Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 519293 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #2010 на: 28 Април 2017, 15:01:22 pm »
Клабери порачав нешто преку ebay, платив со картичка како и порано што сум правел...арно ама сега ми стои таму payment pending ...зошто ? Немам време да одам да видам дали ми повлекоја пари од сметката...незнам сега на што сум, платив, не платив,  упм ? А не е мала сума на пари за да не му ја мислам
Па веројатно ако си платил преку картица а не директ преку пејпал, треба некое време за парите да стигнат, обично 2 работни дена, само рачунај 1ви Мај не се работи никаде во Европа и кај нас така да банките тешко да префлат пари.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7824
  • French diamond
« Одговори #2011 на: 28 Април 2017, 16:22:29 pm »
@vlatko.klp Да директно преку картица платив, ама имам плаќано и порано вака и не сум го имал овај проблем до сега, тогаш беа ситни порачки по 2-5$...а оваа е 70 евра и затоа сега ми е мисла  :(

Го контактирав продавачот, тој вели нема стигнато уплата кај него.

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #2012 на: 28 Април 2017, 16:51:12 pm »
@vlatko.klp Да директно преку картица платив, ама имам плаќано и порано вака и не сум го имал овај проблем до сега, тогаш беа ситни порачки по 2-5$...а оваа е 70 евра и затоа сега ми е мисла  :(

Го контактирав продавачот, тој вели нема стигнато уплата кај него.
ако до утре нема уплата кај продавачот оди до банка поништи трансакција.

зафркава ebay од поодамна. мој пријател има платено на ебај преку пејпал со картица и чекал да биде потврдена уплата. поминале неколку дена и му пишал на продавачот, ни кај продавачот, ни кај пејпал немало регистрирано уплата. а парите од банка му ги лапнало. за поништување на трансакција од банката му рекле касно е сега поминале повеќе од 3 дена.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #2013 на: 28 Април 2017, 16:54:06 pm »
Chargeback можеш да направиш и после 120-180 дена преку банка, преку пејпел 90 дена, која банка е таа јеботе со таква ретардирана политика?
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #2014 на: 28 Април 2017, 16:58:06 pm »
Chargeback можеш да направиш и после 120-180 дена преку банка, преку пејпел 90 дена, која банка е таа јеботе со таква ретардирана политика?

јас колку што знам он никогаш не си ги поврати парите. а трансакција не постои ни во пејпалм ни во ебај, ни кај продавачот.
не знам како би ги вратиле пратените средства од банката. за chargeback мислам треба тие што примиле пари да вратат. а парите никаде ги нема, којзнае кај завршиле.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #2015 на: 28 Април 2017, 17:00:37 pm »
Сите трансакции преку картица се реверзибилни.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #2016 на: 28 Април 2017, 18:38:26 pm »
Кај него во начини на плаќање пиши credit cards processed by paypal...можи ова да ја кочи работа, заради то шо јас платив директно без paypal.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #2017 на: 28 Април 2017, 18:46:26 pm »
Тури линк од продавачот и/или производот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #2018 на: 28 Април 2017, 21:30:29 pm »
http://www.ebay.com/itm/381497467701?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

ЕДИТ

Клабери сепак парите стојат кај мене на сметка, сега проверив на банкомат и нема повлечено ништо.. зошто не можам да платам незнам ни јас. Ќе се јавам утре во банката да видам во што е проблемот.
« Последно менување: 28 Април 2017, 22:24:16 pm n1kola »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2019 на: 28 Април 2017, 22:29:25 pm »
Не би требало да имаш проблем, само договори си за шипинг.

Иначе во зависност од начинот на функционирање, можно е првин да резервираат средства од сметката, па да ги повлечат, или да ги повлечат после ден-два. Нормално, најубаво е кога одма ја процесираат наплатата, ама ете, не е секогаш така.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2391
« Одговори #2020 на: 28 Април 2017, 22:29:52 pm »
Од која банка е картичката?
Од НЛБ имаат измени, треба да одиш и да ти одобрат лимит колку планираш месечно да трошиш онлајн.Имало многу поплаки за кражби и сега е воведено ова.

Sent from my VIE-L09 using Tapatalk

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #2021 на: 28 Април 2017, 22:34:40 pm »
da ne im ukrale 2 000 000 franci i 270 000 evra?

:P

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #2022 на: 28 Април 2017, 22:50:05 pm »
@velestrumf  Чиста работа ќе беше тоа, веднаш да беше направена трансакцијата и сега спиралите ќе беа веќе испратени, а јас мирен и радосен  :)

@tomaso  од Стопанска Скопје, до сега веднашги праќале парите без проблем, ама за поситни и ефтини работи, затоа сега ми падна чудно ова.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2023 на: 28 Април 2017, 23:25:44 pm »
Претпоставувам дека ситните работи до сеа, не си ги зимал од Германија така?

Може да е до банката што ги прима парите, Германциве се малце чудни за тие работи.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #2024 на: 28 Април 2017, 23:49:29 pm »
Да, се било од Чајна.