Astra Classic II или нешто друго...  (Прочитано 10176 пати)

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 496
Здраво.

Јас сум Гоце, сакам да купам кола па да побарам совет од вас.

Фрлив мерак на бензинец Opel Astra 1.6 со 5 врати, од ~ 1999/2000 година и би требало да биде околу 3.500 евра.

Астрата би се возела во просек од 6.000 до 8.000 км годишно, од кои над 80% би се возеле на отворен пат.

Што мислите за изборот?
Дајте некој предлог вие.

Поздрав до сите.
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Совет за кола / 3-4000 евра / Astra Classic II или нешто друго...
« Одговори #1 на: 17 Февруари 2011, 22:52:24 pm »
Здраво.

Фрлив мерак на бензинец Opel Astra 1.6 со 5 врати, од ~ 1999/2000 година и би требало да биде околу 3.500 евра.

Астрата би се возела во просек од 6.000 до 8.000 км годишно, од кои над 80% би се возеле на отворен пат.

Што мислите за изборот?
Дајте некој предлог вие.

Поздрав до сите.

Со оглед на километражата и начинот на возење мислам дека количево баш би ти одговарало, под услов да е добро сочувано, нормално!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2 на: 17 Февруари 2011, 23:34:16 pm »
Гледај само да не е удрена или многу оштетена одоздола. За моторот не бери гајле. Смрт нема тој мотор.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #3 на: 17 Февруари 2011, 23:54:56 pm »
од мене предлог да разгледаш и хонда сивик од истото годиште, малце се поскапи од астрата ама добри коли се, не дека астрата не чини туку колку да имаш нешто за размислување :). Иначе и јас сум во слична дилема како тебе. Прво бев сигурен за сивик, па почнав да добивам желба за фиат стило, после ме фати мерак на пежо 306. Буџетот ми е сличен на твојот, ама сепак мислам дека за тие пари може да се земе солидно количе.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #4 на: 18 Февруари 2011, 07:48:28 am »
од мене предлог да разгледаш и хонда сивик од истото годиште, малце се поскапи од астрата ама добри коли се, не дека астрата не чини туку колку да имаш нешто за размислување :). Иначе и јас сум во слична дилема како тебе. Прво бев сигурен за сивик, па почнав да добивам желба за фиат стило, после ме фати мерак на пежо 306. Буџетот ми е сличен на твојот, ама сепак мислам дека за тие пари може да се земе солидно количе.

Oд овие што ги наброи јас би избрал Fiat Stilo!

Отсутен audiofil

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 83
« Одговори #5 на: 18 Февруари 2011, 08:07:14 am »
Najprvo razmisluvaj koj ke ti ja odrzuva kolata sto ke ja kupis za redoven servis kako i cenite za rezervnite delovi za nea.Od mene mozam da ti preporacam sto i da kupis begaj od ovlasteni servisi za odrzuvanje.

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #6 на: 18 Февруари 2011, 21:02:28 pm »

Djidji, а дали си возел фиат стило или само му даваш препорака онака одоко? Јас сакав да купам стило пред да ја замема астрата. Пробав 2 дизели и можам да кажам дека астрата има далеку поудобна вожња и потивок мотор. А што се однесува до моделот јас би избрал 1.4/16V. Сепак е поекономичен мотор....
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #7 на: 18 Февруари 2011, 21:08:15 pm »
Здраво.

Што мислите за изборот?
Дајте некој предлог вие.

Поздрав до сите.

Ако си од Скопје и ако купуваш астра пред да ја купиш носи ја на "рентген" кај marsher... па после преговарај за цената. Астрата ти е добар избор. Комфорна, фамилијарна и удобна за вожња... Размисли за Астра 1.4/16V. Погледај карактеристики на www.autoevolution.com. Таму ќе најдиш се шо те интересира и за останатите модели на возила.
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #8 на: 18 Февруари 2011, 22:47:10 pm »
а не е малку напунпана ценава ? за помалку пари имаш http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=27058&type=&new=&file=uxYFy7VMG7ObgS155d6dig==&q=mBoFQF96u/QcJFZhwTLyVFgP/sYqDiXhVUnoNCJAKnshFMmrMzl0eNkn4vbt5nnC301uBla6v%20piFNd3DzB%20HQ==  кој е покавалитетен внатрешниот ентериер а да не зборам за моторот па ти види   :)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #9 на: 19 Февруари 2011, 02:38:54 am »

Djidji, а дали си возел фиат стило или само му даваш препорака онака одоко? Јас сакав да купам стило пред да ја замема астрата. Пробав 2 дизели и можам да кажам дека астрата има далеку поудобна вожња и потивок мотор. А што се однесува до моделот јас би избрал 1.4/16V. Сепак е поекономичен мотор....

Zborev za benzinci! Inaku vozev Stilo i metak bese ... ;)

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #10 на: 19 Февруари 2011, 07:57:29 am »
Па како и да е и двата модели за 1.6 (1.9) мотор трошат скоро исто независно бензин или дизел. Астрата 1.4/16V е за ~20% поекономична. Останува секој сам да си одлучи спрема цената на одржување т.е. цената на резсервнитеделови. Сепак се збора за старо возило, а тоа е мачка во вреќа нели djidi :) ? -Не прашувај гаталец, прашај паталец !

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #11 на: 19 Февруари 2011, 10:24:02 am »
Здраво.

Што мислите за изборот?
Дајте некој предлог вие.

Поздрав до сите.
ако сакас опел јас би идел на опел вектра 2.0 дти или голф 4 1.9тди  а за  1.6 8в моторот врви 1 милијон километри само не е поекономичен од дизел  имав и на вецтра б и на астра ф таков мотор и супер е 
ако веке си одлучен за опел немој да земаш 1.4 16в ,1.2 16в и 1.6 16 вентили ем трошат уље ем на 300 илјади се за ремонт скоро сите .како што реков опел само 1.6 8в и 1.8 16в ништо друго  ако ме слушаш мене
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #12 на: 19 Февруари 2011, 13:34:46 pm »
Па како и да е и двата модели за 1.6 (1.9) мотор трошат скоро исто независно бензин или дизел. Астрата 1.4/16V е за ~20% поекономична. Останува секој сам да си одлучи спрема цената на одржување т.е. цената на резсервнитеделови. Сепак се збора за старо возило, а тоа е мачка во вреќа нели djidi :) ? -Не прашувај гаталец, прашај паталец !

Хахаха а бе изгледа пак не сме се разбрале :) Јас на R2D2 му препорачав да си ја земе Астрата (ако е добро сочувана-значи marsher да ја ѕирне), а на Dean од приложените коли му препорачав да си го избере Stilo :D

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #13 на: 19 Февруари 2011, 22:44:53 pm »
Абе јас зборав за овој што сака да купува астра мислев и нему му предлагаш стило :) Ќути не сме ја утнале многу :)
A на Гоце му препорачам за опел да побара мислeње од marsher и шо тој ќе ти педложи тоа земај и не му ја мисли :)
« Последно менување: 19 Февруари 2011, 22:49:24 pm proff »

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #14 на: 20 Февруари 2011, 17:03:03 pm »
Абе јас зборав за овој што сака да купува астра мислев и нему му предлагаш стило :) Ќути не сме ја утнале многу :)
A на Гоце му препорачам за опел да побара мислeње од marsher и шо тој ќе ти педложи тоа земај и не му ја мисли :)

Хахаха професоре, ние сме ти како две тела една душа ;D